خط سیر
نماد تجارت ژاپنی
شرکت سوجیتز (Sojitz Company) یک موسسه بازرگانی در توکیو ژاپن است که در صنایع مختلفی از جمله ساخت و ساز، جنگلداری، مواد پلاستیکی و شیمیایی، مواد معدنی، محصولات نفتی، منسوجات و تجارت بینالملل فعالیت دارد. این شرکت همچنین با شرکتهای خارجی فعال در ژاپن همکاری میکند.
کوشان غلامی
شرکت سوجیتز (Sojitz Company) یک موسسه بازرگانی در توکیو ژاپن است که در صنایع مختلفی از جمله ساخت و ساز، جنگلداری، مواد پلاستیکی و شیمیایی، مواد معدنی، محصولات نفتی، منسوجات و تجارت بینالملل فعالیت دارد. این شرکت همچنین با شرکتهای خارجی فعال در ژاپن همکاری میکند. سوجیتز به معنی روز مضاعف یا خورشید دوقلو بوده و به این دلیل به وجود آمده که دو شرکتی که در سال ۲۰۰۴ سوجیتز را به وجود آوردند، هر دو در نام خود دارای کاراکتر «日» به معنی روز یا خورشید بودند. این دو شرکت که «نیشو ایوایی» و «نیشیمن» نام داشتند، هر دو از پیشینه مناسبی برخوردار بودند.
در دهه ۱۸۷۰ دولت ژاپن که به شدت در پی توسعه صنعتی این کشور بود، یادگیری و آموزش شیوه تجارت وبازارهای اروپا را حمایت میکرد. این حمایتها باعث تشکیل صنایع بزرگی در ژاپن گردید و صنایع شکر، بیمه، حمل و نقل، آرد و تنباکو شکل گرفتند.
در سال ۱۹۰۱ که صنعت فولاد ژاپن در حال شکلگیری بود، «ایوایی کاتسوجیرو» شرکت iwai را تاسیس کرد که به سرعت رشد یافت و حضور فعالی در جمع بازرگانان فولاد ژاپن یافت. پس از جنگ جهانی دوم که اکثر صنایع دچار رکود شده بودند، تجارت دوباره رونق گرفت و شرکت سوزوکی نیز که در بازار شکر تجارت میکرد با نام «نیشو» دوباره متولد شد.
شرکت ایوایی که به دلیل نیاز بالا به محصولات فولادی در جریان جنگ گسترش زیادی یافته بود، به جایی رسید که به شرکتهای دیگر از جمله صنایع شیمیایی دایسل، نقاشی کانسایی و فوجی فیلم، یکی پس از دیگری کمک کرد. این شرکتها اکنون هرکدام نام مطرحی در صنعت خود میباشند.
در سال ۱۹۴۳ نام شرکت به «ایوایی سانگیو» تغییر یافت و ضمن ادغام با «نیشو» اتحاد «نیشو ایوایی» را تشکیل دادند. در آن سالها هر دو شرکت فعالیتهای خود را در زمینه فلزات و ماشین آلات گسترش دادند که با توسعه صنایع سنگین ژاپن زیربنای بسیار محکمی برای خود ایجاد کردند.
در سال ۱۹۵۲ تلاشهایی برای ایجاد شبکههای بین قارهای باعث تشکیل «شرکت آمریکایی نیشو» شد. در دهه ۱۹۶۰ هر دو شرکت با عرضه منابع و مواد اولیه، نقش موثری در رشد اقتصادی معجزهآسای ژاپن داشتند. در این دوره آنها کانالهای توزیع مواد مصرفی را نیز در دست خود گرفتند.
اقتصاد جهان در دهه ۱۹۸۰ دستخوش تغییرات پیدرپی شد و نیشو ایوایی تجارت جدید خود را آغاز کرد و سرمایهگذاریهایی در نقاط مختلف جهان انجام داد. این شرکت با افزایش تجربه خود در زمینههای مدیریت پروژه، تامین مالی، انتقال تکنولوژی و افزایش سرمایه، خود را برای مواجهه با نیازهای مشتریان و تامینکنندگان آماده کرد.
در دهه ۱۹۹۰ که اتحاد جماهیر شوروی از هم پاشید و آلمان شرقی و غربی متحد شدند، ژاپن با بحران شدید اقتصادی از جمله ترکیدن حباب اقتصادی و کاهش ارزش ین مواجه شد. لذا نیشو ایوایی رویه خود را در جهت ارائه خدمات در زمینههای توزیع، گسترش منابع، و سرمایهگذاری مالی تغییر داد.
همچنین راههای نوآورانهای برای ساخت، تشخیص و پیشبینی نیازهای جدید آن زمان و پرکردن خلا آنها به وسیله تجارب گذشته خود شامل تهیه طرحهای پیشنهادی جدید، یکپارچهسازی تولیدات، ایجاد شبکههای اطلاعاتی و ارتباطی و گسترش سود مالی دنبال کرد.
از سوی دیگر شرکت «نیشیمن» که در سال ۱۹۸۲ بنا شده بود و به تولید مواد ساختمانی میپرداخت، پس از یک سال زیرمجموعه تولید مواد ساختمانی نیشو ایوایی را تاسیس و کلیه کارمندان و امتیازات این شرکت را در صنعت ساختمان از آن خود کرد.
در سال ۲۰۰۰ دو شرکت برای تولید مواد ساختمانی با یکدیگر ادغام شدند و «شرکت مواد ساختمانی خورشید» را تشکیل دادند. چهار سال بعد، این ادغام کامل شد و شرکت بزرگ سوجیتز تاسیس گردید. مراحل نهایی یکپارچهسازی این دو شرکت در سال ۲۰۰۵ به پایان رسید و سوجیتز برای ایجاد ساختار مدیریتی شفافی که در خور شرکت بازرگانی نوآور باشد، اقدام کرد.
این شرکت که دفاتر مرکزی آن در اوزاکا و توکیو واقع شده و در صنایع و بازارهای مختلفی فعالیت میکند، اکنون بیش از ۱۷ هزار کارمند در سراسر جهان دارد و در سال جاری میلادی درآمد آن بالغ بر ۴۱ میلیارد دلار بوده است.
ارسال نظر