به این ترتیب مجمع موسسین انجمن نوردکاران فولادی ایران با حضور ۳۸ عضو و پس از دریافت مجوز هیات نظارت راهبردی تشکل‌های اتاق بازرگانی ایران مبنی بر تاسیس و ثبت «انجمن نوردکاران فولادی ایران» (صادرات محور)، روز چهارشنبه در اتاق بازرگانی ایران تشکیل شد. انتخاب اعضای هیات‌مدیره و بازرسان و تعیین ورودی و حق‌عضویت و انتخاب روزنامه رسمی موارد مهمی بود که در نخستین جلسه نوردکاران مطرح و تصمیم‌گیری شد. انجمن مزبور ۵۲ عضو دارد و البته محدودیتی برای گرفتن عضو جدید ندارد و همه نوردکاران می‌توانند در این انجمن عضو شوند. اعضای انجمن نوردکاران فولادی ایران، تولید ۱۶ میلیون تن مقاطع فولاد ایران را بر عهده دارند که این میزان حدود ۹۰ درصد تولید فولاد ایران را شامل می‌شود و همگی متعلق به بخش خصوصی هستند. در ابتدای این نشست، هریک از اعضای انجمن با بیان دغدغه‌های خود درخصوص اهمیت تشکیل این انجمن به گفت‌و‌گو پرداختند.

بر اساس این گزارش، ‌مظفر علیخانی، معاون استان‌ها و تشکل‌های اتاق بازرگانی ایران در این نشست با ترسیم وضعیت کنونی ناشی از اعمال تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران و محدودیت‌های صادراتی ناشی از بیماری کووید-۱۹ از ایجاد انجمن تازه‌تاسیس نوردکاران فولادی ایران ابراز خرسندی و تاکید کرد: در شرایط محیط نامساعد کسب و کار داخلی ناشی از خودتحریمی‌ها و تحریم‌های ظالمانه، تشکل مزبور به راهکارهای عملی برای برون‌رفت وضعیت فعلی همت گمارد. پس از تصویب اساسنامه توسط اعضا که به رای گذاشته شد و ثبت‌نام کاندیداهای هیات‌مدیره، نخستین رای‌گیری انجمن نوردکاران فولادی ایران انجام و با تصویب اکثریت اعضا، ترکیب هیات‌مدیره مشخص شد. به این ترتیب سیداحمد رضوی‌نیک از شرکت نیک صدرا طوس با ۳۶ رای، مصطفی عبدالهی از صنایع نورد گرم فلز و نورد تهران با ۳۳ رای، کریم رحیمی از شرکت فولاد ناب تبریز با ۳۳ رای، کریم سلیمی از فولاد آناهیتا گیلان با ۳۰ رای، سیدعلی محمد ابوئی‌مهریزی از شرکت فولاد بافق با ۲۸ رای، احمد خوروش از شرکت فولاد کویر با ۲۶ رای و امید اسماعیل ظفر از شرکت فولاد ظفر بناب با ۲۳ رای به‌عنوان اعضای اصلی هیات‌مدیره انجمن تازه‌تاسیس نوردکاران فولادی ایران انتخاب شدند. همچنین احمد امینی‌فر از شرکت فولاد آتیه خلیج‌فارس و محمد عبدی به‌عنوان اعضای علی‌البدل و مجید سعیدیان از فولاد خرمدشت به‌عنوان بازرس اصلی و غلامرضا سروی به‌عنوان بازرس علی‌البدل انتخاب شدند.  همچنین قبل از تعیین اعضای هیات‌مدیره، اعضا پس از صحبت‌های تفصیلی، تصمیم گرفتند «دنیای‌اقتصاد» به‌عنوان روزنامه رسمی انتخاب شود.

دلایل شکل‌گیری انجمن تازه‌تاسیس نوردکاران فولادی ایران

سید احمد رضوی‌نیک، رئیس هیات‌مدیره انجمن تازه‌تاسیس نوردکاران فولادی ایران درخصوص اهداف ابتدایی از تشکیل این انجمن تازه‌تاسیس گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل تاسیس انجمن مستقل و فراگیر نوردکاران فولاد ایران، تبعیض، تضاد منافع و عدم پیگیری مشکلات نوردکاران بود که تولید ۸۰ درصد تولید مقاطع طویل و تخت فولادی کشور را بر عهده دارند. به گفته رضوی‌نیک، تمامی ۵۳ عضو فعلی انجمن تازه‌تاسیس نوردکاران فولادی (صادرات‌محور) ایران قبلا عضو انجمن فولاد ایران بودند، اما به دلایلی که ذکر شد تمایل به ایجاد انجمنی مستقل و همسو پیدا کردند.  وی تاکید کرد: اکثر تصمیم‌هایی که در حوزه فولاد اخذ می‌شد با نگاه به فولادسازان دولتی بود و مشکلات بخش خصوصی به درستی انعکاس داده نمی‌شد، لذا این انجمن که تمامی آن متعلق به بخش خصوصی است ایجاد شد تا بتواند چالش‌ها و مشکلات بخش خصوصی را منعکس کند و پیگیر رفع آنها باشد.

