معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت با بیان اینکه معادن در حد توان به نهال‌کاری و جنگل‌کاری در حوزه معادن‌شان اهتمام دارند، گفت: همچنین شورای معادن استان‌ها باید با هر فرد خطاکاری که به‌طور عمد خارج از محدوده مواد معدنی استحصال می‌کند، با قاطعیت برخورد داشته باشد. سرقینی ادامه داد: این تعدی و تخطی از قانون به‌خاطر اینکه ضایع شدن حقوق هشتاد میلیون ایرانی و نسل‌های آینده است باید بدون اغماض و رحم برخورد شود تا کسی جرأت تعدی به حق دیگران در این بخش را نداشته باشد.

وی افزود: طبق قانون و به‌خاطر رعایت حقوق روستاییان هیچ ماشین حمل مواد معدنی اجازه ندارد بار اضافی داشته باشد، همچنین بهره‌بردارانی که جاده اختصاصی معدن ندارند باید در ترمیم جاده روستاهای حومه معدن مشارکت جدی داشته باشند. معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت با اشاره به اهمیت و اولویت سلامتی مردم، تصریح کرد: به‌خاطر حفظ سلامتی مردم دو بار تاکنون به جمع‌آوری پسماندهای روی حاشیه زنجان و انتقال آن به‌جای مناسب رای داده‌ایم و انتظار داریم هرچه زودتر این موضوع اتفاق بیفتد. این مسوول با بیان اینکه در این آرا به مالکیت دولتی این پسماندها نیز اشاره شده است، ادامه داد: بهتر است پسماندهای روی زنجان با تصمیم مسوولان استانی به مکانی که مشخص خواهد شد، انتقال یابد.

سرقینی با اشاره به تشکیل دادگاه‌های ویژه معادن در استان زنجان، یادآور شد: تشکیل این دادگاه‌ها بر عهده روسای دادگستری استان‌ها است و تاکنون به غیر از این استان جای دیگری موفق به دریافت مجوز تشکیل دادگاه ویژه معدن نشده است. وجود ۳۳ نوع ماده معدنی از ۷۰ نوع ماده معدنی شناخته شده در ایران، با ذخیره احتمالی بیش از یک میلیارد تن، از ظرفیت‌های قابل‌توجه توان معدنی استان زنجان است.