قرار است محققان دانشگاه کمبریج، آکسفورد و کالج بوستون، تاثیری که این طرح داشته را بر بهره‌‌‌وری و کیفیت زندگی کارکنان ارزیابی و نتایج را در سال ۲۰۲۳ اعلام کنند. این برنامه در بریتانیا، بعد از تلاش‌‌‌های مشابهی است که کشورهای دیگری مثل ایسلند، نیوزیلند، اسکاتلند و آمریکا اجرا کرده‌‌‌اند و شرکت‌‌‌ها در این کشورها از انعطاف‌‌‌پذیری بیشتر در ساعات کاری استقبال کرده‌‌‌اند. جو رایل، مدیر کمپین ۴ Day Week  می‌گوید: «بعد از پاندمی، مردم بیشتر خواهان توازن بین کار و زندگی خود هستند. آنها می‌خواهند کمتر کار کنند.»

بیش از ۳۳۰۰ نفر در بانک‌ها، بازاریابی، بهداشت و درمان، خدمات مالی، خرده‌‌‌فروشی، ‌میهمان‌‌‌پذیری و صنایع دیگر در بریتانیا، در طرح آزمایشی هفته کاری ۴ روزه شرکت کرده‌‌‌اند و آمارها از طریق مصاحبه یا نظرسنجی کارکنان و همچنین معیارهایی که هر شرکت برای سنجش بهره‌‌‌وری خود دارد، جمع‌آوری خواهد شد.

استاد جامعه‌‌‌شناسی کالج بوستون و سرپرست پژوهشی این پروژه، ژولیت شور، می‌گوید: «ما تحلیل می‌کنیم که کارکنان چگونه به یک روز تعطیلی اضافه واکنش نشان خواهند داد و معیارهایی مثل استرس، فرسودگی شغلی، رضایت از کار و زندگی، سلامت، خواب، مصرف انرژی، سفر و خیلی دیگر از جنبه‌های زندگی را می‌‌‌سنجیم.»

 اد سیگل، مدیرعامل چریتی بانک، یکی از شرکت‌‌‌هایی که در این برنامه آزمایشی شرکت کرده، گفته هفته کاری کوتاه‌‌‌تر، یک اقدام منطقی دیگر برای داشتن نیروی کاری شادتر است. «ما از گذشته همیشه قهرمان کار انعطاف‌‌‌پذیر بودیم، اما پاندمی واقعا هدف‌‌‌ها را در این حوزه جابه‌‌‌جا کرد.» هفته کاری ۴ روزه، سال‌ها است که یک رویا در فضای کار محسوب می‌شود. بیشتر تلاش‌‌‌ها در این زمینه در بخش خصوصی صورت گرفته، اما دولت‌های اسکاتلند و اسپانیا هم حمایت خود را از هفته کاری ۴ روزه اعلام کرده‌‌‌اند. برخی شرکت‌‌‌ها در ایرلند و استرالیا قرار است طرح‌های آزمایشی خود را از اول ماه اوت شروع کنند.

منبع: IEB.today