بر این اساس، از ابتدای فروردین تا پایان آذرماه امسال در مجموع یک‌‌‌هزار و ۷۷۸واحد تولیدی برای دریافت تسهیلات برنامه تولید و اشتغال (تبصره ۱۸) ثبت‌نام کرده بودند. پراکندگی پرداخت این تسهیلات در ۳۱ استان کشور و مناطق آزاد بوده است. در این بازه زمانی همچنین ۳۴فقره معرفی به بانک برای دریافت بیش از ۵‌‌‌هزار و ۵۷۱میلیارد ریال تسهیلات انجام شده است. به گزارش «ایرنا»، منابع تخصیصی تسهیلات تولید و اشتغال (تبصره ۱۸) در سه بخش تامین سرمایه در گردش موردنیاز فعالان اقتصادی و کمک به نوسازی و جایگزینی ماشین‌‌‌آلات و طرح‌‌‌هایی که بیش از ۶۰‌درصد پیشرفت فیزیکی دارند، پرداخت می‌شود.برنامه تولید و اشتغال (موضوع بند «الف» تبصره ۱۸ قانون بودجه کشور) از اسفندماه ۹۷ پس از انعقاد تفاهم‌‌‌نامه و موافقت‌‌‌نامه مشترک وزارت صنعت، معدن و تجارت با سازمان برنامه و بودجه کل کشور، ابلاغ دستورالعمل‌‌‌های اجرایی مربوطه، انعقاد قرارداد عاملیت با بانک‌ها و پیاده‌‌‌کردن فرآیند اعطای تسهیلات از طریق سامانه بهین‌‌‌یاب وزارت صنعت وارد فاز اجرایی شد.

سقف منابع موردنیاز این برنامه ۲۰۱‌هزار و ۲۹۹میلیارد ریال تعیین شده است. صندوق توسعه ملی به همین منظور تاکنون طی سال‌های ۹۷ و ۹۸ به میزان ۵۵‌هزار و ۲۰۰میلیون ریال نزد بانک‌های عامل طرف قرارداد سپرده‌‌‌گذاری کرده که در تلفیق با منابع داخلی بانک‌ها (۵۰‌درصد منابع صندوق و ۵۰‌درصد منابع بانک‌ها)، منابع ایجادشده برای پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش و سرمایه ثابت به مبلغ ۱۱۰‌هزار و ۴۰۰میلیارد ریال رسیده است. پس از ابلاغ دستورالعمل اجرایی برنامه ذکرشده از سوی وزارت صنعت، کمیته‌‌‌های بررسی و کارگروه‌‌‌های استانی تشکیل شد و اقدام‌‌‌های لازم به منظور ثبت درخواست متقاضیان تسهیلات و بررسی و معرفی واجدان شرایط به بانک‌های عامل در دستور کار قرار گرفت.

تامین مالی بنگاه‌‌‌ها در قالب اقتصاد مقاومتی

بر اساس آمارهای رسمی وزارت صمت، تا پایان آذرماه امسال در قالب تامین مالی بنگاه‌‌‌های تولیدی کوچک، متوسط و طرح‌‌‌های نیمه‌‌‌تمام با پیشرفت بالای ۶۰‌درصد در راستای اقتصاد مقاومتی در قالب پروژه رونق تولید، ۱۴‌هزار و ۳۹۲فقره ثبت‌‌‌نام انجام شد. از این تعداد تاکنون ۷‌‌‌هزار و ۵۱۳فقره معرفی به بانک و از بین آنها ۳‌‌‌هزار و ۷۰۷فقره پرداختی به ارزش ۱۴۱‌هزار و ۸۸۳میلیارد ریال انجام شد.