گزارش - گزارش ۴ سال عملکرد شهرداری تهران در نوسازی بافتهای فرسوده به شورای شهر ارائه شد
بازدهی ۴/۰درصدی شهرداری در بافت فرسوده
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران روز گذشته گزارش چهار سال عملکرد شهرداری در امر نوسازی بافتهای فرسوده را به شورای شهر ارائه کرد. در این گزارش اعلام شد از سال ۸۴ تاکنون فقط ۱۵هکتار از ۳۲۶۸ هکتار بافت فرسوده موجود در تهران نوسازی شده است. این در حالی است که بر اساس برنامه ۱۰ ساله که از سال ۸۴ شروع شده باید کلیه بافتهای فرسوده تا پایان سال ۹۳ نوسازی شود.
معصومه ایمانی
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران روز گذشته گزارش چهار سال عملکرد شهرداری در امر نوسازی بافتهای فرسوده را به شورای شهر ارائه کرد. در این گزارش اعلام شد از سال ۸۴ تاکنون فقط ۱۵هکتار از ۳۲۶۸ هکتار بافت فرسوده موجود در تهران نوسازی شده است. این در حالی است که بر اساس برنامه ۱۰ ساله که از سال ۸۴ شروع شده باید کلیه بافتهای فرسوده تا پایان سال ۹۳ نوسازی شود. اعضای شورا دیروز پس از اطلاع از بازدهی ۴/۰درصدی عملکرد شهرداری در بافتهای فرسوده با انتقاد از این موضوع اعلام کردند: بهتر است شهرداری از بافت فرسوده کنار بکشد و نوسازی آن را به مردم ساکن این مناطق واگذار کند.
مدیرعامل جدید سازمان نوسازی شهر تهران دیروز در حالی بعد از سه ماه ریاست بر این سازمان به ارائه گزارش به اعضای شورای شهر تهران پرداخت که پس از ارائه گزارش در مورد روند نوسازی بافتهای فرسوده، چند تن از اعضای شورای شهر به انتقاد از نحوه فعالیت این سازمان پرداختند و بحثها تا جایی بالا گرفت که بیادی، نایبرییس شورای شهر تهران حتی با عذرخواهی از مردم خواهان جمع کردن مدیریت در این بخش شد. به گزارش خبرنگار دنیایاقتصاد، یکصد و شصتویکمین جلسه شورای شهر تهران با دستور ارائه گزارش درخصوص روند بازسازی بافتهای فرسوده شهر تهران صبح روز گذشته در حالی آغاز شد که شهرداری تهران پیش از این بازسازی بافتهای فرسوده شهر تهران را آغاز کرده و محله خوببخت به عنوان اولین پایلوت این سه طرح در نظر گرفته شده بود.
فریدون درویشزاده، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در این جلسه با توضیح شاخصهای سهگانه موثر در بافت فرسوده گفت: مهمترین شاخصه یک بافت فرسوده ناپایداری است که بر این اساس ۱۴هزار هکتار از مساحت شهر تهران دارای بافت ناپایدار است. همچنین در شاخصه دوم که معابر کوچکتر از ۶متر است نیز تهران دارای ۴هزار هکتار بافت اینچنینی است و حتی در تهران کوچههایی با عرض ۶۰ سانتیمتر وجود دارد که در صورت بروز حوادث طبیعی به هیچ عنوان نمیتوان به مردم این مناطق کمک کرد. وی ریزدانگی را به عنوان سومین شاخص موثر در فرسوده بودن بافت عنوان و یادآور شد: پلاکهای زیر ۲۰۰متر ریزدانه محسوب میشود که در مجموع ۱۴هزار هکتار از مساحت شهر تهران اختصاص به این گونه پلاکها دارد. بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری، هر بافتی که دارای سه شاخصه ریزدانگی، ناپایداری و معابر کمعرض باشد بافت فرسوده محسوب میشود که با این حساب ۳هزار و ۲۶۸هکتار از بافتهای شهر تهران فرسوده است. درویشزاده در ادامه به برنامه ده ساله دولت برای بازسازی بافتهای فرسوده اشاره و تصریح کرد: دو ماه دیگر ۴ سال از این برنامه ۱۰ ساله به پایان میرسد و این در حالی است که با گذشت ۴ سال از زمان تصویب این برنامه فقط ۱۵ هکتار از بافت فرسوده تهران نوسازی شده است. مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در ادامه به مساحت ۶۲هزار و ۱۰۰هکتاری تهران اشاره کرد و یادآور شد: بر این اساس ۵درصد از شهر تهران دارای بافت فرسوده است و اگر بافت ناپایداری را به عنوان اصلیترین عامل بافت فرسوده، در نظر بگیریم در این صورت ۲۴درصد از وسعت تهران را ساختمانهای ناپایدار دربرگرفته است که ۲میلیون و ۸۷۲هزار نفر در این بافتها ساکن بوده و شامل ۶۳۴هزار واحد مسکونی میشود. وی در ادامه با ارائه توضیحاتی در خصوص اجرای طرح خانه به جای خانه گفت: یکسال است که این طرح اجرا شده و در جریان آن ۴۳۱ پلاک تملک شده و ۸۷۲ خانه معوض به ساکنان بافتهای فرسوده ارائه دادهایم که برای ودیعه مسکن این افراد ۱۵میلیارد تومان پرداختهایم و تا به امروز سازمان نوسازی شهر تهران ۲هزارو ۵۶۷ پلاک با مساحت ۳۰ هکتار را تملک کرده است. وی در ادامه با ارائه گزارشی از تعداد پروانههای صادر شده در بافتهای فرسوده گفت: از سال ۸۰ تاکنون در کل تهران بیش از ۱۳۲هزار پروانه صادر شده که از این تعداد ۱۹درصد معادل ۲۴هزارو ۵۳۸ پروانه متعلق به بافتهای فرسوده بود و ۱۱۳هزار واحد مسکونی در این بافتها پروانه ساخت دریافت کردهاند که آمار پروانههای صادر شده در بافتهای ناپایدار ۴۷درصد کل پروانههای صادره در تهران بوده است.
مدیریت کنیم نه محدودیت
پس از پایان ارائه گزارش از سوی مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، اعضای شورای شهر هر یک سوالات و مسائلی را در خصوص بازسازی بافتهای فرسوده عنوان کردند.بیادی، نایب رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه براساس آمار ارائه شده، مردم شتاب بیشتری از شهرداری در بازسازی بافتهای فرسوده داشتهاند، گفت: ما این همه هزینه میکنیم و این قدر پول مدیریت میگیریم و در آخر فقط محدودیت برای مردم ایجاد میکنیم. به اعتقاد بیادی، با تغییرات مدیریتی مشکلات حل نمیشود و فقط محدودیت برای مردم ایجاد میکنیم و بسیاری از سرمایهگذاران در بافتهای فرسوده، سرمایهگذار نیستند و خود را این کاره نشان میدهند اما در پایان نیز کار را به سرمایهگذار دسته دوم و سوم واگذار میکنند. وی با اشاره به تحویل ۴۰۰ واحد مسکونی بازسازی شده در بافتهای فرسوده از زمان اجرای طرح خانه به خانه، گفت: «این همه تبلیغات برای ۴۰۰واحد ارزش ندارد، ۵/۱ساعت از وقت شورا گرفتید که بگویید ۴۰۰واحد مسکونی را نوسازی کردهاید؟!»بیادی گفت: اگر تمام اختیارات را به مردم واگذار کنیم، موفقتر خواهیم بود.همچنین در ادامه جلسه روز گذشته اعضای شورای شهر تهران شکیب، رییس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران گفت: انتظار داشتم امروز مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بگوید که نوسازی ۶۵۰هزار واحد مسکونی فرسوده چند سال طول میکشد؟ وی گفت: با در نظر گرفتن وجود بیش از ۳هزار هکتار بافت فرسوده در تهران و با فرض اینکه در هر هکتار ۱۰۰پلاک فرسوده وجود دارد و در هر پلاک ۲واحد، ۶۵۰هزار واحد مسکونی فرسوده در تهران داریم.
ماجرای وام چینی
در پایان جلسه دیروز شورای شهر تهران، حسین محمدپورزرندی، معاون مالی اداری شهرداری تهران با بیان مراحل عقد قرارداد برای جذب فاینانس ۴۵۰میلیون یورویی با تکذیب این موضوع که این وام برای نوسازی و بازسازی بافتهای فرسوده جذب میشود، گفت: طرف سرمایهگذار وامدهنده این وام را برای ایجاد مجتمعهای ایستگاهی مترو به شهرداری تهران میپردازد. پیش از این ایازی، سخنگوی شهرداری تهران عنوان کرده بود که این وام چینی در حوزه بافتهای فرسوده در اطراف بزرگراه امام علی(ع) هزینه خواهد شد.
ارسال نظر