ماجرای سقوط در دریاچه چیتگر

دنیای اقتصاد: یک فروند بالگرد با هشت سرنشین روز گذشته در دریاچه چیتگر سقوط کرد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، به دنبال وقوع این حادثه در ساعت ۱۱:۴۰ صبح دیروز، نیروهای آتش‌نشانی برای عملیات امداد و نجات در محل حادثه حاضر شدند. در ابتدا آمارهای متفاوتی از سرنشینان این بالگرد اعلام شد به نحوی که برخی از خبرگزاری‌ها از حضور هشت نفر در بالگرد خبر دادند و برخی دیگر آمار ۹ نفر را اعلام کردند که شش نفر از آنها در ابتدای عملیات جست‌وجو از دریاچه خارج شدند.

جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» شمار سرنشینان را هشت نفر اعلام کرد که دو نفر از آنها توسط غواصان امدادگر دریاچه از آب خارج و با خودروهای غیر اورژانس به بیمارستان منتقل شدند و شش نفر دیگر نیز با عملیات امداد و نجات آتش‌نشانی نجات یافتند و به بیمارستان‌ منتقل شدند. وی خاطرنشان کرد: طی عملیات یک‌ساعته، کیف و چمدان و سایر لوازم مربوط به این سقوط نیز از دریاچه خارج شد. حوالی ساعت ۱۵ لاشه بالگرد نیز از آب خارج و منطقه حادثه تحویل نیروهای انتظامی شد. حوالی ساعت ۱۷ خبر جان باختن دو تن از حادثه‌دیدگان که ۴۶ و ۵۳‌ساله بودند، منتشر شد. خبرگزاری میزان نوشت: برابر اطلاعیه شرکت پنها (پشتیبانی و نوسازی هلی‌کوپترهای ایران)، بالگرد مذکور به این شرکت تعلق داشته اما دو سوال در این رابطه بی‌پاسخ مانده است. سوال نخست «علت وقوع حادثه» است که طبعا با توجه به اینکه نیازمند بررسی کارشناسی و فنی است،‌ به این زودی نباید منتظر پاسخ آن باشیم. اما سوال درباره «ماموریت پروازی بالگرد» بر فراز منطقه ۲۲ و «ارتفاع پرواز» است. پیگیری «دنیای اقتصاد» از مدیریت شهری درباره این سوال بی‌نتیجه بود و آتش‌نشانی در این رابطه ابراز بی‌اطلاعی کرد.

شرکت پنها نیز در اطلاعیه خود اشاره‌ای به ماموریت پروازی نداشت. هر چند عملیات امداد و نجات مصدومان به موقع انجام شد، اما حادثه مذکور دو کشته برجای گذاشت. با توجه به اینکه برخی از شرکت‌های ساختمانی برج‌ساز در منطقه ۲۲ دارای هلی‌کوپترهای اجاری یا ملکی هستند و شمار پروازهای محلی با بالگرد در این منطقه نسبت به سایر مناطق پایتخت قدری بیشتر است، پاسخ به سوال دوم بسیار مهم است. اهمیت پاسخ به این سوال در آن است که اگر حادثه‌ای مشابه اتفاق دیروز بالای سر یکی از صدها برج مسکونی و تجاری واقع در محدوده غربی تهران رخ می‌داد، ابعاد جراحت و تلفات انسانی قطعا بسیار وسیع‌تر و هزینه‌های حادثه نیز غیر قابل جبران بود. بنابراین انتظار می‌رود مدیریت شهری در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به اطلاع‌رسانی کامل و دقیق درباره نقاط مبهم مذکور اقدام کند و شهروندان را در جریان کم‌وکیف این ماجرا قرار دهد.