تبدیل نقاط ضعف به قوت با اجرای طرح «تاپ»
برات قبادیان در نشست خبری با اشاره به اینکه در سالجاری سه پروژه در دستور کار این بخش قرار گرفته است عنوان کرد: سه پروژه اساسی در سال ۹۸ در برنامه کاری داریم و رابطه صنعت و دانشگاه مهمترین محور کاری این وزارتخانه با اجرای طرح تاپ (توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار) محسوب میشود. به گفته قبادیان، موضوع بهرهوری در بخش صنعت، معدن و تجارت یکی دیگر از طرحهای سالجاری است که در دستور کار قرار گرفته است. به گفته معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت، تبدیل نقاط ضعف طرحهای گذشته به نقاط قوت در طرح تاپ دیده شده است؛ طرح تاپ دو بخش دارد که یک بخش آن تقاضا است و تمامی بنگاههای تجاری و معدنی و صنعتی را شامل میشود و سامانه آن امسال برای ثبتنام بنگاهها و معرفی نیازهایشان فعال شده است، تامین تقاضای فناورانه بنگاهها بخش دوم این طرح محسوب میشود که باید نیاز بنگاهها از طریق شرکتهای دانشبنیان و فناور را تامین کند.
به گفته قیادیان، تاکنون ۶۷۹ بنگاه در سامانه تاپ ثبتنام کردند و نیازهای علمی فناورانه خود را مطرح و ثبت کردهاند همچنین ابتدای امسال ۲۰۴ نیاز بنگاهها و ۲۵۱ پروژه فناورانه و علمی در سامانه تاپ ثبت شده است. معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت بر این نکته نیز تاکید کرد که تطبیق نیازهای بنگاهها و برآورده کردن نیازها از طریق صاحبان علم و فناوری، در سیستم تاپ انجام میشود. قبادیان درخصوص استانهایی که بیشترین ثبتنام در طرح تاپ را داشتهاند نیز عنوان کرد: پنج استان برتر به لحاظ اهمیتی که به طرح تاپ دادهاند و بیشترین ثبتنام بنگاهها را داشتهاند، استانهای مرکزی، البرز، زنجان، قم و تهران هستند و بیشترین نیاز در استان البرز ثبت شده است.
به گفته معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، در طرح تاپ اولویت ما دانش پایه بودن طرح است و در اصل بنگاههایی که دارای واحد R&D هستند در این خصوص در اولویت قرار دارند که براساس برآورد صورت گرفته در حال حاضر حدود ۳ هزار بنگاه واحد R&D دارند که بخش بیشتر آنها در همین سالجاری مجهز به این بخش شدند. قبادیان همچنین با اشاره به اینکه محصول تولیدی از لحاظ کیفیت و قیمت باید رقابتپذیر باشد عنوان کرد: محصول تولیدی از لحاظ کیفیت و قیمت باید رقابتپذیر باشد و کیفیت استاندارد و قیمت قابلقبول محصولات تولیدی و صادراتی از اهداف طرح تاپ هست. معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت در ادامه از شناسایی ۲۰ صنعت ارزبر خبر داد و افزود: با توجه به مشکلات تحریمها ، ۲۰ صنعت ارزبر را که بیشترین میزان ارز را برای ورود فناوری به آنها اختصاص مییافت شناسایی شدند و در سال ۹۸ به سمت بومی شدن فناوریهای آنها میرویم.
ارسال نظر