یک موسیقیدان مطرح کرد
نقش ارامنه در پیشرفت موسیقی ایران
گالستیان با اشاره به سبک موسیقیایی هوهانس آبکاریان، معروف به استاد یحیی تارساز، تاکید کرد بسیاری از موسیقیدانهای ارامنه برای اولین بار ارکستر سمفونی عمومی و نظامی را در کشورمان وارد کردند. وی ادامه داد: اقدام اساتید موسیقی واقعا مثالزدنی است؛ چنانچه وقتی در اوج هنر هم بودهاند، غرور نداشته و با هم همکاری میکردند و ضمن همافزایی، اثر یکدیگر را ماندگار کردند. گالستیان در بخشی دیگر از سخنان خود از روبن گریگوریان یاد کرد و او را فرزند خلف لوون گریگوریان معرفی کرد و گفت: او مدیر هنرستان عالی موسیقی و رهبر ارکستر سمفونی تهران و کفیل اداره موسیقی کشور بود و در ارکستر موسیقی بوستون نوازندگی کرد.
او با نام بردن ازگوهار آبیار داویدیان، اولین زن فارغالتحصیل از هنرستان موسیقی، ادامه داد: واروژان یک شخصیت بزرگ، آهنگسازی نابغه و از پایهگذاران موسیقی پاپ در کشور بود. این نوازنده پیانو، موسیقی پاپ مورد نظر خود را ارزشمند، علمی و واقعی خواند و آن را دارای استخوانبندی مناسب تلقی کرد. گالستیان خاطرنشان کرد: بسیاری از موسیقیهای پاپ امروز اگر در شعر آن دقت نشود، گویی اثری فارسی و ایرانی نیست که نشان میدهد موسیقی چنین آثاری کاملا وارداتی و متناسب با ویژگی زبانی غربی ساخته شده است. وی اضافه کرد: ارتباط بین اوزان شعری و گامهای موسیقی در ایران بحثی گسترده است که تحقیق بسیاری درباره آن صورت نگرفته است. شخصا برخی طرحهای پژوهشی خود را در این زمینه منتشر کردم، ولی اگر ارگان و نهادی کمکحال نباشد و پایاننامههای دانشگاهی به این مهم نپردازند، نتیجهبخش نخواهد بود.
گالستیان بار دیگر به ویژگی و موسیقیشناسی واروژان پرداخت و گفت: او موسیقی موردنظر خود را از جایی برنداشت و ساختههایش مختص خود او بود. قطعا لحن خاص در نوازندگی و آهنگسازی افراد بزرگ بهخوبی احساس میشود. چنانچه این افراد افتخار داشتند که تحصیل میکردند ولی به کپیکاری روی نمیآوردند.