گزارش دنیای اقتصاد از ضیافت سهشنبه شب آسمان تهران
کارناوال خبری برای میلاد
گروه مسکن- لیلا درخشان: پس از ۱۱ سال انتظار، چهارمین برج بزرگ مخابرات جهان با حضور شهردار تهران، اعضای شورای شهر، اعضای شورای نگهبان، مسوولان کشوری و لشگری، نمایندگان مجلس، خبرگان رهبری، علما و روحانیون سهشنبه شب به بهرهبرداری رسید.
بر اولین سری از میهمانان برج میلاد چه گذشت؟
گروه مسکن- لیلا درخشان: پس از ۱۱ سال انتظار، چهارمین برج بزرگ مخابرات جهان با حضور شهردار تهران، اعضای شورای شهر، اعضای شورای نگهبان، مسوولان کشوری و لشگری، نمایندگان مجلس، خبرگان رهبری، علما و روحانیون سهشنبه شب به بهرهبرداری رسید. به گزارش دنیای اقتصاد برج میلاد با ۱۳هزار مترمربع زیربنا در سازه راس، ۴۳۵ ارتفاع دارد و از سال ۷۶ کار ساخت آن آغاز شد و در دوره مدیریت شش شهردار کار ساخت آن ادامه یافت و پس از یکسال تاخیر بالاخره سهشنبه شب به بهرهبرداری آزمایشی رسید.
در این مراسم شهردار تهران گفت: برج میلاد چهارمین برج دنیا است و این مساله حساسیت و توجه به اتمام کار را صدچندان میکند. قالیباف تصریح کرد: عملیات احداث برج و مجموعههای آن در طول ۶ سال برنامهریزی شد و افزایش قیمت مصالح و سرمای ۳۷ درجه زیر صفر در زمستان گذشته، اعمال تحریمها، مشکلات فنی و کمبود اعتبارات ممانعتی در انجام کار ایجاد نکرد، اگرچه این موانع اجرای طرح را طولانی کرد و باعث شد این پروژه بیش از زمان پیشبینی شده طول بکشد. شهردار تهران خاطرنشان کرد: به این دلیل مدیریت تهران با عذرخواهی از شهروندان و اولویت اختصاص اعتبار از هدررفت منابع و تحمیل هزینههای سنگین به تهران جلوگیری کرد و کار را به سرعت ادامه داد. وی در ادامه تاکید کرد: برجی که در سال ۷۲ فقط به عنوان برج مخابراتی تعریف شده بود به همت متخصصان دارای طرح جامع شد. قالیباف افزود: کلنگ احداث برج میلاد در سال ۱۳۷۶ به زمین زده شد و اکنون فاز اول آن به بهرهبرداری رسید. شهردار تهران افزود: با نصب روزشمار پروژهها خود را متعهد کردیم تا تبعات ناشی از تاخیری که موجب فرسایش سرمایه و بیاعتمادی دیگران میشود را مهار کنیم و مزین شدن پروژههای شهری به پیوست فرهنگی و اجتماعی برای تهران از رویکردهای موفق این دوره بوده است.
وی افزود: مدیریت شهری با آگاهی از مشکلات تهران و عمقبخشی به فعالیتها راه خود را ادامه میدهد و امیدوار هستیم تهران جزو پایتختهای برتر جهان باشد.
پارکینگ طبقاتی برای بازدیدکنندگان
در ادامه این مراسم مدیرعامل شرکت یادمان سازه - سیدرضا میرصادقی- گفت: برج میلاد در حقیقت نقش مکمل شمسالعماره، برج طغرل و برج آزادی و دیگر مجموعههای یادمان کشورمان را ایفا میکند که هم بیانگر هویت تهران بزرگ و هم سمبل جدید معماری و فرهنگ کشور در زمان حاضر است. میرصادقی افزود: اگر قرار بود برج میلاد با همان روند گذشته به اتمام برسد باید تا سال ۹۶ به انتظار آن مینشستیم. وی در ادامه در خصوص پارکینگ طبقاتی برج میلاد گفت: به منظور ساماندهی توقف وسایل نقلیه مراجعهکنندگان به مراکز مختلف مجموعه و پیشگیری از تحمیل بار ترافیکی به بزرگراههای اطراف پارکینگ طبقاتی با زیربنای کلی ۲۷هزار مترمربع به منظور سرویسدهی در نظر گرفته شده است.
میرصادقی در ادامه افزود: همچنین در کنار پارکینگ طبقاتی دو فضای پارکینگ مسطح با فضای محدود برای استفاده بازدیدکنندگان در زمانهای اوج مراجعه وجود دارد. وی در ادامه با اشاره به آستانه ورود به عملیات فاز دوم این پروژه اظهار داشت: از حمایتها و پشتیبانی شهردار تهران و اعضای شورای اسلامی شهر تشکر و از اعتماد آنان به نظام مهندسی کشور در خلق این سازه عظیم ملی که در شب چون نگینی بر آسمان ظاهر میشود قدردانی میکنم.
برج میلاد نماد ملی
در ادامه این مراسم رییس شورای اسلامی شهر تهران، مهدی چمران از دیگر سخنرانان مراسم افتتاح برج میلاد با اشاره به اینکه برج میلاد یک نمادملی است، تاکید کرد: گرچه این برج برای تهران طراحی شده است، اما بهعنوان نمادی ملی محسوب میشود که در دوران انقلاب اسلامی احداث شده است. وی با بیان اینکه معماری ایرانی در دوران انقلاب اسلامی زیاد نیست که بتواند در مقیاس بینالمللی مطرح شود، تاکید کرد: این نماد در مقیاس بینالمللی بهعنوان نمادی پایدار محسوب میشود.
چمران خاطرنشان کرد: مشکل بودن کار را نمیتوان به آسانی احساس کرد؛ چرا که ساخت این برج با فنآوریهای امروز نیز بسیار مشکل بود و با تلاش شبانهروزی، پشتکار و حمایت به پایان رسید. رییس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: در شرایطی که مجبور بودیم ابزار را از خارج وارد کنیم، دچار مشکلاتی شدیم، سرمای زمستان گذشته نیز از دیگر مشکلات بود و سرانجام این مشکلات با تلاش و همت مسوولان و مهندسان و کارگران برطرف شد و شاهدیم امروز تهران نمادی از معماری اسلامی و ایرانی دارد که با فنآوری روز دنیا انجام شده است. وی در پایان همچنین از پخش اذان از فراز برج میلاد خبر داد و گفت: بهعنوان نماینده مردم تهران از همه دستاندرکاران ساخت برج قدردانی میکنم.
راه دشوار
در ادامه این مراسم معاون فنی عمرانی شهرداری تهران با اشاره به اینکه برج میلاد با ارتفاع ۴۶۰متر راهی دشوار را پشت سرگذاشته است، گفت: برج میلاد در شرایطی مراسم افتتاحش را برگزار میکند که بسیاری از کارشناسان خارجی به توانایی ساخت آن توسط نیروهای داخلی باور نداشته و امروز مایه بسی مسرت و افتخار است که با اعتماد به نظام مهندسی کشور این باور غلط درهم شکست. احمد دنیامالی تاکید کرد: شهرداری تهران توانست با اتکا و اعتماد بر سه راس مثلت مشاور، پیمانکار و کارفرما و با همکاری و همیاری اعضای شورای شهر پروژهای که با فرازو نشیبهای فراوان مواجه بود به انجام برساند و برگ زرین و شاخصی از خدمت را در کارنامه خود ثبت کند. وی خاطرنشان ساخت: تکمیل برج میلاد از نگاه شهروندی برای اینجانب باعث خرسندی است.
حاشیههای برج میلاد
از ساعت ۳ بعدازظهر روز سهشنبه ۲۷۰ خبرنگار داخلی و خارجی برای برنامهای که در ساعت ۷بعدازظهر آغاز میشد به روابطعمومی شهرداری فرا خوانده شدند. کارناوال خبرنگاران، از ساعت ۳۰/۳ تا ساعت ۶ در سطح شهر پرسه میزد. این کارناوال شامل بیش از ۱۵ دستگاه ون و سه اتوبوس بود که پلاکاردی بر روی همگی آنها نصب شده بود با عنوان افتتاح میلاد با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی. این کارناوال به گونهای بود که به طور غیرمستقیم از خبرنگاران و عکاسان برای افتتاح پروژه برج میلاد استفاده تبلیغاتی میکرد. در این راستا بیش از ۱۵دستگاه ون و اتوبوسهای حامل خبرنگاران پشت سر هم با سرعت ۲۰ کیلومتر در سطح شهر قطاری ایجاد کرده و حرکت میکردند.
