شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۷ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۷۷

  • تجارت در شرق اتحادیه

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی لهستان یک سازمان غیرانتفاعی و مستقل است که به تشویق و پشتیبانی از تجارت و صنعت در لهستان می‌پردازد. این اتاق بازرگانی وظایف متعددی از جمله حمایت از منافع کسب‌وکارها، ارائه خدمات پشتیبانی تجاری، تسهیل تجارت داخلی و خارجی و ایجاد فرصت‌های همکاری تجاری بین کسب‌وکارها را بر عهده دارد. اتاق بازرگانی لهستان سازمانی برای واردکنندگان، صادرکنندگان و همکاری‌های تجاری است که با مشارکت فعال‏‏‏‌ترین شرکت‌ها در این کشور تاسیس شده‌است. این اتاق با ارائه اطلاعات جامع و خدمات آموزشی و مشاوره‏‏‏‌ای، از توسعه کسب‌وکارهای کوچک و متوسط حمایت می‌کند. اقتصاد لهستان یکی از قوی‏‏‏‌ترین و پیشرفته‏‏‏‌ترین اقتصادهای اروپا است. لهستان به‌عنوان یک کشور صنعتی با موقعیت جغرافیایی ممتاز و دسترسی مناسب به بازارهای بین‌المللی، یک مرکز تجارت و سرمایه‌گذاری مهم در اروپا است.
  • سنگ‌بنای جهش تولید

    دنیای اقتصاد: جهش در تولید یک فرآیند زمان‌بر است که در میان‌مدت امکان‌پذیر خواهد بود، با این‌وجود اصلاح نگرش‌ها، دستور‌العمل‌ها و عملکردها می‌تواند سنگ‌بنای مناسبی برای حرکت به سمت این هدف باشد و این تغییرات می‌تواند در مدت کوتاهی اثرات بلندمدتی را رقم بزند، بنابراین جهش تولید فرآیندی است که در آن به‌صورت نظری، اصول اساسی اقتصاد، مورد پذیرش و توافق سیاستگذاران در کشور قرار گیرد. بدیهی است یکی از این اصول اساسی، حضور پررنگ‌تر شهروندان در فرآیندهای اقتصادی است که پایداری رشد اقتصادی را تضمین می‌کند.
  • کسری تجاری رکورد زد

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: تراز تجاری کشور در سال۱۴۰۲ به بیشترین کسری خود رسید. گمرک ایران با اعلام جزئیات صادرات و واردات در سال گذشته، کسری تجاری را نزدیک به ۱۷میلیارد دلار اعلام کرد. صادرات غیرنفتی در سال۱۴۰۲ با کاهش نزدیک به ۹درصد نسبت به سال۱۴۰۱ به ۴۹میلیارد و ۳۳۰میلیون دلار رسید و ارزش واردات با افزایش نزدیک به ۸۰درصد نسبت به سال۱۴۰۱ رقم ۶۶میلیارد و ۲۸۰میلیون دلار را ثبت کرد. این در حالی است که با احتساب صادرات نفت، برق، خدمات فنی و مهندسی و تجارت چمدانی شاهد مازاد تجاری بیش از ۲۰میلیارد دلار هستیم.
  • شرایط سهمیه واردات تجار اعلام شد

    دنیای‌اقتصاد: به گزارش خبر‌‌گزاری تسنیم سامانه جامع تجارت با صدور اطلاعیه‌ای برای کاربران تجارت فرامرزی، تصمیمات وزارت صمت و نتایج سهمیه واردات در سال‌۱۴۰۳ را به‌صورت زیر اعلام کرد. در حوزه‌های تولیدی و بازرگانی سهمیه‌‌‌‌‌‌‌ علی‌‌‌‌‌‌‌الحساب به میزان ۳۰‌درصد سهمیه اختصاص داده‌شده در سال‌۱۴۰۲، در حوزه‌های بازرگانی و تولیدی برای فصل بهار ۱۴۰۳ اختصاص پیدا کرده است. اعطای سهمیه سال‌۱۴۰۳، به تولیدی‌های فاقد سهمیه در سال‌۱۴۰۲، منوط به‌ثبت برنامه تولید در بخش داخلی سامانه جامع تجارت و تایید ادارات صمت استانی و در چارچوب دستورالعمل مربوطه است.
  • رشد ۲۳‌درصدی صادرات ترکیه به ایران

