نوآوری کاربردی در تولید
توسعه محصولات بر اساس نیاز جامعه هدف، نظر مشتری را منعکس میکند و صدای مشتری را به ارائهدهندگان کالا و خدمات میرساند که خود به عنوان یک استراتژی مشتریمحور، برای توسعه و پیشرفت حیاتی است. به کار بردن تلاش لازم برای جمعآوری دادهها، تجزیه و تحلیل دادهها و مدلسازی دادهها، برای موفقیت قبل از به ثمر رسیدن توسعه محصول، حیاتی است.تجزیه و تحلیل محصولات، تحولی در پذیرش توسعه محصولات و خدمات جدید بوده و یک مزیت در رقابت بهشمار میرود. نظریه نوآوری، مبتنی بر بینش سازمانی و مدیریت دانش است. یعنی تسهیل توسعه، ادغام و بهکارگیری دانش براساس چشمانداز سازمانی که سمت و سوی مدیریت دانش را هدایت کرده و منجر به کارآفرینی، سرعت عمل در پاسخگویی و واگذاری تصمیمگیری به مشتری و حذف لایههای مدیریتی میشود. نوآوری به عنوان تلاش شرکتها در یافتن موقعیت خود در بازار تجارت و در یک اقتصاد جهانی مبتنی بر دانش، تلقی میشود. در چشماندازهای جدید، این تغییرات تکنولوژیک، یکپارچهسازیها و کاربرد عملی دانش است که عناصر اصلی توسعه هستند.
اکثر کارکنان شرکتها، متخصصان دارای تحصیلات عالی هستند. کار آنها شامل تبدیل اطلاعات به دانش و بهکارگیری شایستگیها در تولید محصول یا خدمات، با تلفیق دانش تامینکنندگان است.برخی از شرکتها اطلاعات بیشتری نسبت به بقیه دارند و استفاده از این اطلاعات برای آنها مزیتی در تشخیص ناسازگاریهای بازار به حساب میآید و کارکنان آنها را در موقعیت بهتری برای خلق نوآوری قرار میدهد. این امر مستلزم تلاشهای سیستماتیک در سطح بالایی از سازماندهی است. بنابراین منبع این مزیت رقابتی، اعضای کلیدی یک سازمان هستند که از آن به نظریه رشد نوین یاد میشود. این مزیت در نظریه دانشمحور، دارای محوریت است و دانش را به عنوان سیستمبندی و ساختار اطلاعات را برای هدف خاصی تعریف میکند. در دنیای دادههای دیجیتال، تجزیه و تحلیل دادهها همان «فرآیند» و مدلسازی دادهها «موقعیترقابتی» محصول یا خدمات است که از نوآوری سازمانی پشتیبانی میکند و ادغام دانش را امکانپذیر میکند.
توسعه محصول جدید که از مرحله غربالگری توسعه محصول جدید (NPD) گذر کند، نیاز به تجزیه و تحلیل دقیقتر و نکتهسنجی تجاری دارد تا مشخص شود آیا این محصول مرتبط با نیازهای اساسی بازار است یا خیر.هدفدار بودن تولید یک محصول، مربوط به مزایایی است که کاربران از خرید و استفاده از یک محصول جدید دریافت میکنند یا برتریهایی که محصول جدید نسبت به نمونه پیشین دارد. از سوی دیگر «محصول» تنها به معنای وجود یک محصول فیزیکی نیست؛ بلکه دامنه آن بسیار گستردهتر و شامل کل مجموعه مزایای مرتبط با محصول، از جمله سیستم پشتیبانی از محصول، خدمات پس از فروش محصول و همچنین تصویر ذهنی از محصول است.
بنابراین، در طول چرخه حیات نوآوری وNPD، مبتکر باید با استفاده از انواع تجزیه و تحلیل نوآورانه به پرسشهای مختلف پاسخ دهد: ابتدا تجزیه و تحلیل توصیفی مانند آنچه در فرآیند اتفاق افتاده است و چرا چنین شده است، سپس بررسی بازار، تحقیقات درباره رقیبان و بازخورد مشتریان که قیمت فروش محصول را تعیین میکند.