رکود مسکن شهرداری را تهدید میکند؟
سال گذشته شهرداری پیشبینی کرده بود ۸۰درصد از کل درآمدش را از محل عوارض ساخت و تراکم تامین کند، اما عدم تحقق کامل این هدفگذاری، باعث شد در سال ۸۸ وابستگی بودجه اداره شهر تهران به ساخت و ساز، با ۱۰درصد کاهش به ۷۰درصد برسد.
گروه مسکن- سحر باباخانی: کاهش صدور پروانههای ساختمانی در تهران، شهرداری را بر آن داشته تا منابع جدید درآمدی برای اداره پایتخت پیدا کند.
سال گذشته شهرداری پیشبینی کرده بود ۸۰درصد از کل درآمدش را از محل عوارض ساخت و تراکم تامین کند، اما عدم تحقق کامل این هدفگذاری، باعث شد در سال ۸۸ وابستگی بودجه اداره شهر تهران به ساخت و ساز، با ۱۰درصد کاهش به ۷۰درصد برسد. سخنگوی شهر تهران روز گذشته در جریان ششمین نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسش «دنیای اقتصاد» که درباره تاثیر رکود مسکن بر درآمد شهرداری مطرح کرده بود، گفت: برنامه عمده سال ۸۸ ما استفاده از سرمایهگذاریهای بخش خصوصی در پروژههای شهری است.
دکتر محمدهادی ایازی در عین حال تصریح کرد: امسال امیدواریم با حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی، نگران کسری درآمد در شهرداری نباشیم. سخنگوی شهرداری تهران درباره پیشبینی بودجه از محل عوارض ساخت و ساز در سال ۸۸ گفت: یکهزارو ۸۳۰میلیارد تومان در بودجه ۸۸ برای عوارض ساخت و ساز در نظر گرفته شده است.وی افزود: برنامه عمده سال ۸۸ سرمایهگذاری بخش خصوصی در سطح تهران است؛ چراکه سال ۸۷ حجم پروژههای انجام شده ۱۷ برابر سال ۸۶ بوده و این حجم سرمایهگذاری تحقق پروژههای وسیعتری را نوید میدهد.
مشاور شهردار تهران در ششمین نشست مطبوعاتی خود اظهار امیدواری کرد: با توجه به اتصال سازمان شهرداری و شرکتهای سرمایهگذاری امید داریم در سال ۸۸ تحول جدی در بخش خصوصی داشته باشیم و نگران کسب درآمدها از این طریق نباشیم.
۴۰۰میلیارد تومان اوراق مشارکت برای بافتهای فرسوده
وی در پاسخ به سوالی در مورد معرفی بانک عامل شهرداری و فروش اوراق مشارکت شهرداری تهران گفت: بانک عامل این طرح احتمالا موسسه مالی اعتباری شهر است که ظرف ۴۸ ساعت آینده به بانک مرکزی اعلام خواهیم کرد تا بتوانیم بهزودی کار را
آغاز کنیم.
ایازی در این باره توضیح داد: قرار بود ۷۰۰میلیارد تومان اوراق مشارکت برای نوسازی بافت فرسوده به فروش برسد که فقط با ۴۰۰میلیارد تومان آن موافقت شده است.
تحقق ۹۴درصد اعتبارات شهرداری در سال گذشته
سخنگوی شهرداری تهران در ادامه از تحقق ۹۴درصدی اعتبارات شهرداری در سال گذشته خبر داد و گفت: این رقم در مقایسه با بودجه دستگاههای دولتی بسیار بهتر بوده و دلیل آن نیز تلاش شهرداری برای کسب درآمد بیشتر است.
زمان بهرهبرداری نهایی از برج میلاد
وی در ادامه نشست در پاسخ به سوال دیگری در مورد وضعیت برج میلاد و زمان بهرهبرداری کامل آن گفت: سالن همایشهای برج میلاد سال گذشته افتتاح شد و همان زمان اعلام کردیم بین زمان افتتاح تا بهرهبرداری فاصله زمانی وجود دارد. سخنگوی شهردار تهران با اشاره به اینکه اشکالاتی هم در کار وجود دارد، گفت: رستوران گردان و VIP و تجهیزات سایر قسمتهای باقیمانده مربوط به مخابرات و صداوسیما و امکانات فنی آن در حال نصب است و بخشهای دیگر برج باید توسط پیمانکاران تجهیز شود.
این مقام مسوول در ادامه افزود: پیشبینی میکنیم برج میلاد تابستان امسال به بهرهبرداری برسد و بر اساس زمانبندی اعلام شده برج آماده میشود.وی با اشاره به اینکه ۹۶درصد از برج میلاد تاکنون آماده شده است، گفت: ۴درصد باقیمانده نیز تجهیزات است که بهزودی تکمیل میشود و اشکالات مربوط به محوطه نیز پس از تجهیز سایر قسمتها برطرف میشود.
سخنگوی شهردار تهران به بودجه ۴۷میلیاردی در نظر گرفته شده برای برج میلاد در سال جاری اشاره کرد و گفت: بخشی از بودجه برای پرداخت بدهی پیمانکاران و بخش دیگر برای خود برج و محوطهسازی آن است.
ایازی درباره بدهی شهرداری به پیمانکاران نیز گفت: برخی از مطالبات پیمانکاران به سالهای بعد موکول میشود. مهم این است که پیشبینی اعتبار کرده و بدهیها را پرداخت کنیم و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
به گفته سخنگوی شهردار تهران، امسال ۵۰۰میلیارد تومان بودجه برای این کار در نظر گرفته شده است.
وی در پایان افزود: برای فاز دوم برج میلاد نیز با سرمایهگذار مذاکره شده است، اما به هر حال پروژههایی که سرمایهگذاری زیادی میطلبد، هم برای شهرداری و هم سرمایهگذار حساسیت دارد و خوشبختانه بالغ بر ۹۵درصد پروژههای تهران عملیاتی است و تعویق برخی پروژهها به دلیل برخی مشکلات نیز طبیعی است و این به معنی تعطیلی آنها نیست.
ارسال نظر