    دنیای‌اقتصاد: اداره آمار ترکیه از رشد ۲۳‌درصدی صادرات این کشور به ایران در دوماهه نخست سال‌جاری میلادی خبر داد و کل تجارت دو کشور در این دوره را ۹۳۰‌میلیون دلار اعلام کرد.
  • داستان بخش‌خصوصی «واقعی»

    دنیای‌اقتصاد: حکایت اتاق بازرگانی به ریاست محمدرضا نهاوندیان رسید‌و متوقف شد. چنانچه در ذکر دوران ریاست به نسبت کوتاه‌‌‌‌مدت او بر اتاق بازرگانی آمد، اتاق در دوران او ساختاری دیگر پیدا کرد. کمیسیون‌ها تشکیل شدند، کمیته‌‌‌‌ها فعال شدند، معاونت‌ها برای اتاق تعریف شد و این نهاد خصوصی نظم و نسقی پیدا کرد. منتقدان، این ساختار را ساختاری مشابه دولت می‌خواندند.
  • بانک‌ها ملزم به پذیرش قرارداد خرید تضمینی برق به‌عنوان وثیقه شوند

    دنیای‌اقتصاد: در نشست شورای گفت‌‌‌‌‌‌وگوی استان خراسان‌رضوی با اشاره به‌عملکرد نامناسب بانک‌های استان در قبول قرارداد خرید تضمینی برق به‌عنوان وثیقه، بر ضرورت الزام آنها به اجرای قانون تاکید شد. صد و چهاردهمین جلسه شورای گفت‌‌‌‌‌‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی خراسان‌رضوی به‌منظور بررسی چهار دستور کار برگزار شد و در آن ضرورت اجرای بخشنامه بانک‌مرکزی توسط بانک‌های استان درخصوص پذیرش قراردادهای خرید تضمینی برق به‌عنوان ضمانت تسهیلات بانکی برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، مورد بررسی و تاکید قرارگرفت.
  • ضرورت تسهیل‌گری در جذب سرمایه‌گذاری گردشگری

    دنیای‌اقتصاد: معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌‌‌‌دستی در نشست اتاق شهرکرد اظهار کرد: نگاه این وزارتخانه کمک و تسهیل‌گری برای سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری است.
  • الفبای جهش تولید در ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: سال ۱۴۰۳ از سوی مقام معظم رهبری، سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شده است. بررسی روند نام‌گذاری‏‏‌ها حاکی از این است که از سال ۱۳۹۶ تاکنون یعنی به مدت ۸سال متوالی شعار سال با محوریت تولید نام‌گذاری شده است. اما سوال این است که با وجود تاکید هرساله بر تولید و اهمیت آن در رشد و توسعه اقتصادی و صرف هزینه برای تحق شعار سال، رونق تولید محقق شده است؟ آیا نهاد و ارگانی در این سال‌ها به سنجش این موضوع پرداخته که ورای گزارش و آمارهای دولتی، تا چه میزان شرایط فعالیت تولیدی و سرمایه‌گذاری در کشور بهبود یافته و به رشد و رفاه اقتصادی منجر شده است؟ همچنین این موضوع باید مورد بررسی قرار بگیرد که در شرایطی که دنیا در مسیر صنعت نسل پنجم مبتنی بر فناوری و نوآوری و هوشمندسازی قدم گذاشته است، فناوری تولید در کشور در چه مرحله‏‏‌ای قرار دارد؟ پاسخ به این پرسش‌ها از آن رو اهمیت دارد که جهش تولید بدون داشتن نقشه و برنامه راه و خط‌مشی و استراتژی که در یک بازه زمانی، برنامه‏‏‌ها و اهداف مشخصی را برای بهبود وضعیت تولید و صنعت پیش ببرد، به آسانی میسر نخواهد شد؟

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر