شماره روزنامه ۶۰۴۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۷ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۱۷

  • تجارت خارجی شکننده

    دنیای اقتصاد: بررسی رابطه تجاری ایران با برخی از شرکای خاص نشان می‌دهد که ما با ۱۵کشور عدم توازن تجاری قابل توجهی داریم؛ به این صورت که اختلافی در حدود ۱۵میلیارد دلار در صادرات و واردات وجود دارد. ایران در سال۱۴۰۲ به میزان ۹میلیارد دلار به عراق صادرات داشته، درحالی‌که میزان واردات عراق از ایران ۵۸۲ میلیون دلار بوده است. اگرچه در کوتاه‌مدت بتوان این بازار صادراتی را به‌دلیل زیرساخت‌های ضعیف کشورهای مقصد حفظ کرد، اما برای بلندمدت نیاز است که تمهیداتی اندیشید.
  • پنج ضلعی مخل فضای کار

    دنیای اقتصاد: بهبود محیط کسب‌وکار از نظر فعالان اقتصادی در زمستان ۱۴۰۲ نسبت به فصل قبل از آن یعنی پاییز، به سمت بدتر‌شدن رفته‌است. نکته قابل‌توجه در بررسی شاخص محیط کسب‌وکار به تفکیک مولفه‏‏‏‏‌های پیمایشی و سه اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف حاکی از آن است که از بین سه اتاق، این شاخص در اتاق بازرگانی، بیشترین تغییر به سمت بدتر‌شدن وضعیت را در فاصله دو فصل داشته‌است، درحالی‌که شاخص کسب‌وکار به‌طور کلی ۰.۵۳‌درصد به سمت بدتر‌شدن وضعیت پیش رفته‌است، این شاخص از نظر فعالان اقتصادی زیرمجموعه اتاق بازرگانی، به میزان ۱.۱۵‌درصد در فاصله دو فصل بدتر شده‌است. شاخص محیط کسب‌وکار از نظر فعالان اقتصادی زیرمجموعه اتاق اصناف ایران، ۰.۰۹‌درصد به سمت بدتر‌شدن رفته‌است. وضعیت محیط کسب‌وکار از نظر فعالان اقتصادی اتاق تعاون ایران اما‌ به میزان ۱.۶۱‌درصد بهبود داشته‌است.
  • برنامه‌ریزی برای استفاده از پسماند محصولات کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر محیط‌زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهادکشاورزی بیان کرد: مدیریت و استفاده از پسماندهای سرشاخه‌‌‌‌‌های نیشکر، ضایعات موز، شکمبه دام‌های سنگین ذبح شده در کشتارگاه‌‌‌‌‌ها، تولید خوراک‌دام از هسته خرما و تولید بیوگاز، از جمله هدف‌گذاری‌های دفتر محیط‌زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهادکشاورزی در سال‌جاری است.
  • امکان ثبت‌سفارش واردات برای واحدهای بازرگانی

    دنیای‌اقتصاد: ابهامات ایجادشده در رابطه با مصوبه وزارت صمت باعث‌شده تا این وزارتخانه اطلاعیه قبلی خود را تعدیل کند. بر اساس آخرین اطلاعیه سامانه جامع تجارت، امکان اخذ ثبت‌سفارش جدید صرفا برای واحدهای تولیدی وزارت صنعت، معدن و تجارت که برنامه تولید سال‌۱۴۰۳ خود را در بخش تجارت داخلی ثبت کرده باشند و این برنامه به تایید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و دفتر تخصصی مربوطه رسیده باشد، امکان‌پذیر خواهد بود.
  • همکاری اتاق تهران و گمرک برای حل مشکلات

    دنیای‌اقتصاد: چهارمین نشست مشترک اجرای تفاهم‌نامه اتاق بازرگانی تهران و گمرک ایران با حضور فرود عسگری، معاون گمرک و جمعی از مدیران‌‌‌‌‌‌کل این سازمان و بهمن عشقی، دبیرکل اتاق تهران، به‌همراه روسا و نمایندگان تشکل‌های عضو اتاق تهران، برگزار شد.
  • همکاری نهادها برای کاهش رویه‏‏‏‌های مخل کسب‌وکار ادامه یابد

    دنیای‌اقتصاد: محمدرضا توکلی‌زاده، رئیس اتاق مشهد می‌گوید: همکاری نهادها برای کاهش رویه‌‌‌‌های مخل کسب‌وکار که منجر به تسهیل‌گری در محیط کسب‌وکار می‌شود، اقدام مثبتی است که باید در همه بخش‌ها ادامه پیدا کند. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد گفت: همکاری‌های مشترک نهادها که منتج به تسهیل رویه‌‌‌‌ها و کاهش موازی‌‌‌‌کاری‌‌‌‌ها می‌شود، اقدامات مثبتی در جهت تسهیل‌گری در محیط کسب‌وکار به‌شمار می‌آیند و امیدواریم این رویکرد در سایر بخش‌ها نیز موردتوجه و اقدام قرار بگیرد.
  • امید فعالان اقتصادی با اجرای مصوبات شورای گفت‏‏‏‏‏‌وگو زنده می‌ماند

    دنیای‌اقتصاد: محمدرضا صفا، رئیس اتاق بندرعباس، اجرای مصوبات شورای گفت‌‌‌‌‌‌وگو را برای فعالان اقتصادی امیدبخش عنوان کرد و این شورا با تسهیل پیگیری مسائل، مسیر امیدبخشی پیش‌روی فعالان اقتصادی می‌گذارد.
  • سید‌جلال سادات‌تهرانی بازرگان بالفطره

    دنیای‌اقتصاد: سید‌جلال سادات‌تهرانی؛ تاجری بود که پس از حدود چهار دهه‌فعالیت تجاری در بازار تهران، فعالیت صنعتی خود را آغاز کرد. وی یکی از تولیدکنندگان بزرگ جوراب صنعتی، انواع نخ و پارچه در سه دهه‌آخر حکومت پهلوی بود که همراه با سه پسرش نقش موثری در رشد اقتصادی و گسترش صنعتی ایران داشت. سادات‌تهرانی، نسل اول خاندانی است که توانست در یک فرآیند کسب‌وکار طولانی انباشت سرمایه را در خانواده‌اش نهادینه کند. پدر و برادرش با پایه‌های مذهبی، مدعی نوعی کرامت و قدرت ویژه صوفی‌گونه بودند. با اینکه سید‌جلال اعتقادات دینی داشت، هیچ‌گاه همسر و فرزندانش را مجبور به انجام تکالیف و رفتارهای دینی نمی‌کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر