دنیای اقتصاد - تنها به فاصله کمتر از یک ماه از تاکید صریح وزیر مسکن بر گسترش صنعتی‌سازی، مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن از تصویب شیوه جدید ساخت مسکن خبر داد. در شیوه جدید با استفاده از قطعات پیش ساخته، مسکن موقت حداکثر ظرف یک و نیم روز و مسکن دائم نیز در قالب ساختمان یک و دو طبقه در کمتر از دو ماه ساخته خواهد شد. با راه‌اندازی یک خط تولید صنعتی ساختمان از ماه آینده

مسکن دائمی ۲ ماهه ساخته می‌شود

از دی‌ماه مسکن موقت را هم می‌توان در ۳۶ ساعت احداث کرد

گروه مسکن- میترا یافتیان: تنها به فاصله کمتر از یک ماه از تاکید صریح وزیر مسکن بر گسترش صنعتی‌سازی، مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن از تصویب شیوه جدید ساخت مسکن در این مرکز خبر داد.

در شیوه جدید با استفاده از قطعات پیش ساخته مسکن موقت حداکثر ظرف یک و نیم روز و مسکن دائم نیز در قالب ساختمان یک و دو طبقه در کمتر از دو ماه ساخته خواهد شد. فعلا ظرفیت ساخت مسکن با این روش معادل ۵۰۰ هزار واحد مسکونی است. به گزارش دنیای‌اقتصاد، با توجه به سیاست دولت مبنی بر ترویج صنعتی سازی مسکن در کشور برای کاهش در زمان و هزینه ساخت و استانداردسازی خانه‌ها، معاون وزیر مسکن و شهرسازی از تصویب شیوه‌ای در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن وزارت مسکن خبر داد که براساس آن مسکن موقت حداکثر در مدت ۳۶ ساعت و مسکن دائم به صورت یک و دو طبقه در کمتر از ۲ ماه ساخته می شود.

دکترسید محمود فاطمی عقدا، رییس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با توضیح بیشتر درباره شیوه جدید ساخت صنعتی مسکن گفت: خط تولید این روش در حال طراحی است و امیدواریم حداکثر تا یک ماه آینده به بهره‌برداری برسد.وی افزود: از این شیوه جدید می توان برای ساخت واحدهای مسکونی یک طبقه و حداکثر دو طبقه در شهرهای کوچک با جمعیت کمتر از ۵ هزار نفر و روستاها استفاده کرد.

معاون وزیر مسکن همچنین گفت: از سال آینده امکان ساخت واحدهای مسکونی حداکثر ۵ طبقه در شهرهای بزرگ با استفاده از این شیوه جدید فراهم می شود.فاطمی عقدا خاطرنشان کرد: از آنجا که تمامی مصالح مورد استفاده برای تولید قطعات پیش ساخته بومی است، بدین لحاظ محدودیتی در تولید آن وجود ندارد.

وی با بیان اینکه این قطعات طوری طراحی شده که مردم نیز بتوانند مسکن دائم، سریع و مقاوم را برای خود بسازند، اظهار کرد: خوشبختانه امنیت فیزیکی این واحدها بسیار بالا است و بعد از بحث ایمنی، مباحث مصرف انرژی و اکوستیک نیز در آن رعایت شده است. همچنین به دلیل مجزا بودن جداره‌های داخلی و بیرونی این ساختمان‌ها، قابلیت تعویض نمای بیرونی و نیز ترمیم داخل ساختمان برای مالکان وجود دارد.وی در مورد زمان ساخت این نوع واحدهای مسکونی نیز توضیح داد: در حال حاضر برای ساخت واحدهای مسکونی یک طبقه اگر قطعات در محل ساخت تولید شود، حداکثر یک ماه و در صورتی که قطعات به صورت کاملا پیش ساخته و تولید شده در کارخانه مورد استفاده قرار گیرد، حداکثر یک هفته زمان لازم است.

به گفته فاطمی عقدا، در شرایط کنونی امکان ساخت حداکثر ۵۰۰ هزار واحد مسکونی با شیوه‌های صنعتی مذکور وجود دارد که البته بیشتر در روستاها و شهرهای کوچک به اجرا در خواهد آمد. معاون وزیر مسکن در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون ۳۰ درصد مصالح ساختمانی تولیدی در کشور غیر‌استاندارد است، از انعقاد قرارداد ساخت و راه اندازی ۵ کارخانه تولید انواع ملات خشک در کشور توسط بخش‌خصوصی خبر داد و گفت: با توجه به اینکه مصالحی همچون بتن در محل اجرای پروژه‌های ساختمانی تولید می‌شوند، از این رو فرهنگ سازی برای استفاده از ملات خشک در محل پروژه‌ها ضروری است. از این رو با ورود این کارخانجات و نیز براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با همکاری دفتر فناوری‌های ریاست جمهوری، امیدواریم از بروز مواردی همچون برداشت‌های بی‌رویه و غیراصولی از معادن شن و ماسه کشور و نیز استفاده غیراصولی از سیمان جلوگیری شود.

وی همچنین با بیان اینکه در حال تدوین بانک اطلاعات مصالح ساختمانی هستیم، اظهار کرد: در حال حاضر مرحله جمع‌آوری اطلاعات آغاز شده است.