رویکرد نوین در طراحی شهرهای جدید
عضو هیاتمدیره شرکت عمران شهرهای جدید از طراحی نسل نوی شهرهای جدید با رویکرد نوین خبر داد. حبیبالله طاهرخانی در گفتوگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: در رویکرد نوین احداث شهرهای جدید، این شهرها چندکارکردی طراحی شده و خود بهعنوان منشا و محرک توسعه در مناطق اطراف بهشمار میروند. وی درخصوص رویکردهای اصلی در ساخت نسل نوی شهرهای جدید اظهار کرد: قطعا آغاز این پروژه عظیم در هر منطقهای از کشور باید بر اساس توان بخش خصوصی و کارکردهای متنوع مبتنی بر اقتصاد، دانش، خلاقیت و نوآوری باشد.
عضو هیاتمدیره شرکت عمران شهرهای جدید از طراحی نسل نوی شهرهای جدید با رویکرد نوین خبر داد. حبیبالله طاهرخانی در گفتوگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: در رویکرد نوین احداث شهرهای جدید، این شهرها چندکارکردی طراحی شده و خود بهعنوان منشا و محرک توسعه در مناطق اطراف بهشمار میروند. وی درخصوص رویکردهای اصلی در ساخت نسل نوی شهرهای جدید اظهار کرد: قطعا آغاز این پروژه عظیم در هر منطقهای از کشور باید بر اساس توان بخش خصوصی و کارکردهای متنوع مبتنی بر اقتصاد، دانش، خلاقیت و نوآوری باشد. طاهرخانی در ادامه با تاکید براینکه در بخش امکانسنجی و مکانیابی این شهرها مبتنی بر الگوهای علمی و فنی عمل خواهیم کرد، گفت: بدون شک در پیشبرد پروژههای خود در این حوزه به ضروریات محلی و منطقهای هر شهر توجه ویژهای خواهیم داشت.
عضو هیاتمدیره شرکت عمران شهرهای جدید با بیان این نکته که استفاده از مشارکت شهروندان در همان مراحل ابتدایی شکلگیری شهرهای جدید را در ایجاد نسل نوی شهرهای جدید مدنظر قرار خواهیم داد، گفت: ارزیابی فرهنگی و اجتماعی شهرهای جدید و انجام مطالعات در مراحل آغازین احداث این شهرها نکته قابل اهمیت دیگری است که در رویکرد جدید وزارتخانه در ایجاد نسل نوی شهرهای جدید مورد توجه قرار خواهد گرفت. به گفته این مقام مسوول، ایجاد شهرهای پایدار نکته مورد توجه دیگر در این دوره است که وزارت راه و شهرسازی را موظف میکند از تجربههای شهرهای جدید موجود درس گرفته و اشتباهات آن را تکرار نکند. طاهرخانی در ادامه استفاده از انرژی نو و همچنین حداکثر بهرهمندی از منابع آبی را از دیگر نکات مورد توجه در این مسیر اعلام کرد و گفت: نسل نوی شهرهای جدید باید خود منبع توسعه بوده و دیگر برای ادامه بقا و سکونت در آنها به شهرهای اطراف وابسته نباشند، به بیانی دیگر این شهرها خود باید بهعنوان یک قطب رشد مطرح شوند.
طاهرخانی در ادامه نام دیگر نسل نوی شهرهای جدید را «شهرهای آمایشی» اعلام کرد و گفت: این به آن معناست که شهرهای مذکور باید به مدیریت بهتر سرزمین کمک کنند یعنی در مکانی که لزوم استقرار جمعیت وجود دارد این کار را انجام دهد و در جایی دیگر به حفاظت پهنههای ارزشمند طبیعی پرداخته و در هر منطقهای با توجه به لزوم آن ناحیه عمل کند. این مقام مسوول همچنین در اشاره به اتصال ریلی شهرهای جدید با کلانشهرهای اطراف گفت: قطعا اتصال ریلی، سریع و انبوه موضوع بسیار مهم در ارتباط بین شهرهای جدید و سایر سکونتگاهها است؛ چرا که در تجربه نسل اول شهرهای جدید متوجه شدیم بسیاری از این شهرها بهدلیل عدم دسترسی پذیری با محیطهای اطراف با مشکلات بسیار بزرگی مواجه شدند. عضو هیاتمدیره شرکت عمران شهرهای جدید در اینباره افزود: شهرسازی ریلپایه در برنامهریزی جدید نسل نوی شهرهای جدید مورد توجه قرار گرفته و ما را وادار میکند تا در مدیریت شهرهای جدید موجود نیز بازنگری داشته و آنها را به سمت رویکردهای نوین حرکت دهیم.
ارسال نظر