ویژه - «معماری اسلامی» به چهره ساختمانها برمیگردد
مصوبه هیاتدولت برای نمایساختمان
با مصوبه یکشنبه گذشته هیاتدولت، شورای عالی شهرسازی و معماری کشور مکلف شد از ظرفیت خالی و بیکار این شورا برای تدوین ضوابط مخصوص «نمایساختمان» استفاده کند. براساس این مصوبه، شورای عالی شهرسازی و معماری دو ماه فرصت دارد مقررات طراحی و اجرای نمای ساختمانها را متناسب با الگوی معماری ایرانیاسلامی، تصویب کند و متن مصوب را به شهرداریهای سراسر کشور ابلاغ کند. به گزارش «دنیایاقتصاد» غفلت شورای عالی شهرسازی و معماری کشور از نظارت عالیه بر نمای ساختمانها باعث شده طراحی نمای ساختمانها در تهران کاملا متکی به سلیقه سازندهها باشد طوری که در یک محله، انواع نماهای نامتجانس و ناهماهنگ، چهره شهر را آشفته کرده است.
با مصوبه یکشنبه گذشته هیاتدولت، شورای عالی شهرسازی و معماری کشور مکلف شد از ظرفیت خالی و بیکار این شورا برای تدوین ضوابط مخصوص «نمایساختمان» استفاده کند. براساس این مصوبه، شورای عالی شهرسازی و معماری دو ماه فرصت دارد مقررات طراحی و اجرای نمای ساختمانها را متناسب با الگوی معماری ایرانیاسلامی، تصویب کند و متن مصوب را به شهرداریهای سراسر کشور ابلاغ کند. به گزارش «دنیایاقتصاد» غفلت شورای عالی شهرسازی و معماری کشور از نظارت عالیه بر نمای ساختمانها باعث شده طراحی نمای ساختمانها در تهران کاملا متکی به سلیقه سازندهها باشد طوری که در یک محله، انواع نماهای نامتجانس و ناهماهنگ، چهره شهر را آشفته کرده است. در تهران به واسطه ساختوسازهای جدید دو سال گذشته، انتظار میرفت روح تازهای در منظرشهری برقرار شود، اما به دلیل بیانضباطی ناشی از نبود مقررات در طراحی نمایساختمانها، هماکنون نمای شهر تهران به مراتب ضعیفتر و نامناسبتر از قبل شده است. اخیرا شورایشهر تهران طرحی را با مضمون «تدوین ضوابط نما» برای بررسی، در دستور کار قرار داد که البته هنوز تصویب نشده است.
اما با ماموریتی که هیاتدولت به شورای عالی شهرسازی و معماری کشور داده، حداکثر ظرف ۲ ماه آینده، ضوابط نما بهصورت سراسری برای کل کشور، طراحی و ابلاغ خواهد شد. براساس مصوبه دو روز پیش هیاتدولت، شورای عالی شهرسازی و معماری مکلف شد تا معیارهای مربوط به معماری ایرانی اسلامی به ویژه در خصوص نمای ساختمانها را ظرف مدت دو ماه تهیه و تصویب کرده و به شهرداریهای سراسر کشور برای رعایت اجباری ابلاغ کند.
ارسال نظر