رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان با بیان اینکه جامعه مهندسی فاصله خود را با پروژه صنعتی‌سازی مسکن حفظ کرده است، گفت: هم‌اکنون شبکه ساختمانی سنتی در مقابل ورود ماشین‌آلات تولید قطعات پیش‌ساخته مسکن مقاومت می‌کند. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» عبدالرضا فرید نایینی افزود: در دهه پنجاه یکسری برنامه‌ریزی برای صنعتی‌سازی مسکن انجام شد و در یک دوره کوتاه‌مدت موفق شدیم به لحاظ رشد ضریب صنعتی ساخت‌وساز، پنجمین کشور جهان باشیم. رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان گفت: در نهایت با اجرای طرح مسکن مهر که هدف اولیه آن خانه‌دار کردن اقشار کم‌درآمد بود، صنعتی‌سازی مسکن کشور با حمایت‌های صورت گرفته نظیر افزایش پنج میلیون تومانی تسهیلات ارزان‌قیمت ساخت وارد فاز جدیدی شد.ساخت‌وسازهای طرح مسکن مهر به صورت صنعتی صورت می‌گیرد، این به آن معنا است که ۳۰ درصد از متقاضیان از تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی صنعتی‌سازی استفاده کرده‌اند.

وی با بیان اینکه این یک تحول است، انتقاداتی را نیز متوجه این روند دانست و افزود: این رویه به معنای تحقق اهداف صنعتی شدن نبوده و موضوعی که برای جامعه صنعتی و حرفه‌ای کشور مهم تلقی می‌شود، این است که افراد بیشتری از جامعه توانایی تسلط بر مبانی مدیریت ساخت صنعتی را پیدا کنند.وی با بیان اینکه برای این کار باید زیرساخت‌های توسعه صنعتی مهیا شود، اظهار کرد: یکی از الزامات صنعتی شدن تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر در این زمینه است. استانداردهای مصالح ساختمانی و در اختیار داشتن ماشین‌آلات به روز از دیگر پیش‌نیازهای تسریع اهداف صنعتی‌سازی مسکن است.فرید نائینی با بیان اینکه شبکه ساختمانی سنتی در مقابل ورود ماشین‌آلات مقاومت می کند، بیان کرد: یکی دیگر از مولفه‌های ایجاد زیرساخت‌های صنعتی وجود یک مکانیزم کنترل کیفی است که متاسفانه در این زمنیه به‌روز نیستیم و سیستم‌های نظارتی موجود مربوط به سال‌های جنگ جهانی دوم است.

وی با بیان اینکه منابع لازم برای توسعه صنعتی‌سازی مسکن در کشور وجود دارد، خاطر نشان کرد: تجربه صنعتی‌سازی در دهه ۵۰ یکی از همین منابع به شمار می‌رود؛ اما شرط تحقق هدف این است که تشکل‌های فنی و مهندسی در کنار مسکن‌مهر قرار گیرند، موضوع مهمی که در حال حاضر آن را مشاهده نمی‌کنیم.