عادی‌سازی بازارهای هنری در جهان

 از این رو تلاش می‌کنند برنامه‌های خود را به روال عادی برگردانند. در ایران هم تقریبا همین اتفاق افتاده است اگرچه سینماها و سالن‌های تئاتر درحال‌حاضر تعطیل هستند اما برخی رویدادهای فرهنگی به‌صورت آنلاین یا حضوری درحال برگزاری است. در این روزها سه حراج معتبر دنیا یعنی ساتبیز؛ کریستیز و بونامز درحالی فعالیت‌های خود را شروع کرده‌اند که آثار هنرمندان سرشناس ایرانی هم در میان کارهای عرضه شده به چشم می‌خورد. حراج‌خانه ساتبیز در لندن چند روزی است که حراج هنر قرن بیستم خاورمیانه را به‌صورت آنلاین از ۲۰ تا ۲۷ اکتبر (۲۹ مهر تا امروز) برگزار می‌کند. در این رویداد ۲۹ اثر از ۱۷ هنرمند ایرانی عرضه شده است. در این حراج ۹۵ اثر از هنرمندان ایران، مصر، ترکیه، لبنان، فلسطین، عراق و... چکش خواهند خورد و ایران با داشتن ۲۹ اثر از ۱۷ هنرمند ایرانی، ۴۰ درصد از کل آثار این حراج را به خود اختصاص داده است، همچنین امروز این حراج‌خانه، دو حراج در عرصه هنرهای اسلامی برگزار خواهد کرد که در هر دو این رویدادها، آثاری از هنر ایران به فروش خواهد رسید. در اولین حراج که از ساعت ۱۴ به‌صورت زنده برگزار می‌شود، مجموعه‌ای از آثار متعلق به موزه هنرهای اسلامی بیت‌المقدس به فروش خواهد رسید. در این حراج ۱۹۰ اثر از هنرهای اسلامی کشورهای، ایران، اسپانیا، ایتالیا، مصر، آذربایجان، سوریه و ... چکش خواهند خورد. در این حراج ۶۴ اثر ایرانی شامل، خط، کاشی، مجسمه، آبگینه و فرش از قرن ۱۰ تا ۱۹ میلادی عرضه خواهد شد.

 به گزارش هنر آنلاین؛ حراج «هنرهای جهان اسلام و هند» ساتبیز نیز امروز ۶ آبان از ساعت ۱۸:۳۰ به‌صورت زنده درحراج‌خانه ساتبیز در لندن برگزار خواهد شد. در این حراج ۱۱۸ اثر از ایران، ترکیه، هند، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، مصر، آذربایجان و... چکش خواهد خورد. در این رویداد نیز ۱۷ اثر ایرانی شامل، خط، نقاشی، مجسمه و کاشی از قرن ۱۴ تا ۱۹ ارائه خواهد شد. حراج‌خانه کریستیز نیز فردا چهارشنبه حراج «هنر جهان اسلام و هند» را در لندن به‌صورت زنده برگزار می‌کند. در این حراج ۲۱۶ اثر از کشورهای ایران، هند، ترکیه، سوریه، اسپانیا، مصر، مراکش، قزاقستان، آذربایجان و ... ارائه شده است که ایران با داشتن ۸۹ اثر شامل، نقاشی، خط، کتاب، فرش و... بیشترین تعداد اثر را در این حراج به خود اختصاص داده است. گران‌ترین اثر این حراج نیز یک شمعدان نقره‌ای ایرانی متعلق به قرن چهاردهم است که با قیمت پایه ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار پوند ارائه خواهد شد.

از سویی حراج‌خانه کریستیز نیز فردا ۷ آبان‌ماه حراج «هنر جهان اسلام و هند» را در لندن به‌صورت زنده برگزار می‌کند.

 حراج کریستیز همچنین قصد دارد که حراج «هنر مدرن و معاصر خاورمیانه» را از ۱۱ تا ۲۴ نوامبر (۲۱ آبان تا ۴ آذر) به‌صورت آنلاین برگزار کند که این حراج نیز هنوز اطلاعات کامل کاتالوگ خود را روی سایت این رویداد منتشر نکرده است اما اعلام شده که پانزدهمین فصل فروش آثار هنر خاورمیانه کریستیز با آثار هنرمندان ایران، عربستان، سودان، مراکش و... برگزار خواهد شد. در اطلاعات کلی حراج اعلام شده که آثاری از فرهاد مشیری و حسین زنده‌رودی در این رویداد حضور دارد.

دیروز نیز حراج‌خانه بونامز حراج «هنر اسلامی و هند» را به‌صورت زنده در لندن برگزار کرد. در این حراج ۲۸۹ اثر از کشورهای ایران، هند، ترکیه، سوریه، پاکستان، الجزایر و ... ارائه شده است که بیش از یک‌سوم آثار این حراج متعلق به هنر ایران بود.

در این حراج ۱۰۳ اثر ایرانی شامل، نقاشی، خط، عکس، مینیاتور، کتاب، جعبه لاکی، قلمدان، کوزه‌های سرامیکی و... ارائه شده است. گران‌ترین اثر ایرانی حراج، کتاب کلیات سعدی به همراه ۸ تصویر، متعلق به قرن ۱۶ است که با قیمت ۱۲ تا ۱۵ هزار پوند در این حراج ارائه شد. این حراج‌خانه همچنین در ۲۴ نوامبر (۴ آذر) قصد دارد حراج «هنر مدرن و معاصر خاورمیانه» را به‌صورت زنده در لندن برگزار کند؛ از آنجا که تاکنون بیشتر رکوردهای این حراج به هنرمندان ایرانی تعلق دارد، پیش‌بینی می‌شود که بخش قابل ملاحظه‌ای از آثار حراج به هنرمندان ایران اختصاص داشته باشد.