در دولت سیزدهم انجام شد
تامین۱۰۰هزارهکتار زمین درنهضت ملی مسکن
نوسازی واحدهای مسکونی در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری از دیگر سیاستهایی بود که دولت سیزدهم در بخش مسکن در دستور کار قرار داد. در این بخش در ۳۴ ماه دولت سیزدهم فرآیند نوسازی ۳۰۰هزار واحد مسکونی و چهار رکورد جدید نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده شهری در تاریخ کشور به ثبت رسید و رشد ۱۰۰ درصدی میانگین نوسازی در مقایسه با میانگین ۸ ساله دولتهای یازدهم و دوازدهم رقم خورد. همچنین، انجام ۸۴۰ پروژه روبنایی و زیربنایی و بهبود فضای شهری بافتهای فرسوده با هدف محرومیتزدایی و بهسازی ۳۰۰ کیلومتر آسفالت معابر بافتهای فرسوده در ۳۴ ماه دولت سیزدهم در بافتهای هدف بازآفرینی شهری ایران اجرا شد. در بخش تکمیل و احداث ساختمانهای عمومی همچون بیمارستان، ورزشگاه و خانههای سازمانی که با مسوولیت سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات عمومی و دولتی انجام میشود طی ۳۴ ماه دولت سیزدهم پنج بیمارستان با ظرفیت ۹۷۱ تخت شامل بیمارستان تربتحیدریه با ظرفیت ۲۷۳ تخت، بیمارستان جایگزین شهیدرجایی گچساران با ظرفیت ۱۴۲ تخت، بیمارستان جایگزین ۱۵ خرداد مهدیشهر با ظرفیت ۹۹ تخت، بیمارستان آموزشی جهرم با ظرفیت ۳۱۳ تخت و بیمارستان جایگزین امام خمینی با ظرفیت ۱۴۴ تخت تکمیل شد و به بهرهبرداری رسید.
عملکرد شرکت عمران شهرهای جدید بهعنوان یکی از شرکتهای تابعه وزارت راه و شهرسازی طی ۳۴ ماه دولت سیزدهم نیز حکایت از بهرهگیری از ظرفیتهای بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در شهرکسازی در شهرهای جدید به میزان ۴۱۸ هکتار دارد. همچنین در بخش توسعه سکونتگاههای نوار ساحلی نیز مجموعه اقداماتی انجام شد که این برنامه در راستای سیاستهای کلی نظام و تدابیر ابلاغی درباره توسعه سکونتگاهها انجام شد. در این بخش، مکانیابی ۲۷ سکونتگاه در نوار ساحلی جنوب در استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسید.
مجموعه معاونت مسکن و ساختمان نیز طی ۳۴ماهه دولت سیزدهم اقداماتی را سیاستگذاری و به مرحله اجرا رساند که بخشی از این فعالیتها شامل تدوین و ویرایش چهار مبحث مقررات ملی ساختمان، برگزاری سه دوره پیاپی آزمون ورود به حرفه مهندسان با بیش از ۵۰۰هزار نفر داوطلب، صدور و اجرای دستورالعمل تعارض منافع با هدف نظارت همگانی و موثر، شفافسازی و جلوگیری از سوءاستفاده و رانت اداری در حوزه نظام مهندسی ساختمان، افزایش سقف تسهیلات مسکن از ۳۵۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان، کاهش نرخ سود تسهیلات از ۲۳ به ۱۸ درصد، پایش و بازدید میدانی مستمر تمامی پروژههای نهضت ملی مسکن و رفع موانع در حداقل زمان ممکن، کاهش اقساط دو سال اول متقاضیان بهصورت ثابت به ۵ میلیون و ۹۰۰هزار تومان و باقیمانده اقساط بهشکل پلکانی است.
همچنین هوشمندسازی ثبت معاملات اجاره مسکن از طریق سامانه خودنویس فراهم شد و موجران و مستاجران و همچنین بنگاههای معاملات املاک این امکان را یافتند تا قراردادهای اجاره و همچنین خرید و فروش را در این سامانه به ثبت برسانند. طبق آخرین آمارها تاکنون ۶۵۰هزار قرارداد اجاره در این سامانه به ثبت رسیده است. دولت سیزدهم تعهد کرد تا یک میلیون قطعه زمین روستایی را برای متقاضیان مسکن در این بخش تامین کند و به واجدان شرایط واگذار کند تا ساختوساز مسکن را در این اراضی آغاز کنند. تاکنون ۸۵۰هزار قطعه زمین روستایی شناسایی و تملک شده است و از این اراضی شناساییشده ۸۵هزار قطعه زمین به ساکنان روستاها واگذار شد.