آمار وخیم از مقاومت بیمارستانها در برابر زلزله
بررسی بحران نشست در پایتخت نشان میدهد که اگر یک زلزله ۵ ریشتری در تهران بیاید میتواند خسارت یک زلزله ۷ ریشتری را بهبار بیاورد. نتایج مطالعات شهرداری تهران درباره وضعیت بیمارستانهای پایتخت نیز نشان میدهد، بعد از وقوع زلزله ۴۲ درصد بیمارستانهای تهران غیرقابل استفاده هستند.
به گزارش «ایسنا» احمد صادقی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه سناریوی فرضی وقوع زلزله در مدیریت بحران همیشه با پیشفرض بدترین شرایط در نظر گرفته میشود، اظهار کرد: مطالعاتی که در این رابطه در سال ۹۰ صورت گرفت، به دنبال آن بود که اگر زلزلهای با این وسعت اتفاق بیفتد، مراکز درمانی شهر تهران تا چه اندازه میتوانند در امدادرسانی و کمک به مجروحان حادثه نقش ایفا کنند.
بررسی بحران نشست در پایتخت نشان میدهد که اگر یک زلزله ۵ ریشتری در تهران بیاید میتواند خسارت یک زلزله ۷ ریشتری را بهبار بیاورد.نتایج مطالعات شهرداری تهران درباره وضعیت بیمارستانهای پایتخت نیز نشان میدهد، بعد از وقوع زلزله ۴۲ درصد بیمارستانهای تهران غیرقابل استفاده هستند.
به گزارش «ایسنا» احمد صادقی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه سناریوی فرضی وقوع زلزله در مدیریت بحران همیشه با پیشفرض بدترین شرایط در نظر گرفته میشود، اظهار کرد: مطالعاتی که در این رابطه در سال ۹۰ صورت گرفت، به دنبال آن بود که اگر زلزلهای با این وسعت اتفاق بیفتد، مراکز درمانی شهر تهران تا چه اندازه میتوانند در امدادرسانی و کمک به مجروحان حادثه نقش ایفا کنند.به گفته صادقی، تهران تا سال ۹۰ دارای ۱۲۶ بیمارستان بوده است که این بیمارستانها ۵۸۳ ساختمان در اختیار دارند، اما در صورت وقوع بدترین سناریوی فرضی، بخش زیادی از این بیمارستانها پس از وقوع زلزله غیرقابل استفاده خواهند بود. همچنین در این صورت تنها ۹ درصد از بیمارستانها خسارت نمیبینند و میتوانند اقدامات امدادی و اورژانسی را بهطور کامل پشتیبانی کنند.صادقی اظهار کرد: بررسیهای کارشناسی همچنین نشان میدهد حدود ۴۹ درصد بیمارستانها نیازمند اقدامات اصلاحی هستند و در زمان وقوع حادثه بهطور کامل نمیتوان از امکانات و فضای بیمارستانی آنها استفاده کرد رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه این سازمان بهعنوان مسوول در زمان وقوع حادثه درباره این مشکلات به مسوولان دولتی تذکر داده و اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار داده است، اما هرگونه اقدامی درخصوص اصلاح، بازسازی و نوسازی نیازمند تخصیص اعتبار و بودجه است.وی با تاکید بر اینکه همه کارشناسان اذعان دارند که شرایط کنونی ساختمانهای بیمارستانی شهر تهران بر اساس مطالعات نیازمند اصلاح است، خاطرنشان کرد: تغییر رویکرد وزارت بهداشت نسبت به وضعیت کنونی ساختمانهای بیمارستانی نیازمند عزم ملی است و دولت باید برای این کار اعتبار و اهتمام ویژه داشته باشد.
کارشناسان معتقدند سازه، تنها ۲۰ درصد از بازسازی یک ساختمان فرسوده بیمارستانی را به خود اختصاص میدهد و این درحالی است که فرسودگی بیمارستانها فقط شامل سازه نمیشود بلکه تاسیسات برقی، مکانیکی و معماری فضاهای بیمارستانی نیز فرسوده و نیازمند نوسازی هستند. بهعبارت دیگر باید تمام دیوارها، پارتیشنها، آسانسورها، تاسیسات برقی و مکانیکی مانند موتورخانه، با استانداردهای جدید تغییر کنند، بنابراین از نظر فنی و محاسباتی اگر یک ساختمان جدید جایگزین شود، معقولتر از مقاومسازی است.از سوی دیگر ساخت هر مترمربع بیمارستان ۵/ ۱ میلیون تومان هزینه دارد. از آنجا که حداقل به ازای هر تخت بیمارستانی تامین ۱۰۰ متر مربع فضا ضروری است، هزینه ساخت بیمارستان به ازای هر تخت تقریبا ۱۵۰ میلیون تومان است. به این ترتیب برای نوسازی یک بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی حدود ۳۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است. معصومه آباد، رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه فقط در دو بیمارستان پایتخت اقدامات مقاومسازی صورت گرفته است، گفت: طبق قانون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی مقاومسازی بیمارستانهاست. در شورای سوم تفاهمنامهای میان شهرداری و این وزارتخانه به منظور تسهیل مقاومسازی منعقد شد اما از آنجا که این مساله حاکمیتی است و با تامین اعتبار گرهخورده، تاکنون تنها در دو بیمارستان شهر پیاده شده است.
ارسال نظر