۱۰ مزیت موسسات پسانداز و تسهیلات مسکن
مدیر عامل بانک مسکن ۱۰ مزیت عمده برای موسسات پسانداز و تسهیلات مسکن منطقهای را تشریح کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، محمد هاشم بت شکن گفت: اهرم سرمایه، شرایط رقابتی، پایین آوردن نرخ هزینه تامین سرمایه، اعطای تسهیلات و جذب سپرده منطقهای، ارزشافزایی ذینفعان، پایین بودن هزینههای غیر بهرهای و افزایش کارآیی، توسعه و آبادسازی و اشتغال منطقهای و افزایش انگیزه سهامداران منطقهای، سهولت در مقررات و نظارت و ایجاد ارتباط بین عرضه و تقاضای مسکن از مهمترین ویژگیهای تاسیس موسسات پسانداز و تسهیلات مسکن است.
مدیر عامل بانک مسکن ۱۰ مزیت عمده برای موسسات پسانداز و تسهیلات مسکن منطقهای را تشریح کرد.به گزارش خبرگزاری فارس، محمد هاشم بت شکن گفت: اهرم سرمایه، شرایط رقابتی، پایین آوردن نرخ هزینه تامین سرمایه، اعطای تسهیلات و جذب سپرده منطقهای، ارزشافزایی ذینفعان، پایین بودن هزینههای غیر بهرهای و افزایش کارآیی، توسعه و آبادسازی و اشتغال منطقهای و افزایش انگیزه سهامداران منطقهای، سهولت در مقررات و نظارت و ایجاد ارتباط بین عرضه و تقاضای مسکن از مهمترین ویژگیهای تاسیس موسسات پسانداز و تسهیلات مسکن است. وی گفت: همچنین با توجه به اینکه این موسسات با سرمایه بخش خصوصی تاسیس میشوند، بنابراین محدودیت سرمایه برطرف خواهد شد و با توجه به مقررات کفایت سرمایه بانک میتوانیم ۸ تا ۱۲ برابر سرمایه، تجهیز منابع و سرمایه داشته باشیم.وی با بیان اینکه ارتباط بین عرضه و تقاضای مسکن یکی از ویژگیهای تاسیس موسسات پسانداز و تسهیلات مسکن منطقهای است، گفت: سابقه فعالیت موسسات پسانداز و تسهیلات مسکن در دنیا به حدود ۲۰۰ سال پیش برمیگردد و تاسیس این موسسات گام بزرگی در بهرهمندی از ظرفیت نهادی بازار مسکن کشور است.
بتشکن افزود: در این راستا سه بخش اصلی در جهت فعالیت توسعهای بانک مسکن در نظر گرفته شده است که شامل توانمندسازی «خانوارهای فاقد مسکن به منظور افزایش توان و قدرت خرید مسکن»، «فعالان بخش مسکن و ساختمان» و «بانکها و موسسات تخصصی فعال در بخش مسکن و ساختمان» است.وی موسسات پسانداز وتسهیلات مسکن را منظومه تکمیلی نظام تامین مالی مسکن عنوان کرد و گفت: سابقه فعالیت موسسات پسانداز و تسهیلات مسکن در دنیا به حدود ۲۰۰ سال پیش برمیگردد، بهطوری که نخستین فعالیت این موسسات در سال ۱۷۷۶ در انگلستان آغاز شد. مدیرعامل بانک مسکن ادامه داد: این موسسات تک شعبه ای، کوچک و کارآمد هستند و یکی از نکات کلیدی نرخ ۲ درصدی سپرده قانونی برای این موسسات است. وی افزود: بانک مسکن برای نهادسازی پولی و به منظور احیای مجدد این شرکتها با توجه به شرایط فعلی سیاسی و اقتصادی کشور، پیشنهاد تاسیس موسسات پسانداز و تسهیلات مسکن را تنظیم و به بانک مرکزی پیشنهاد کرد. پس از آن با تعامل و برگزاری جلسات متعدد در حضور متخصصان و کارشناسان شورای پول و اعتبار اهداف اصلی و نحوه عملکرد این موسسات مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت در تاریخ ۱۶ شهریور دستورالعمل اجرایی تاسیس، فعالیت و نظارت بر موسسات پسانداز وتسهیلات مسکن مشتمل بر ۱۸ ماده و ۴ تبصره به تصویب شورای پول و اعتبار رسید.
ارسال نظر