تولید نخاله‌های ساختمانی در تهران ۴ تا ۵ برابر تولید زباله‌های خانگی است، و چنانچه برای ساماندهی و بازیافت آنها طرحی تهیه و اجرا نشود، نخاله‌های ساختمانی نیز دردسرساز می‌شوند. به گزارش اداره کل روابط عمومی و بین‌الملل شورای اسلامی شهر تهران دکتر معصومه ابتکار، رییس کمیته محیط‌زیست شورای شهر در سی و هشتمین نشست کمیته که به بررسی وضعیت نخاله‌های ساختمانی اختصاص داشت با اشاره به ضرورت بازنگری و ساماندهی نخاله‌های ساختمانی گفت: با توجه به نوسازی بافت‌های فرسوده و تغییر و تحولات شهری، ساخت‌وسازها در تهران موجب شده است که زباله‌های ساختمانی (نخاله‌ها) بیش از تولید زباله‌های خانگی باشد.

وی افزود: در حال حاضر تولید نخاله‌های ساختمانی ۴ تا ۵ برابر تولید زباله‌های خانگی در تهران است. ابتکار خاطرنشان کرد: با تصویب طرح جامع و ابلاغ آن پیش‌بینی می‌شود که میل به تخریب و نوسازی افزایش یافته و در نتیجه شاهد تولید بالای نخاله ساختمانی باشد. چنانچه طرحی برای ساماندهی و بازیافت نخاله‌های ساختمانی نباشد در آینده نه چندان دور تولید زباله ساختمانی نیز همچون زباله خانگی دردسرساز خواهد شد و مشکلات زیست‌محیطی ایجاد می‌کند.

مهندس ماجدی، مدیر دفتر تدوین ضوابط و مقررات مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن نیز با بیان اینکه در تهران روزانه حدود ۴۰هزار تن آوار یا نخاله ساختمانی در ایستگاه‌های مورد نظر تخلیه می‌شود، گفت: متاسفانه به دلیل نبود مدیریتی جامع در بازیافت نخاله‌های ساختمانی شاهد به وجود آمدن کوه‌هایی از آوارها و نخاله‌های ساختمانی هستیم که مشکلات زیست‌محیطی در آینده ایجاد خواهند کرد. وی افزود: آمارها نشان می‌دهد ۳۰ تا ۴۰درصد گازهای گل‌خانه‌ای و ۴۰ تا ۵۰درصد پسماندهای تولید شده در زمین از صنعت ساختمان است.

ماجدی در بخش دیگر اظهاراتش با اشاره به تحقیق به عمل آمده از سوی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن طی سال‌های ۸۵ و ۸۶ بر روی ساخت‌وساز در تهران و کل کشور گفت: طی سال‌های ۸۵ و ۸۶ در کل کشور بین ۵ تا ۸/۲۵درصد پروانه ساختمانی صادر شده است که این رقم در تهران ۹۰ تا ۹۴درصد پروانه‌های صادر شده مربوط به تخریب و نوسازی است؛ چرا که در تهران زمین خالی که تنها در آن بنا ساخته شود، نیست و تنها بناهای قدیمی و کلنگی تخریب و نوسازی می‌شوند. همین امر موجب تولید نخاله‌ها می‌شود.

وی تصریح کرد: از سال ۷۳ تا ۸۶ برآورد شده است که حدود ۱۵۲میلیون تن آوار ونخاله ساختمانی در ایستگاه‌های تهران دفن شده است.

ماجدی خاطرنشان کرد: تحقیقات انجام شده از سوی مرکز نشان می‌دهد که ۴۰درصد از سنگ‌دانه‌های نخاله‌ها را می‌توان در تولید بتن به جای سنگ‌دانه و ریزدانه‌ها را نیز تا ۸۰درصد می‌توانیم در بتن استفاده کنیم.

دکتر فاطمی عقدا، رییس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن نیز با اشاره به فعالیت‌های این مرکز گفت: از دیدگاه حادثه‌خیزی و عمر کوتاه ساختمان‌ها در تهران باید با این مساله برخورد جدی کرد.