رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اعلام کرد: تا پایان تابستان امسال با بهره‌گیری از شیوه لرزه نگاری دو بعدی و تحلیل داده‌ها‌، گسل‌های احتمالی پنهان در لایه‌های زیرین شهر شناسایی می‌شود. دکتر مازیار حسینی در گفت‌وگو با موج، با بیان این مطلب افزود: این طرح با هدف شناسایی موقعیت لایه‌های زیرین زمین و شناخت گسل‌های احتمالی و پنهان شده در زیر آبرفت‌ها توسط سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و با مشارکت شرکت عملیات اکتشاف نفت و پژوهشکده بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله انجام می‌شود و طی آن دستگاه‌های بزرگ تولید‌کننده لرزه مصنوعی (ویبراتور) و دستگاه‌های ثبت‌کننده داده‌های لرزه‌نگاری (ژئوفون) در فواصل مشخص و مراحل زمانبندی شده در طول بزرگراه شهید همت (محور شرقی‌-‌ غربی) و طول بزرگراه‌های شهید‌چمران و نواب (محور شمالی‌- جنوبی) نصب می‌شود.

وی تصریح کرد‌: با رعایت نکات ایمنی و به کارگیری اصول علمی، امواج مصنوعی تولید و داده‌های بازگشت امواج ثبت می‌شود‌، سپس با بررسی علمی امواج بازتابی شکستگی‌ها یا گسل‌های احتمالی لایه‌های زیرین زمین شناسایی و توان لرزه‌خیزی آنها مشخص خواهد شد.

حسینی با‌تاکید بر ضرورت اجرای این طرح برای شناخت بیشتر موقعیت لرزه‌خیزی شهر تهران اظهار داشت: در‌حال‌حاضر شناخت لرزه‌خیزی شهر تهران به گسل‌های سطحی که رخ نمودن آنها در مناطق کوهستانی شمال و جنوب تهران آشکار است‌، محدود می‌شود. در حالی که احتمال دارد گسل‌های دیگری نیز با توان و پتانسیل بالقوه لرزه‌خیزی در بخش‌های میانی و مناطق غیر‌کوهستانی شهر که با آبرفت پوشیده شده است‌، موجود باشد.

وی ادامه داد: با اجرای این طرح اطلاعات ارزشمندی از ساختارهای نهان و گسل‌های احتمالی مدفون در زیر شهر تهران به دست می‌آید به همین دلیل همکاری همه سازمان‌ها، نهادها و تشکیلات مدیریت شهری این سازمان در اجرای هرچه بهتر این طرح ضروری است.

بر اساس این گزارش‌، مطالعات در دو مقطع شامل حدفاصل منطقه کوهستانی ولنجک تا بهشت زهرا و کهریزک و نیز مقطع دهکده المپیک تا پارک سرخه‌حصار با تولید امواج ژئوفیزیکی در یک نقطه و ثبت بازتاب آن در نقاط دیگر توسط دستگاه‌های گیرنده (ژئوفون) انجام می‌شود.

حسینی گفت‌: با توجه به حساسیت ثبت صحیح امواج، عملیات برداشت لرزه‌ای امواج در شب و عملیات نقشه‌برداری و استقرار تجهیزات در طول مسیر طی روز انجام می‌شود.