طبق اعلام قبلی مسوولان شرکت یادمان سازه و روابط عمومی شهرداری تهران، قرار بود در آیین بهرهبرداری آزمایشی برج میلاد، رستوران VIP و رستوران گردان (بدون طبخ غذا)، لابی برج، فضای دید باز و گنبد آسمان برای بازدید آماده میشد، اما خبرنگاران به جز لابی و گنبد آسمان امکان بازدید از قسمتهای دیگر را پیدا نکردند.
در عین حال شواهد عینی حاکی از آن بود که زمان زیادی از پایان کار کارگران و مهندسان در مجموعه راس سازه و فضای باز پایین برج نمیگذرد و هنوز برخی لوازم فنی و کارگاهی، کارگران و سرکارگران کارگاه در محل برج حاضر بودند. همچنین سنگ، شن و ماسه ریخته شده در کف فضای باز پایین برج، دیوارههای چوبی لابی و نورپردازی گنبد آسمان و لابی برج و بسیاری از بخشهای دیگر هنوز کامل نبود و این نواقص تنها در بخشهایی بود که خبرنگاران امکان بازدید از آنها را داشتند. آسانسورهای برج میلاد که گفته میشود باید هر هفت متر را در یک ثانیه طی کند، حدود ۲۳ نفر ظرفیت جابجایی دارد، شب گذشته به دلیل ازدحام جمعیت چندین بار بیش از این میزان را نیز جابجا کرد.
بازدیدکنندگان که در طبقه لابی برج قرار داشتند، برای رسیدن به گنبد آسمان از پلههای اضطراری استفاده کردند، در حالی که این فاصله باید با آسانسور طی میشد. به جز رستورانگردان که خبرنگاران نتوانستند آن را بازدید کنند، در سایر قسمتهای گنبد آسمان و لابی برج میلاد نشانههای کمی از معماری ایرانی یا اسلامی مشاهده شد. در حالی که قرار بود در بدنه خارجی برج و نمای داخلی راس سازه نمادهای معماری ایرانی و اسلامی به کار گرفته شود.
بهرغم اعلام قبلی مسوولان برج در مورد استفاده از نمونههای مختلف و مدرن نورپردازی داخلی و خارجی نمای برج میلاد، نورپردازی به کار گرفته شده در فضای داخلی برج نقطه قابل توجه و خاصی نداشت و بسیاری از قسمتهای داخلی برج، کاملا تاریک بود و هنوز هیچ نورپردازی نداشت. مراسم نورافشانی بهرهبرداری آزمایشی برج میلاد همانند سایر نورافشانیهای صورت گرفته در اعیاد رسمی بود و نکته خاص و جالب توجهی در آن مشاهده نمیشد، در حالی که شهردار تهران از نورپردازی جدید و ویژه در مراسم بهرهبرداری برج خبر داده بود.
در هنگام ورود دکتر محمد باقر قالیباف به همراه تنی چند از میهمانان به سالن مرکز همایشها، یکی از حضار با صدای بلند از سایر میهمانان خواست، صلواتی بلند برای شهردار تهران که وی را «مرد آهنی» توصیف کرد، بفرستند.
همچنین احمد دنیا مالی ـ معاون فنی و عمرانی شهردار تهران ـ نیز در سخنرانی خود که بیشتر با بیانی عاطفی و احساسی همراه بود، قالیباف را «مردی از جنس اندیشه و امید» خواند. براساس بروشور پخش شده در مراسم، ۳۰/۲۱ درصد پیشرفت فیزیکی پروژه برج میلاد در ۱۰۸ ماه خدمت غلامحسین کرباسچی ، ۳۰/۱ درصد پیشرفت فیزیکی برج در زمان حقانی، ۹۰/۱۲ درصد در ۳۲ ماه خدمت مرتضی الویری، ۳۰/۱درصد پیشرفت فیزیکی پروژه برج میلاد در ۱۰ ماه خدمت محمدحسین ملک مدنی، ۱۰/۵ درصد پیشرفت فیزیکی پروژه در ۲۶ ماه خدمت محمود احمدینژاد و ۰۶/۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی برج میلاد نیز در زمان مسوولیت محمد باقر قالیباف، از سال ۸۵ تاکنون صورت گرفته است.
ارسال نظر