بحران جدید مسکن در راه دبی
دنیای اقتصاد- مدیر بزرگترین بنگاه ساخت و ساز و خرید و فروش ملک در امارات پیشبینی کرد قیمت مسکن در دبی تا ماههای آینده ۲۰درصد ارزان میشود؛ محمد الابار که همزمان ریاست کمیته بحران اقتصادی دولت دبی را در اختیار دارد، اعتراف کرده که رکود اقتصاد جهان بازار مسکن را در دبی به شدت تحت تاثیر قرار داده است. رییس کمیسیون بحران اقتصادی دولت دبی اعتراف کرد
بحران جدید مسکن در راه دبی
محمد الابار
بازار مسکن دبی در ماههای آینده ۲۰ درصد دیگر ارزان میشود
خروج بنگاههای ملکی از دبی برای سرمایهگذاری در خارج از این منطقه
نیلوفر قدیری
مدیر بزرگترین بنگاه ساخت و ساز و خرید و فروش ملک در امارات پیشبینی کرد قیمت مسکن در دبی تا ماههای آینده ۲۰درصد ارزان میشود.
محمد الابار که همزمان ریاست کمیته بحران اقتصادی دولت دبی را در اختیار دارد اعتراف کرده، رکود اقتصاد جهان بازار مسکن را در دبی به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
همزمان با این پیشبینی، سایت خبری پراپرتی وایر که اخبار بینالمللی حوزه مسکن را از انگلیس منتشر میکند در تازهترین گزارش خود از بازارمسکن دبی از مهاجرت مشاوران املاک از این منطقه خبرداده است. در این گزارش آمده شرکتهای ساختمانی قصد دارند در سال جاری میلادی برنامههای کاریشان را از حاشیه خلیج فارس خارج کنند.
محمد الابار مدیر املاک «امار» از بزرگترین بنگاههای ملکی کشور امارات درباره پیشبینی خود از کاهش ۲۰درصدی قیمت مسکن گفته است: «البته کاهش قیمت به صورت یکسان و چشمگیر نیست و بسته به مناطق و محل های مختلف، افت و خیز خود را دارد، اما آنچه به طور کلی میتوان درباره قیمت مسکن گفت آن است که قیمتها ۲۰درصد دیگر هم کاهش خواهد یافت».
این سرمایهگذار بزرگ ملکی امارات این سخنان را در پاسخ به گزارشها و پیشبینیهای اخیر مبنی بر کاهش ۶۰درصدی قیمت مسکن در دبی تا سال ۲۰۰۹ اعلام کرده است. او گفته است؛ کاهش ۶۰درصدی رقمی غیرمنطقی است و نمیتوان یک کاهش یکسان را برای همه مناطق و محلات دبی پیشبینی کرد.
در بعضی نقاط قیمتها تا ۱۰درصد کاهش مییابد و در نقاط دیگر این کاهش به ۳۰درصد میرسد. بعضی فروشندگان و سرمایهگذاران به دلیل آنکه نیاز فوری به پول دارند، واحدهای خود را بسیار زیر قیمت فروختهاند. همین کار بازار را بر هم زدهاست.
باوجود همه این حرفها، محمد الابار اعتراف کردهاست که رکود اقتصاد جهان، بازار مسکن در دبی را به شدت تحت تاثیر قرار داده و حتی شرکتهای بزرگی مانند امار هم ممکن است مجبور شوند پروژههای ساختمانی خود را به تاخیر بیاندازند و فروش واحدهای جدید را هم متوقف کنند.
این بنگاه ملکی اخیرا بیش از ۱۰۰نفر از کارمندان خود را تعدیل کردهاست. گزارشهایی هم حاکی از آن است که سهامداران در حال فروش سهام این بنگاه هستند و خود شرکت این سهام را خریداری میکنند. مدیر شرکت امار گفتهاست، مرحله تعدیل نیرو به پایان رسیده و از این نظر امار فرقی با شرکتهای دیگر ندارد و وضعیتی بدتر از دیگر شرکتها ندارد. او تاکید دارد که بنگاه ملکیاش مشکل مالی شدیدی ندارد.
