شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۴ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۵۴

  • نشان‌داران امین‌الضرب ۱۴۰۲

    هشتمین دوره مراسم اعطای لوح، نشان و تندیس امین‏‏‏‏‌الضرب روز سه‌شنبه با حضور فعالان بخش خصوصی، کارآفرینان، اساتید اقتصاد و اعضای اتاق‌های بازرگانی در تالار وحدت تهران برگزار شد. در این مراسم از خدمات کارآفرینانی که عمر خود را مصروف اعتلای کشور کرده‌اند با اعطای لوح و نشان تقدیر شد.
  • اتحادیه تجاری شیخ‌نشین‌ها

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: فدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنعت امارات‌متحده‌عربی (FCCI)، یک سازمان غیرانتفاعی است که وظیفه حمایت از توسعه و رشد بخش‌خصوصی امارات را بر عهده دارد. این اتاق بازرگانی در سال‌۱۹۷۷ میلادی تاسیس شده‌است و نقش مهمی در ترویج بازرگانی و سرمایه‌گذاری در این کشور دارد. این نهاد اقتصادی به شرکت‌های محلی و خارجی کمک می‌کند تا در امارات‌متحده فعالیت‌های تجاری خود را راه‌اندازی کرده و توسعه دهند. علاوه‌بر این، اتاق از طریق ارائه خدمات، ارتباطات، نظارت و حل اختلافات، به شرکت‌ها کمک می‌کند تا در بازار امارات موفق بوده و به رشد و پیشرفت اقتصادی کشور کمک کنند.
  • دو مصوبه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی

    دنیای‌اقتصاد: صدونوزدهمین نشست شورای گفت‌‌‌‌‌‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی با دو مصوبه به‌کار خود پایان داد. در این نشست اعضای شورای گفت‌‌‌‌‌‌وگو تصویب کردند که تعرفه‌های ثبت اقلام دارویی (داروهای دامپزشکی، واکسن‌‌‌‌‌‌ها، افزودنی‌‌‌‌‌‌ها و...) از دلاری به ‌ریالی تغییر یابد.مصوبه دیگر شورای گفت‌‌‌‌‌‌وگو به حوزه حمل‌ونقل مربوط بود و مقرر شد وزارت راه و شهرسازی مصوبه ستاد تنظیم‌بازار در سال‌۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در ارتباط با افزایش قیمت بلیت به ترتیب ۲۵ و ۲۹‌درصد را برای قطارهای ۵ ستاره مانند سایر قطارها حداکثر تا پایان سال‌جاری ابلاغ کند. بنابر آنچه در این نشست عنوان شد، اعضا در ابتدا روند قیمت‌گذاری قطارهای مسافری ۵ ستاره را مورد بررسی قرار دادند.
  • بازرسی مخازن حمل گاز مایع به استان‌ها واگذار شود

    دنیای‌اقتصاد: تفویض روند بازرسی مخازن حمل گاز مایع از تهران به استان، یکی از محورهای مورد درخواست در نشست اخیر شورای گفت‌‌‌‌‌‌‌‌وگوی خراسان‌رضوی بود که از سوی فعالان این حوزه مورد تاکید قرارگرفت.
  • دعوت از ماتادورها برای سرمایه‌گذاری در اقتصاد و تجارت ایران

    دنیای‌اقتصاد: رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی بارسلونا ضمن تاکید بر توانمندی‌های اقتصادی و صنعتی جمهوری‌اسلامی ایران بر توسعه مناسبات دو طرفه تاکید کرد و افزود: حوزه‌های مختلف اقتصادی و همچنین فرصت‌های تجاری ایران، بستری مناسب برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های اسپانیایی است.
  • آسیب ثبت ارزش گمرکی غیرواقعی به صادرات

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق کرمان می‌گوید: ارزش گمرکی درنظر گرفته‌شده برای صادرات برخی محصولات بیش از ارزش واقعی محصول است و مثلا برای هر کیلوگرم پسته ۷ دلاری، ۹.۵ دلار به‌ثبت می‌رسد که این موضوع به صادرات و اقتصاد کشور آسیب جدی می‌زند.
  • زخم‌های کاری تولید

    بیست‌ویکمین جشنواره «تولید ملی، افتخار ملی» علاوه بر اینکه بهانه‏‏‌ای برای تجلیل از ۶۳تولیدکننده برتر صنعتی فراهم کرد، فرصتی برای بازگویی دردهای مزمنی بود که صنعت و بنگاه‏‏‌های تولیدی را زمین‏‏‌گیر کرده است. صنعتگران و تولیدکنندگان در این همایش که از سوی خانه صنعت، معدن و تجارت در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، به بازگویی مشکلات تولید از جمله فشار بانک‌ها، بن‏‏‌بست تامین مالی، کمبود نقدینگی، مشکلات فضای کسب‌وکار، بی‏‏‌ثباتی‏‏‌های فضای اقتصاد کلان، معضل نیروی کار، فشار مالیاتی دولت و... پرداختند و نسبت به تبعات ادامه این مشکلات و فشارها بر بخش مولد اقتصاد هشدار دادند. چهره‏‏‌های دولتی حاضر در این همایش نیز اگرچه سخنرانی‏‏‌های خود را با مرور دستاوردهای دولت، از جمله در زمینه احیای واحدهای تولیدی تعطیل، بهبود شاخص پیچیدگی اقتصادی، بهبود شاخص‏‏‌های استاندارد و... آغاز کردند و از تاب‏‏‌آوری اقتصاد در برابر شوک‏‏‌های اقتصادی، تحریم و افزایش توان واحدهای تولیدی گفتند، اما با اذعان به وجود سرعت‏‏‌گیرهای متعدد بخش صنعت و رنج تولید از بی‏‏‌ثباتی و ناپایداری منابع، به آمارهایی اشاره کردند که حاکی از روند نزولی سرمایه‌گذاری در اقتصاد طی ۱۰سال اخیر است؛ روندی که به گفته رئیس مرکز پژوهش‏‏‌های مجلس حتی جبران هزینه استهلاک را هم نمی‏‏‌کند. بابک نگاهداری در این همایش از روند منفی سرمایه‌گذاری خالص صنعت طی چهار سال گذشته گفت و آمارهایی از سهم رو به کاهش بخش صنعت از اقتصاد که از ۲۰‌درصد سال ۹۰ به ۱۴‌درصد سال ۱۴۰۲ رسیده است، ارائه داد. نگاهداری تاکید کرد تداوم رشد اقتصادی نیازمند جذب سرمایه‌گذاری و ایجاد ظرفیت‏‏‌های جدید است. او همچنین با مروری بر بودجه ۱۴۰۳ دولت، بر لزوم تنوع‏‏‌بخشی پایه‏‏‌های مالیاتی و افزایش کارآیی مالیات‏‏‌ستانی برای کاهش فشار مالیاتی به تولید تاکید کرد. دبیر ستاد رفع موانع تولید نیز با اشاره به ضعف قوانین و مقررات در زمینه هوش مصنوعی و دیجیتال از تحولات صنعت در دنیا گفت؛ در حالی که تولید در کشور ما همچنان در انقلاب دوم مانده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر