شروط موفقیت صادرات لوازم خانگی
وی با بیان اینکه تنها با عرضه یک محصول نمیتوان در بازارهای هدف موفق بود، تاکید کرد: باید بتوانیم به معرفی سبدی از کالاها برای صادرات بپردازیم. معاون وزیر صمت ادامه داد: در این راستا در تلاشیم مجموعهای از برندهای پیشتاز در عرصه لوازمخانگی داشته باشیم تا شرکتهای کوچک و متوسط در ذیل این برندها بتواند به تولیدکننده بقیه سبد کالاهایشان تبدیل شوند. وی گفت: وقتی سبدی از کالاها داشته باشیم، آنگاه میتوانیم در بازارهای هدف برای خود تبلیغات کنیم، تجربه کشورهای موفق در این زمینه نیز نشان داده هر برندی که توانسته مجموعهای از محصولات را در بازارها ارائه دهد به توفیق رسیده است.
وی خروج شرکتهای چند ملیتی و خارجی از بازار کشورمان متاثر از تحریمها را یادآور شد و گفت: در گذشته بیش از ۵۰ درصد بازار لوازمخانگی کشور در اختیار شرکتهای یاد شده بود، اما امروز نه تنها کمبود تولید ناشی از ترک کشور از سوی شرکتهای خارجی جبران شده، بلکه مقایسه آمارها با سال ۹۶ (پیش از آغاز دور تازه تحریمها) رشد ۱۵ درصدی تولید را نشان میدهد. صادقینیارکی گفت: بر این اساس، امروز محصولات داخلی توانستهاند با محصولات خارجی جایگزین شوند، با این تفاوت که عمق ساخت داخل آنها نیز افزایش یافته است. وی با بیان اینکه راه نجات کشور از صادرات میگذرد، یادآور شد: از سال ۹۸ کشور در عمل با ارز صادراتی اداره میشود، زیرا ارز حاصل از فروش نفت فقط برای کالاهای اساسی استفاده میشود.
به گفته این مقام مسوول، سالانه بین ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار ارز صرف واردات مواد اولیه و واسطهای، اجزا و قطعات ماشینآلات و تجهیزات و... شده که توسط صادرکنندگان تامین میشود، در این زمینه همکاران ما در سازمان توسعه تجارت نیز به دنبال رفع موانع صادراتی هستند. وی بیان کرد: بررسیهای بازار نشان میدهد با قیمتهای فعلی نیز لوازمخانگی از کششپذیری قیمتی لازم برخوردار بوده و هنوز وارد فاز رکود نشده است. او اضافه کرد: به محض ورود احتمالی به رکود و تداوم آن، وزارت صنعت برنامه دارد که حداقل لوازمخانگی بزرگ با ارائه تسهیلاتی از سوی تولیدکنندگان عرضه شود.