الابار از کسانی است که ریاست کمیته بحران تشکیل شده از سوی دولت دبی برای نظارت و رسیدگی به بحران مالی و اقتصادی جهان را به عهده دارد. او در ماههای اخیر تاکید کرده که با وجود وضعیت وخیم اقتصادی جهان که به دبی هم سرایت کردهاست، تقاضا برای مسکن در این شهر در سال جاری میلادی ۲۰۰۹ از عرضه پیشی میگیرد و اوضاع بازار مسکن بهتر خواهد شد.
موسسه تحقیقات مسکن پراپرتی وایر که موسسهای بینالمللی برای بررسی وضعیت آمار و ارقام ساخت و ساز و مسکن در سراسر دنیا است، در ماههای آخر سال ۲۰۰۸ گزارشی درباره وضعیت ساخت و ساز و مسکن دبی منتشر کرد که نشان میداد این رونق چشمگیر همچون فوارهای که وقتی به اوج برسد دچار سقوط میشود، تا سال ۲۰۰۹ به اوج خود خواهد رسید و بعد مسیر فرود را طی میکند.
آمار این گزارش نشان میداد که قیمت مسکن در دبی تا پایان سال ۲۰۰۸، رشد کرده، اما در سال ۲۰۰۹، رشد قیمت مسکن در دبی کند شده و به ۵/۸درصد میرسد و سپس در سال ۲۰۱۰ با سقوط ارزش روبهرو خواهد شد، اما بحران جهانی اقتصاد و سقوط بازارهای مالی دنیا این سیر نزولی را تندتر کرد به طوریکه این روند از همان سال ۲۰۰۸ شروع شد.
در بحران مالی که از سال گذشته دنیا را فرا گرفتهاست، بسیاری بر این باور بودند که اگر این بحران بر همه جای دنیا تاثیر بگذارد، دبی به عنوان پایتخت بازرگانی کشورهای عرب خلیجفارس، از این توفان در امان خواهد ماند، اما چنین نشد. به نوشته نشریه اقتصادی اکونومیست، اگر چه بخش عمده پول نقد این امارت به جای خوابیدن در بانکها، در گاوصندوقهای امن خانوادههای ثروتمند عرب است، اما وقایع ماههای اخیر در سراسر دنیا بر دبی هم تاثیر خود را گذاشتهاست.
درآمدهای نفتی دبی اندک است. شیخ محمد بنرشید آل مکتوم حاکم دبی یعنی همین دومین امارت بزرگ از ۷ امارت کشور امارات عربی متحده، بیشتر درآمد این شهر کوچک را از بخشهای دیگر اقتصاد و به ویژه بخش املاک تهیه میکند.
مهاجرت از دبی
بنگاههای ملکی بزرگ دبی با دیدن وضعیت رکود بازار مسکن این شهر به دنبال سرمایهگذاری در خارج از این منطقه هستند. بنگاه ملکی و ساخت و ساز دیار که در دبی واقع است، اعلام کرده که در سال جدید میلادی (۲۰۰۹) برنامه کاری خود را در خارج از خلیج فارس و در کشورهایی مانند ترکیه و هند متمرکز میکند. این شرکت قرار است املاکی که دچار افت قیمت شدهاند یا آنهایی که به حراج بانک گذاشتهشدهاند، خریداری کند.
گزارش مالی منتشر شده این شرکت در سال ۲۰۰۸ نشان میدهد که درآمد کل سالانه شرکت دیار در این سال ۴/۸۰۹ میلیون دلار بوده که این رقم نسبت به سال ۲۰۰۷، ۱۳۶درصد افزایش نشان میدهد. این شرکت قصد دارد برای آنکه این میزان ثروت را حفظ کند، پروژههای نیمه تمام خود را در دبی بگذارد و به سراغ املاک در خارج از خلیج فارس برود.
ارسال نظر