ویژه - سخنگوی شهرداریتهران خبر داد
طرح ساخت آسمانخراش در تهران
گروه مسکن- بهشاد بهرامی: شهرداریتهران که اخیرا اعلام کرده بود برنامه احداث تعدادی «بلندمرتبه» در نقاطی از شهر را تدارک دیده، روز گذشته از پیشنویس «نظامنامه ارتفاع» پرده برداشت که به واسطه آن قرار است در پایتخت «فراتر از بلندمرتبه» نیز احداث شود.
دولت مجوز میدهد؟
گروه مسکن- بهشاد بهرامی: شهرداریتهران که اخیرا اعلام کرده بود برنامه احداث تعدادی «بلندمرتبه» در نقاطی از شهر را تدارک دیده، روز گذشته از پیشنویس «نظامنامه ارتفاع» پرده برداشت که به واسطه آن قرار است در پایتخت «فراتر از بلندمرتبه» نیز احداث شود. «آسمان خراش» به عنوان سازههایی که در ادبیات شهرسازی به ساختمانهای بالای ۱۰۰طبقه اطلاق میشود، هماکنون در صدر برنامههای تیم محمدباقر قالیباف قرار گرفته است. افزایش تعداد طبقات ساختمانهای در حال احداث، ارتباط مستقیم دارد با بازشدن درب درآمدها به صندوق شهرداری. اما هماکنون مقامات شهرداری تهران علت اصرار بر افزایش ارتفاع ساختوسازها را جمعیت رو به گسترش عنوان میکنند.اخیرا مسولان وزارت راهوشهرسازی و به خصوص شورایعالی شهرسازیومعماری کشور با طرح احداث برجهای ۵۰طبقه در تهران که پیشنهاد مدیریت شهری بود، مخالفت کرده بودند و برجسازی را منوط به ارائه طرح توجیهی از سوی شهرداری و تصویب آن در دولت دانسته بودند.این درحالی است که روز گذشته سخنگوی شهرداریتهران در یک نشستخبری به طرح جدیدتری تحت عنوان «احداث آسمان خراش» اشاره کرد و از برنامههای پیشبینی شده در طرح جامع و تفصیلی تهران برای دستیابی به پایتختی بلندمرتبه خبر داد. محمد هادی ایازی با اعلام این خبر اظهار کرد: در طرح جامع تهران سقف ارتفاع مناطق گوناگون مشخص شده و در قالب این ضوابط در طرح تفصیلی تهران، بر مبنای خطآسمان، میزان ارتفاع برخی نقاط را «بالا» پیشبینی کردهایم.ایازی با اشاره به افق جمعیتی شهر تهران گفت: اتفاقا چون در طرح جامع افق جمعیتی شهر تهران ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر تعیین شده است و چون بر مبنای همین طرح نمی توانیم بر وسعت افقی شهر تهران اضافه کنیم، نظام ارتفاعی برای پایتخت پیش بینی کردهایم.معاون شهردار افزود: بر همین اساس در مناطقی از شهر اجازه ساخت «آسمانخراش» داریم.او در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» در خصوص مخالفت شورای عالی معماری و شهرسازی با طرح بلند مرتبهسازی در پایتخت تصریح کرد: بین ما و شورای عالی شهرسازی مشکلی وجود ندارد، اما اگر احیانا نیاز باشد به این کار اقدام میکنیم.
۲ هزار میلیارد تومان درآمد از «فروش تراکم»
ایازی در بخش دیگری از صحبتهایش درآمد حاصل از فروش تراکم توسط شهرداری تهران در سال جاری را دو هزار میلیارد تومان عنوان و اظهار کرد: درآمد شهرداری از محل عوارض فروش تراکم در سال جاری از مجموع بودجه درآمدی شهرداری تهران کمتر از دو هزار میلیارد تومان بوده است.
ارسال نظر