درباره بافت فرسوده از دولت هم سوال کنید

ایازی: هیات دولت به ما پیشنهاد کرد برای افزایش سود اوراق مشارکت به رییس‌جمهور نامه بنویسم گروه مسکن- سحر باباخانی: اعلام آمار نوسازی ۴۰۰ واحد مسکونی در ۸ سال در کل بافت‌های فرسوده تهران رقم ابهام برانگیزی است که عکس‌العمل‌های مختلفی را در پی داشته است.سخنگوی شهرداری تهران در تایید این آمار به خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت: شهرداری تا به امروز ۳۰‌هزار مجوز نوسازی بافت فرسوده صادر کرده است که از این تعداد فعلا ۴۰۰ واحد نوسازی و تحویل داده شده است.

وی با اشاره به نقش مردم و بخش خصوصی در این طرح تاکید کرد: قرار نیست اجرای تمام پروژه‌های نوسازی به عهده شهرداری باشد.

محمد‌هادی ایازی با انتقاد به نحوه نگرش به طرح نوسازی بافت‌های فرسوده گفت: امروز باید سوال شما درباره بافت‌های فرسوده این باشد که در برنامه سوم و چهارم و دولت قبل چه فعالیت‌هایی در این زمینه انجام شده است و در چند سال اخیر این اقدامات به کجا رسیده است؟

این مقام مسوول همچنین درباره پیگیری نامه قالیباف به رییس‌جمهور برای افزایش ۲‌درصدی سود اوراق مشارکت توضیح داد: شهردار تهران به پیشنهاد هیات وزیران برای افزایش رغبت عام مردم نامه‌ای برای رییس‌جمهور ارسال کرد که تا به امروز جوابی نداشته، ولی امیدواریم با افزایش سود این اوراق موافقت شود.

برای جبران رکود برنامه داریم

سخنگوی شهردار تهران در جلسه دیروز خود با خبرنگاران با اشاره به کاهش درآمد شهرداری از محل عوارض ساخت‌وساز با توجه به رکود مسکن گفت: در سال ۸۸ با توجه به رکود در ساخت و ساز باید سرمایه‌گذاری‌ بیشتری را در بخش‌های دیگر شاهد باشیم.وی با بیان این که شهرداری به دلیل وابستگی به درآمد ساخت و ساز همواره در برخی مواقع با مشکل تامین اعتبار مواجه می‌شود، افزود: درآمد دولت نیز با درآمد نفت کم و زیاد می‌شود، اما امیدواریم با تصویب لایحه درآمدهای پایدار شهرداری‌ها و سایر اقدامات زیربنایی وابستگی شهرداری به درآمدهای حاصل از ساخت و ساز کاهش یابد.

ایازی اضافه کرد: شهرداری برای نگهداشت شهر تهران در عرصه‌های مختلف، ماهانه به ۱۱۰‌میلیارد تومان اعتبار احتیاج دارد و این در حالیست که به عنوان مثال عوارض پسماند برای هر خانوار در طول سال فقط یک‌هزار تومان است. همچنین در حال حاضر بیش از هفت‌هزار‌میلیارد تومان مجموع پروژه‌های عمرانی شهر تهران است که باید هزینه‌های ساخت آن‌ها نیز فراهم شود و قطعا شهرداری تهران برای اداره شهر به نحو مطلوب به مشارکت بخش خصوصی احتیاج دارد.

مزیت‌های اوراق مشارکت شهرداری

به دنبال نزدیک شدن به زمان فروش ۴۰۰‌میلیارد تومان اوراق مشارکت نوسازی بافت‌های فرسوده، عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره مزیت سرمایه‌گذاری عام مردم در این طرح گفت: بخشی از پول مردم امکان ورود به فعالیت‌های اقتصادی را ندارد و فروش اوراق مشارکت شهرداری فرصت خوبی است تا پول‌های نقدی که بلااستفاده دست مردم است، جمع شود.

محمد‌علی نجفی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره میزان نرخ سود اوراق مشارکت شهرداری تهران، افزود: در حال حاضر برای فروش اوراق مشارکت با نرخ سود ۱۵درصد مردم تمایلی به خرید اوراق مشارکت ندارند، چرا که در مواردی می‌توانند با سرمایه‌گذاری دراز مدت در بانک‌های خصوصی سود بیشتری دریافت کنند. وی در ادامه گفت: قطعا باید در میزان نرخ سود اوراق مشارکت تغییر به وجود آید؛ چرا که در غیر این صورت فروش این اوراق کم و عملا متوقف می‌شود و با افزایش میزان نرخ سود جاذبه بیشتری برای خرید مردم به وجود می‌آید، ولی بار مالی که برای دستگاه انتشار دهنده به وجود می‌آید، بالا می‌رود.

این مقام مسوول در ادامه توضیحات خود یادآور شد: معتقدم با توجه به وضعیت تورم سال گذشته و پیش‌بینی تورم امسال، نرخ سود ۱۸تا ۲۰‌درصد مطلوب است و اگر دولت چنین اجازه‌ای دهد امکان فروش اوراق مشارکت بالا می‌رود.

نجفی همچنین درباره دو خصیصه مهم فروش اوراق گفت: یکی از این دو خصیصه این است که تضمین بانک معتبری پشت این طرح قرار دارد و مردم را مطمئن می‌کند که سودشان به موقع پرداخت می‌شود و هر زمان که بخواهند می‌توانند پول خود را دریافت کنند، از این جهت اوراق مشارکت وضعیت خوبی دارد و به اندازه کافی برای مردم جاذبه را برای خرید این اوراق ایجاد می‌کند. عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره نکته دوم مورد اهمیت افزود: نکته مهم دیگری که درباره اوراق مشارکت وجود دارد این است که با توجه به رکودی که همراه تورم حاکم است، بخشی از پول مردم راه ورود به فعالیت‌های اقتصادی را ندارد و معتقدم فروش اوراق مشارکت فرصت خوبی است تا پول‌های نقدی که دست مردم است جمع شود.

به گفته عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران، در حال حاضر تنها مساله، میزان نرخ سود است که اگر اصلاح شود نیاز به کار دیگری نیست.