هشدار فورد کاپولا درباره آینده آمریکا
کاپولا افزود: «آمریکا بر اساس ایدههای جمهوری روم بنا شد. ما شاه نمیخواستیم، روم پادشاه نمیخواست، بنابراین آنها شکل جدیدی از حکومت به نام جمهوری را با مجلس سنا و قوانین روم و با همه چیزهایی که ما پذیرفتهایم اختراع کردند.» «مگالوپولیس» که در پنجشنبه شب در کن به نمایش درآمد، از توطئه کاتلین برای سرنگونی قوانین جمهوری روم در سال ۶۳ قبل از میلاد الهام گرفته و در کلانشهری شبیه نیویورک در آینده اتفاق میافتد. اگرچه این کارگردان کهنهکار ۸۵ساله برای اولین بار توسعه پروژه مورد علاقه خود را در دهه ۱۹۸۰ آغاز کرد، معتقد است که این قیاس تنها در سالهای اخیر دقیقتر شده است: «احساس من این بود که یک حماسه رومی را در آمریکای مدرن بسازم. نمیدانستم که میتواند با سیاست امروز تا این حد مرتبط باشد.»
جمهوری روم که دارای عناصری از دموکراسی مدرن بود، در سالهای پایانی خود در برابر مشکلات اقتصادی، فساد و ظهور ژولیوس سزار به عنوان یک دیکتاتور تسلیم شد. سازنده فیلمهایی چون اینک آخرالزمان، مکالمه و سهگانه «پدرخوانده» گفت که در حال مشاهده یک روند به سمت سنت نئوراستگراتر و حتی فاشیستی نه تنها در ایالات متحده بلکه در سراسر جهان است، «که ترسناک است، زیرا هر کسی که در طول جنگ جهانی دوم زنده بود شاهد وحشتهایی بود که اتفاق افتاد و ما نمیخواهیم این اتفاق تکرار شود.»
کاپولا درباره وضعیت کنونی سینما نیز گفت: «صنعت فیلم بیشتر به موضوع استخدام افرادی تبدیل شده است که تعهدات و بدهی خود را انجام دهند، زیرا استودیوها بدهی زیادی دارند و موضوع ساختن فیلمهای خوب نیست، بلکه حصول اطمینان از این است که تعهدات خود را انجام دهند و بدهیهای خود را بپردازند.» او افزود که شرکتهای جدیدتری مانند آمازون، اپل و مایکروسافت به طور موقت برای تامین مالی صنعت فیلم هالیوود وارد عمل شدهاند، اما نمیتوان در بلندمدت به این کار اعتماد کرد. ممکن است استودیوهایی که ما برای مدت طولانی میشناختیم، دیگر در آینده اینجا نباشند. کاپولا که نسبت به ساخت این پروژه پشیمان به نظر نمیرسید، در نشست خبری این فیلم گفت: «خیلیها هستند، وقتی میمیرند، میگویند ای کاش این کار را میکردم، ای کاش آن کار را میکردم. اما وقتی بمیرم، میخواهم بگویم هر فیلمی را که خواستم ساختم.»