رئیس هیات‌مدیره انجمن اظهار کرد: از طرفی همین فولادسازان در حالی که طبق مصوبه دولت و تصویب قانونگذار (مجلس) و منویات مقام معظم رهبری هر گونه صادرات خام‌فروشی حرام و ممنوع است، اما در قالب فولاد میانی، تمامی مواد خام همچون اسلب، بیلت و بلوم را به بهانه ارزآوری صادر می‌کردند.  وی با اشاره اینکه برخی از همین اعضا به بهانه ارزآوری و با مهندسی قیمت و عرضه قطره‌چکانی شمش، عملا به نوردکاران گرانفروشی کردند و شمش گران را در اختیار آنان قرار دادند، گفت: عملا با گران شدن مواد اولیه، نوردکاران از صادرات محصولات خود بازمی‌ماندند و بخش عمده‌ای از بازار را از دست می‌دادند، در حالی که فولادسازان بزرگ، شمش را با قیمتی بالاتر از بازار در بورس کالا می‌فروختند و به‌صورت دامپینگ، میلگرد را زیرقیمت در اختیار شرکت‌های اقماری خود قرار می‌دادند و در راستای تامین منافع خودگام برمی‌داشتند.

وی تصریح کرد: همین فولادسازان به بهانه ارزآوری، بسیاری از مواد خام را در قالب محصولات میانی صادر می‌کردند و همان شمش صادرشده را با قیمت ارزان در اختیار نوردکاران دیگر کشورها همچون بحرین، کویت و امارات قرار می‌دادند و آنها با قیمت ارزان نیروی کار، اقدام به تاسیس شرکت‌های نورد در داخل کشور خودشان می‌کردند و از این بابت توان رقابت را از دست تولیدکننده داخلی ما می‌گرفتند.

این فعال نوردکار تاکید کرد: ما همواره خواهان این بوده‌ایم که با همان قیمت، شمش صادر شده را که در اختیار دیگر کشورها قرار می‌گرفت، در اختیار ما هم قرار بگیرد، اما این نسبت بسیار بالاتر و گران تر در اختیار ما قرار می‌گرفت و به دلیل گران بودن مواد اولیه، نوردکار به دلیل نداشتن توان قدرت رقابت، از مزیت صادرات  دور می‌شد و به اجبار محصولات خود را به دلیل هزینه‌های نهایی بالا، با قیمت بالاتری در اختیار مصرف‌کننده نهایی قرار می‌داد.

رضوی‌نیک تاکید کرد: انجمن تازه‌تاسیس نوردکاران فولاد ایران به دلیل بی‌عدالتی‌ها و در راستای احقاق حق تولیدکننده و مصرف‌کننده نهایی تشکیل شد و تاکید دارد برخلاف صادرات ۷۵/ ۴ میلیون تن بیلت و بلوم برخی از فولادسازان با ارزآوری حدودی ۶۵۰/ ۱ میلیارد دلاری که به دلایلی با ۸ تا ۱۴ ماه تاخیر ارز آن را به کشور بازمی‌گردانند، حاضر است با شرط در اختیار قرار دادن شمش مورد نیاز (مواد اولیه) حداقل ۴ میلیاردلار ارز را کمتر از دو ماه به‌صورت ۱۰۰ درصد به کشور برگرداند.

وی یادآور شد: اعضای انجمن تازه‌تاسیس نوردکاران فولادی ایران این موضوع را در مکاتبات خود با معاون وزیر صمت و یکی از نهادهای نظارتی اعلام کرده‌اند و حتی حاضرند ارز حاصل از صادرات نخستین محموله به مشتریان خارجی را در قالب اسکناس به دولت تحویل دهند. به گفته رئیس انجمن تازه‌تاسیس نوردکاران ایران در صورت تامین مواد اولیه نوردکاران بخش خصوصی به جای خام فروشی، محصول نهایی صادر می‌شود و با اشتغال ۶۰ هزار کارگر، ۶۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد می‌شود که در راستای تایید سیاست‌های کلان و خرد اقتصادی کشور است.

وی ابراز امیدواری کرد با شرایط جدید شکل گرفته و تمهیدات و حمایت‌های دولت در راستای تامین منافع بخش عمده‌ای از بخش خصوصی، نوردکاران بتوانند در شرایط سخت تحریمی و ممنوعیت و محدودیت‌های ناشی از بیماری کووید-۱۹، گام‌های جدی و باری از مشکلات ارزی و درآمدی را از دوش دولت بردارند.