ایران در رتبه دهم تولید فولاد جهان
در همین حال تولید فولاد ایران در سال ما قبل میلادی به ۶/ ۲۵ میلیون تن رسیده بود که در سال ۲۰۲۰ با رشد ۴/ ۱۳درصدی به ۲۹ میلیون و ۳۰هزار تن رسید. یکی از مهمترین دلایل رشد، توسعه طرحهای فولاد با مشارکت بخشخصوصی و با راهبری ایمیدرو بوده است. کشورمان طبق ردهبندی انجمن جهانی فولاد در جایگاه دهم تولید (طی سال ۲۰۲۰) ایستاد که بالاتر از اوکراین، ایتالیا و مکزیک است. پیش از ایران، برزیل با تولید ۳۱میلیون تنی، در رتبه نهم قرار دارد. طی مدت مورد بررسی مصر نیز با تولید ۲/ ۸ میلیون تنی همین میزان رشد را تجربه کرد. ازبکستان با رشد ۶/ ۴۲درصدی و مولداوی با افزایش ۷/ ۱۸درصدی به عنوان دو کشور عضو C.I.S در طول ۱۲ ماه سال گذشته به ترتیب ۹۵۰هزار و ۴۶۵هزار تن فولاد خام تولید کردند.
رشد تولید ۱۹درصدی ایران در ماه پایانی ۲۰۲۰
ایران در ماه پایانی سال گذشته (دسامبر) نیز با رشد ۲/ ۱۹درصدی، افزون بر ۶/ ۲ میلیون تن انواع شمش فولاد تولید کرد. این در حالی است که متوسط رشد تولید ماه دسامبر گذشته ۸/ ۵درصد اعلام شد. تولید کل اعضای انجمن جهانی فولاد در ماه مورد اشاره به ۸/ ۱۶۰ میلیون تن رسید. ایران در تولید فولاد -پس از ازبکستان و مولداوی که تولید ناچیزی دارند- جایگاه سوم جهانی را از نظر «رشد» در سال ۲۰۲۰ به دست آورد. مجموع تولید شمش فولاد ایران در سال ۲۰۲۰ به بیش از ۲۹ میلیون تن رسید. کشورمان در همین حال در سال گذشته عنوان دهمین تولیدکننده فولاد را به دست آورد.
افت تولید بزرگان آسیایی
چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده جهان، در مدت مورد بررسی با رشد ۲/ ۵درصدی، یک میلیارد و ۵۲ میلیون تن فولاد خام تولید کرد. هند و ژاپن به ترتیب با تولید ۵/ ۹۹ میلیون و ۱/ ۸۳ میلیون تن در جایگاه دوم و سوم جهانی قرار گرفتند. با این حال کره، ژاپن و هند به عنوان بزرگان این صنعت به ترتیب با کاهش ۶درصد، ۲/ ۱۶درصد و ۶/ ۱۰درصد، روند نزولی تولید را تجربه کردند. اتحادیه اروپا نیز با تولید ۱۳۸ میلیون تنی، متوسط کاهش ۸/ ۱۱درصدی را به ثبت رساند اما دیگر کشورهای اروپایی با تولید ۳۸ میلیون تنی، رشد ۹/ ۳ درصدی را تجربه کردند. از سوی دیگر کشورهای آمریکایشمالی با کاهش ۵/ ۱۵درصدی، ۱۰۱ میلیون تن فولاد خام تولید داشتند. آمریکای جنوبی نیز با تولید ۳۸ میلیون تنی، با کاهش ۴/ ۸درصدی مواجه شد. عربستان، قطر و امارات متحده عربی به عنوان کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به ترتیب کاهش تولید ۱/ ۵درصدی، ۴/ ۵۲ درصدی و ۲/ ۱۸درصدی را به ثبت رساندند.