گروه مسکن- مریم ‌علیزاده: شورای‌عالی شهرسازی‌و‌معماری کشور با صدور یک مصوبه، به شهرداری‌تهران تکلیف کرد: برای زمین‌های دولتی موجود در تهران کاربری مسکونی صادر کند.

به گزارش «دنیای‌اقتصاد» براساس متن این مصوبه، کاربری کلیه اراضی متعلق به وزارت راه‌وشهرسازی در شهر تهران به حالت مسکونی تبدیل می‌شود. شورای عالی شهرسازی‌ومعماری کشور این مصوبه را همراستا با سیاست‌‌ها و برنامه‌هایی که وزارت راه‌وشهرسازی برای شهر تهران درنظر گرفته، صادر کرده است.

متن مصوبه به این شرح است: کلیه اراضی دولتی متعلق به وزارت راه‌وشهرسازی، در پهنه‌بندی‌های طرح تفصیلی جدید شهر تهران جهت تامین سیاست‌های وزارت مذکور به کاربری‌های R و M تبدیل می‌شود و شهرداری تهران با همکاری دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ظرف مدت ۲ ماه نسبت به تدقیق و لحاظ آن در نقشه‌های طرح تفصیلی جدید شهر تهران اقدام کند.

به گزارش «دنیای‌اقتصاد» منظور از R «پهنه سکونت» است که املاک موجود در این پهنه دارای کاربری مسکونی هستند. همچنین منظور از M «پهنه مختلط» است که املاک موجود در این پهنه دارای کاربری توام سکونت و فعالیت هستند.

ویلا‌سازی در تهران محدود شد

شورای عالی شهرسازی‌ومعماری کشور در بخش دیگری از مصوبه جدید خود اعلام کرده است: زیرپهنه R۱۱۱ در نقشه‌های طرح تفصیلی جدید شهر تهران به R۱۱۲ تبدیل شود و احداث بنا در چارچوب ضوابط و مقررات زیر‌پهنه R۱۱۲ بلامانع خواهد بود.

به گزارش «دنیا‌ی‌اقتصاد»، در زیرپهنه R۱۱۱ امکان ساخت خانه‌های ویلایی (حداکثر ۲طبقه) درنظر گرفته شده بود، اما حالا با تبدیل این زیرپهنه به R۱۱۲، سقف تراکم در محدوده زیرپهنه R۱۱۱ یک‌طبقه افزایش پیدا کرد.

هرچند به‌رغم این تغییر، در پهنه R۱۱۱، هنوز امکان ویلاسازی وجود دارد اما چون که سقف حداکثر طبقه از عدد ۲ به عدد ۳ افزایش پیدا کرده، برداشتی که از این تغییر می‌شود این است که ساخت خانه‌ ویلایی از این به بعد در تهران محدود می‌شود و برای نقاطی از شهر که شهرداری‌تهران پیش‌بینی کرده بود ویلاسازی انجام می‌شود، شرایط جدید، امکان صدور مجوز آپارتمان‌سازی را ممکن کرده است.

به گزارش «دنیای‌اقتصاد» در تهران همه معمولا به دنبال ساخت «طبقه بیشتر» روی زمین‌ها هستند و حالا که مجوز ویلاسازی به آپارتمان‌سازی تعمیم پیدا کرده، مسلما تقاضا برای ساخت ویلا کمتر خواهد شد.