ابوظبی اولین شهر خورشیدی میشود
شهر ابوظبی از امارتهای متحده عربی و خواهر دوقلوی دبی، قرار است به زودی با سرمایهگذاری ۲میلیارد دلاری در یک پروژه عظیم انرژی خورشیدی وابستگی خود را به نفت کم کند. این سرمایهگذاری ۲میلیارد دلاری را شرکت دولتی مصدر که یک صندوق مربوط به سرمایهگذاری در بخش انرژی تجدیدپذیر است، انجام داده است.
نیلوفر قدیری
شهر ابوظبی از امارتهای متحده عربی و خواهر دوقلوی دبی، قرار است به زودی با سرمایهگذاری ۲میلیارد دلاری در یک پروژه عظیم انرژی خورشیدی وابستگی خود را به نفت کم کند. این سرمایهگذاری ۲میلیارد دلاری را شرکت دولتی مصدر که یک صندوق مربوط به سرمایهگذاری در بخش انرژی تجدیدپذیر است، انجام داده است. محور این سرمایهگذاری تمرکز بر تولید تکنولوژی فتوولتاییک یا قدرتزای نوری است که میان عموم مردم به فیلمهای ضخیم معروف است. قرار است این فیلمهای ضخیم بر سطح ساختمانهای شهر ابوظبی کار گذاشته شود تا تولید انرژی و قدرت کند.
در سالهای اخیر به دلیل روی آوردن بسیاری از کشورهای جهان به استفاده از انرژی خورشیدی و جایگزین کردن آن با دیگر منابع پایانپذیر انرژی مانند نفت و گاز، این تکنولوژی فتوولتاییک در جهان کمیاب شدهاست. اما ابوظبی قصد دارد با هزینه بالا آن را به کار بگیرد. در این پروژه ۶۰۰میلیون دلار برای ایجاد تاسیسات تولیدی این تکنولوژی هزینه خواهد شد. یکی از این تاسیسات در ارفورت آلمان کار گذاشته میشود که بعد از اتمام کار ساخت در پاییز سال آینده؛ یعنی سال ۲۰۰۹ به بهرهبرداری خواهد رسید. نیروگاه تولیدی دیگر که نیروگاه بزرگتری هم خواهد بود، قرار است تا بهار سال ۲۰۱۰ در خود ابوظبی برپا شود.
به گفته دویچه بانک آلمان، بازار جهانی تکنولوژی قدرتزای نوری یا همان فتوولتاییک ارزشی بالغ بر ۱۵میلیارد دلار دارد و هر سال به سرعتی معادل ۴۰درصد رشد میکند.
ابوظبی دومین شهر پرجمعیت امارات بعد از دبی است. دولت امارات متحده عربی در این شهر واقع است و به همین دلیل این شهر پایتخت امارات خوانده میشود. ابوظبی یک جزیره T شکل است که تقریبا یکمیلیون نفر جمعیت دارد. ۸۰درصد از این جمعیت مهاجر هستند. ابوظبی در میان امارتهای کشور امارات، از نظر رقم تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه ثروتمندترین است. سرانه تولید ناخالص داخلی این شهر به ۶۳ هزار دلار میرسد. این رقم بسیار بالاتر از سرانه تولید ناخالص داخلی کشور امارات است. رقم سرانه تولید ناخالص داخلی امارات بسیار بالاست و بعد از لوکزامبورگ و نروژ در میان کشورهای جهان در ردیف سوم قرار میگیرد.
شهر ابوظبی در دهه ۱۹۷۰ بنا گذاشته شد. جمعیت اولیه این شهر ۶۰۰هزار نفر بود. این شهر از نظر الگوهای شهرسازی، با خیابانهای پهن و ساختمانهای بلند، مدرن به نظر میرسد.
مقامات این شهر برنامههایی را تدوین کردهاند که با اجرای آن این شهر برای جادادن جمعیتی تا سهبرابر رقم کنونی خود تا ۲۲ سال آینده آماده میشود. این برنامه در حقیقت نوعی برنامهریزی عظیم برای توسعه شهری در امارات است که ابتدا در شهر ابوظبی اجرا میشود. ساختن ساختمانهای بلند، تغییرات در زیرساختهای حمل و نقل شهری و استفاده بهتر از زمین و تغییرات در خانههای سنتی از جمله بخشهای این طرح برنامهریزی شهری است. دولت امارات همچنین شورای جدیدی برای برنامهریزی شهری تاسیس کرده که بر اجرای این طرح بزرگ نظارت دارد. ساخت و سازهای شهری بخش مهمی از این طرح را تشکیل میدهد. برای این پروژه بزرگ فیلمهایی چند دقیقهای هم تهیه شده و برای اطلاعرسانی در این زمینه در اینترنت در اختیار عموم قرار گرفته است.
ارسال نظر