خداحافظی‌های دنباله دار

 جمعه شب، ‌‌‌ زمانی که مجری مراسم اختتامیه فیلم فجر، بی‌‌‌خبر از همه‌جا داشت با آب و تاب برندگان لو رفته سیمرغ‌‌‌ها را اعلام می‌کرد، همه منتظر بودند به محض اعلام نام رضا میرکریمی او از صندلی‌‌‌اش بلند شود، برود بالا روی سن و جایزه‌‌‌اش را از هیات ۷نفره داوران بگیرد اما تصویر بازیگر نقش اول فیلمش را نشان داد که به‌جای میرکریمی روی صحنه رفت و سیمرغ را گرفت. کمتر کسی انتظارش را داشت رضا میرکریمی هم از جشنواره قهر کرده باشد. فیلم او که چنگی به دل منتقدان و تماشاگران هم نزد، در ۹ رشته نامزد دریافت سیمرغ شده بود و یک دیپلم افتخار و یک سیمرغ هم گرفت. این کارگردان در پستی اینستاگرامی نوشت: «آخرین سیمرغ و جشنواره‌‌‌ای که دیگر نیست.» اما یک روز بعد از جشنواره، محمد حسین مهدویان نیز در پستی اینستاگرامی که با استقبال مخاطبانش روبه‌رو شد، نوشت: «جشن‌‌‌واره فیلم فجر برای من تمام شده. از دوران حضورم در جشن‌‌‌واره یادگارهای زیادی دارم. بیشتر از دو سیمرغی که گرفته‌‌‌ام. خاطرات بدش را از خودم دور می‌‌‌کنم تا جشن‌‌‌واره را با خوشی‌‌‌هاش به یاد بیاورم و همیشه برایم زیبا باقی بماند. تا همین‌‌‌جا و همین‌‌‌‌‌‌قدر برایم کافی است. حالا دیگر سودایی در سر ندارم. فقط شوق سینماست که خالص‌‌‌تر از قبل وسوسه‌‌‌ام می‌کند.»

واکنش‌‌‌ها

این دو خداحافظی در میان دوستداران سینما و منتقدان واکنش‌‌‌های مختلفی داشت. ابراهیم داروغه‌‌‌زاده، دبیر پیشین جشنواره فیلم فجر در توییتی نوشت: «علی حاتمی و ناصر تقوایی هیچ‌‌‌وقت سیمرغ نگرفتند. مسعود کیمیایی خالق «قیصر» و «گوزن‌‌‌ها» برای اولین و آخرین سیمرغ خود ۳۰ سال صبر کرد. بزرگان سینما به جشنواره فیلم فجر می‌‌‌آمدند تا نسل جوان فیلمساز پس از انقلاب جان بگیرند، رشد کنند و بعضا جهانی شوند. شما هم بمانید، آیین چراغ خاموشی نیست.»

بسیاری نوشته بودند که حضور در جشنواره الزامی نیست که کسی بخواهد از آن انصراف بدهد یا خداحافظی کند و همه می‌توانند بدون اعلام رسانه‌‌‌ای در این رویداد شرکت نکنند.