پیکاسو همچنان رکورددار است
صدرنشینان حراجهای هنری در سال ۲۰۲۱
او توانسته که با اختصاص ۱۸۷میلیون دلار در حراجهای هنری لندن، نیویورک و پاریس، بیشترین آمار فروش در بازار آثار هنری مدرن و معاصر، بهعنوان پرمشتری ترین هنرمند سال ۲۰۲۱ شناخته شود.
عبور حراجیهای هنری از کرونا
بررسیهای دادههای ۱۳ رویداد فروش آثار هنر معاصر و مدرن که در سه حراجی کریستیز، ساتبیز و فیلیپس واقع در نیویورک، لندن و پاریس در بازه زمانی آوریل تا جولای روی داده است، از رونق گرفتن بازار هنر خبر میدهد.
گزارشها نشان میدهد حراجیهای کریستیز، ساتبیز و فیلیپس، پس از گذراندن یک دوره بینظم و آشفته در جریان فاز نخست همهگیری کرونا، حالا در سال ۲۰۲۱ به سطح فروش پیش از همهگیری رسیدهاند.
در طول این بازه زمانی این سه حراجی در مجموع ۷/ ۱میلیارد دلار کسب کردند. این رقم بیش از ۱/ ۱ میلیارد دلاری است که در همین بازه زمانی در سال ۲۰۲۰ اعلام شده بود. پابلو پیکاسو و ژان باسکیا، از جمله هنرمندان گران حراجیهای اخیر بودهاند. در این بین همچنین چهرههای نوظهوری در بازار هنر همچون فلورا یوکانوویچ و سلمان تور از جمله کسانی بودند که در افزایش این آمار تاثیرگذار بودند.
مدیران حراجی چندین عامل را بر رونق بازار هنر موثر عنوان میکنند که افزایش تقاضای خریداران آسیایی یکی از آنها محسوب میشود. از دیگر عوامل به تعادل بین موجودی آثار محبوب در بازار و میزان تقاضا برای آنها میتوان اشاره کرد.
با این حال با وجود رونق بازار هنر در آسیا، فروش آثار هنری در آمریکای شمالی که معمولا بزرگترین بازار هنر محسوب میشود در سال ۲۰۲۱ روند نزولی داشته است. ایالات متحده آمریکا شاهد ۱۶درصد کاهش فروش نسبت به سال ۲۰۱۹ بوده است.
عجیب نیست که پیکاسو و باسکیا، بر بازار هنر سلطه دارند. این دو همواره در فروشهای بازار غرب حضور پررنگ داشتهاند؛ اما در این فصل استقبال از این دو نفر در سطح جهان افزایش پیدا کرده است.
در فروشهای لندن، نیویورک و پاریس، پیکاسو بیشترین آمار فروش در بازار آثار هنری مدرن و معاصر را با حجم معاملات به ارزش کلی ۱۸۷میلیون دلار به خود اختصاص داده است. باسکیا با ۱۶۸میلیون دلار در رتبه دوم قرار دارد. اندی وارهول که در سالهای اخیر با روند نزولی در بازار هنر مواجه شده است، در این فصل در مجموع ۹۸ میلیون دلار به خود اختصاص داد.