گزارش
انتقاد از نحوه نوسازی بافتهای فرسوده
گروه مسکن- سحر باباخانی- رییس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه ۵هزار میلیارد تومان برای نوسازی بافتهای فرسوده بودجه نیاز است، گفت: برای اجرای این پروژه عظیم به شدت نیازمند همکاری دولت و بانکها هستیم و باید برای تشویق مردم به مشارکت در این امر، میزان وام را افزایش داده و تسهیلات ویژهای برای آنها قائل شد.
چمران: دلم میخواهد در شورای بعدی نباشم
گروه مسکن- سحر باباخانی- رییس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه ۵هزار میلیارد تومان برای نوسازی بافتهای فرسوده بودجه نیاز است، گفت: برای اجرای این پروژه عظیم به شدت نیازمند همکاری دولت و بانکها هستیم و باید برای تشویق مردم به مشارکت در این امر، میزان وام را افزایش داده و تسهیلات ویژهای برای آنها قائل شد. به گزارش دنیایاقتصاد، مهدی چمران روز گذشته با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: رسیدگی به بافتهای فرسوده کار پیچیدهای است چون معضل پراکندهای در سراسر کشور است و با در نظر گرفتن وسعت کار، شهرداری تا حدی میتواند در بازسازی بافتهای فرسوده دخالت کند و از نظر مالی نیز در سال جدید با احتساب تورم و افزایش هزینهها حدودا ۵۰هزار میلیارد ریال بودجه برای انجام این پروژه عظیم سرمایه لازم داریم.
چمران در ادامه درباره نحوه شناسایی بافتهای فرسوده توضیح داد: سه مشخصه ریزدانگی (زیر ۵۰متر)، عدم مقاومت و عدم دسترسی برای شناسایی بافتهای فرسوده مد نظر قرار میگیرد که با در نظر گرفتن این سه تعریف مساحت بافتهای فرسوده از ۱۲هزار هکتار به ۳هزار هکتار کاهش یافت.
رییس شورای شهر در ادامه به لزوم مشارکت شهرداری، دولت و وزارت مسکن اشاره کرد و گفت: وزارت مسکن به تنهایی نمیتواند کاری از پیش ببرد همانطور که سالها نتوانسته این پروژه را به پایان برساند.
بازسازی بافتهای فرسوده برای نمونه در منطقه اتابک و سه راه آذری اجرا شد ولی حجم کار کم است و نوسازی ۲۰۰هزار خانه پاسخگو نیست.
وی همچنین از نحوه پرداخت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده به مردم انتقاد کرد و گفت: به مردم پول میدهیم تا خانه بخرند ولی بلافاصله قیمتها بالا میرود و نمیتوانند خانهای نصف خانه قبلی خود بخرند به همین خاطر باید متر متر بخریم و مردم را دچار مشکل پولی نکنیم. در این میان توان شهرداری آنقدر نیست که به تنهایی پاسخگو باشد و شاید مجبور شویم از طریق شورای استانها در مجلس مجددا تسهیلات بافت فرسوده را تصویب کنیم.
چمران در ادامه از اجرای اکثر مصوبات شورای شهر خبر داد و افزود: در شورای گذشته سعی داشتیم هر ۱۹۰مصوبه (۲ساله) به اجرا درآیند، ولی گاهی اوقات مسائل جانبی مانع آن میشد مثلا در مبحث بهینه کردن میزان مصرف انرژی در ساختمان با استفاده از کم کردن پنجره و ... و تضعیف ۵درصدی عوارض به عنوان جایزه به مردم به دلیل عدم پیگیری همین ۵درصد توسط شهرداری این مساله مسکوت مانده، ولی باید پیگیری شده و به نتیجه برسد حتی صدور شناسنامه فنی ساختمان تا به امروز فقط در مورد ساختمانهای ۳۰۰۰متر به بالا اجرا شده که باید عمومیت پیدا کند.
پادگانها فضای سبز شوند
به دنبال بررسی طرح خروج پادگانها به خارج از شهر مهدی چمران به لزوم تبدیل این اماکن به فضای سبز اشاره کرد و توضیح داد: پادگانها موقعیت خوبی برای کاهش آلودگی هوا هستند و اینکه به جای آنها کارخانه آلوده کننده و منازل وجود ندارد نکته مثبتی است، ولی برای خروج آنها نیازمند بودجه هستیم تا بتوانند در جای دیگر محلی را ساخته یا خریداری کنند.
دلم میخواهد در شورای بعدی نباشم
با نزدیک شدن به انتخابات هیات رییسه شورای شهر مهدی چمران (رییس فعلی شورا) به خبرنگاران گفت: دلم میخواهد در شورای بعدی نباشم، چون نزدیک کردن دولت و شهرداری کار شاق و سختی است ولی من هم مانند سایرین تابع آرا خواهم بود.
ارسال نظر