نبض بازار
قبل از خرید «ملک تجاری» بخوانید
گروه مسکن – مهدیس فرقانی: بازار خرید و فروش املاک مسکونی شاید در طول سال چندین بار مورد نوسان قیمتها قرار بگیرد، اما شواهد در بازار معاملات واحدهای تجاری نشان دهنده این مساله است که نوسان چندباره قیمت در این بخش از بازار به ندرت صورت میگیرد، چراکه ارزش واحدهای تجاری به اندازه ای بالا است که دیگر امکان رشد در هر لحظه غیرممکن است.
گروه مسکن - مهدیس فرقانی: بازار خرید و فروش املاک مسکونی شاید در طول سال چندین بار مورد نوسان قیمتها قرار بگیرد، اما شواهد در بازار معاملات واحدهای تجاری نشان دهنده این مساله است که نوسان چندباره قیمت در این بخش از بازار به ندرت صورت میگیرد، چراکه ارزش واحدهای تجاری به اندازه ای بالا است که دیگر امکان رشد در هر لحظه غیرممکن است.
بازار خرید و فروش واحدهای تجاری مانند سابق دیگر رونق ندارد و به همین خاطر بازار اجاره املاک تجاری خواسته متقاضیان خرید را برآورده میکند.
یک مشاور املاک در خیابان شهید بهشتی درباره وضعیت فعلی بازار معاملات املاک تجاری به «دنیای اقتصاد» گفت: بازار خرید و فروش واحدهای تجاری مدت زیادی است که دیگر رونق ندارد و یکی از دلایل اصلی که باعث شده این قسمت از بازار مستغلات فلج شود به «محرومیت واحد تجاری از وام خرید» برمیگردد، چرا که در گذشته واحدهای تجاری طبق سند تجاری معادل نیمی از ارزش خرید از وام خرید برخوردار بودند، اما چند سالی است که پرداخت هرگونه وام خرید ملک تجاری از طریق کلیه بانکها منع شده است از سوی دیگر افزایش مالیات مشاغل باعث شده تا حجم زیادی از خریداران از بازار خارج شوند. شمشیریان در رابطه با قیمت املاک تجاری اظهار کرد: قیمت در بازار خرید و فروش واحدهای تجاری بسیار کم مورد نوسان قرار میگیرد و نرخهای پیشنهاد شده از سوی مالکان در مقایسه با سال گذشته از رشد چشمگیری بهرهمند نشده است. وی درباره عواملی که بر قیمت فروش یا نرخ اجاره املاک تجاری تاثیر گذار است، تصریح کرد: نوع ملک تجاری از لحاظ میزان رفت و آمد مشتریان یا همان موقعیت قرارگیری ملک و از سوی دیگر به امتیاز سرقفلی بستگی دارد و سابقه کار برای یک ملک تجاری بسیار مهم است. این
مشاور املاک درباره وضعیت کنونی بازار اجاره تاکید کرد: متقاضی همیشه در بازار رهن و اجاره واحدهای تجاری حضور دارد و به همین خاطر نرخ اجاره این دسته از املاک به دلیل حجم متقاضیان با نوسان بیشتری رو بهرو است و در حال حاضر نرخ اجاره املاک تجاری در خیابان بهشتی نسبت به مدت مشابه در سال قبل اندکی رشد داشته است. وی درباره میزان رشد نرخهای اجاره گفت: ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش نرخ رشد به نظر کاذب است، زیرا میزان درآمد فروشنده در یک سال تفاوت زیادی با سال قبل ندارد. اما در غرب تهران در منطقه پونک بنگاهداری از افزایش قیمتهای فروش املاک تجاری خبر داد و عنوان کرد: علاوه بر نرخ اجاره که با افزایش روبهرو شده است، قیمت خرید و فروش هم رشد صعودی داشته است. برای مثال: یک واحد تجاری بر خیابان اشرفی اصفهانی (مشرف به خیابان) سال گذشته متری ۲۰ میلیون تومان به بازار فروش عرضه شده بود اما اکنون همین واحد با قیمت متری ۲۵ میلیون تومان به خریدار پیشنهاد میشود همینطور به نرخ اجاره املاک تجاری نزدیک به ۲۰۰ هزار تومان ماهانه اضافه شده است. جاوید در ادامه خاطر نشان کرد: زمانی که بازار خرید و فروش راکد میشود مالکان به مستاجران فشار
میآورند و سعی میکنند کمبودهای مالی خود را از طریق دریافت اجاره، جبران کنند، زیرا هنگامیکه خریدار قدرت خرید نداشته باشد به بازار اجاره رو میآورد. همچنین بنگاهدار دیگری در خیابان یوسف آباد آخرین باری که وضعیت بازار معاملات تجاری با رونق مواجه بود را ۴ ماه پیش اعلام کرد و در ادامه افزود: قبل از شروع سال نو معمولا بازار کسب و کار با رونق مواجه میشود به همین دلیل اکثر کاسبان در یک ماه باقیمانده به سال جدید جابهجا شدند. وی در رابطه با میزان نوسان قیمت املاک تجاری در خیابان یوسف آباد گفت: نرخ فروش این دسته از املاک با نوسان جزئی همراه بوده، اما نرخ اجاره نزدیک به ۱۰ درصد رشد داشته است و حتی مالکان از ترفندهایی استفاده میکنند تا از تخفیف به مستاجر شانه خالی کنند. برای مثال، اگر برای اجاره یک واحد تجاری، مالک ماهانه ۲ میلیون تومان را در نظر داشته باشد آن را در فایل اجاره ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پیشنهاد میکند که در زمان توافق با مستاجر بر سر میزان نرخ، ۳۰۰ هزار تومان را تخفیف بدهد، اما با این اقدام مالک در نهایت به مبلغی که مورد دلخواهش بوده دست مییابد.
ارسال نظر