شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۲ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۴۲

  • ۸ روند برتر صنعت‏‏‌ نساجی‏‏‌ در ٢٠٢۴

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت و معدن: هشت روند برتر صنعت‏‏‌ نساجی‏‏‌ در سال ٢٠٢٤ شامل منسوجات نوین، منسوجات هوشمند، تولید پوشیدنی‏‏‌های پیشرفته‏‏‌، زنجیره تامین‏‏‌ پایدار، سفارشی‏‏‌‌سازی و شخصی‏‏‌‌سازی، فناوری‏‏‌های سه‏‏‌‌بعدی، هوش مصنوعی‏‏‌ و تجزیه‏‏‌ و تحلیل‏‏‌ داده‌ها و مد همه‏‏‌جانبه‏‏‌ است. بررسی تاثیرات هشت‌روند برتر فناوری بر کل صنعت نساجی نشان می‌دهد که منسوجات نوین با ۲۳درصد و منسوجات هوشمند با ۱۸‌درصد تاثیرگذارترین روندهایی هستند که از مواد پیشرفته برای ایجاد هوشمندی و افزایش عملکرد پارچه استفاده می‌کنند. علاوه بر این، تولید پوشیدنی‏‏‌های پیشرفته، فناوری‏‏‌های سه‌بعدی و زنجیره‏‏‌های تامین پایدار فرآیندها را برای رفع نگرانی‌های زیست‌محیطی خودکار می‌کنند. روند تاثیرگذار بعدی سفارشی‌سازی و مد همه‌جانبه است که تجربه کاربران را ارتقا می‌دهد و آنها را مستقیما در مفهوم محصول درگیر می‌کند. در نهایت هوش مصنوعی و تجزیه و تحلیل داده‏‏‌ها، استارت‌آپ‏‏‌ها را قادر می‏‏‌سازد تا خطاها را شناسایی و ضررهای تولید را پیش‌بینی کنند و توسعه محصول را بهبود بخشند.
  • کاهش نرخ تورم فصلی تولید برق

    دنیای‌اقتصاد: در فصل پاییز ١٤٠٢، ‌درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده کل بخش برق نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) منفی۶.۹ است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۹.۷درصد)، ۱۶.۶واحد‌درصد کاهش داشته است.
  • افزایش ۲۶ سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه در ۵ ماه

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت آب کشور گفت: به موجب فعالیت‌‌‌ سامانه‌‌‌های بارشی زمستان در شمال غرب کشور تراز دریاچه ارومیه نسبت به تراز ابتدای سال آبی جاری ۲۶سانتی‌متر افزایش یافته است.
  • تحلیلی بر لایحه بودجه ۱۴۰۳

    فرهاد احتشام‏‏‌زاده/فعال اقتصادی
    بودجه، برآوردی از هزینه‌ها و درآمدها و حساب دخل (مالیات، نفت و...) و خرج (دستمزد کارمندان، هزینه‌های روزمره و هزینه‌های عمرانی و...) دولت است که سالانه پیش از آغاز سال جدید شمسی، باید توسط دولت به مجلس ارائه شود تا پس از تعدیلات احتمالی، مجلس آن را تصویب کند. پس از آن دولت مجاز به انجام هزینه‌ای خارج از آن بودجه نیست.
  • رفقای آمریکا، شرکای روسیه

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: دو سال ‌پس از آغاز دور جدید تحریم‌های کشورهای غربی علیه روسیه اکنون می‌توان ارزیابی دقیق‌تری از آثار این تحریم‌ها بر اقتصاد روسیه داشت. به‌نظر می‌رسد برآورد کشورهای غربی به رهبری آمریکا، از فشاری که نظام تحریم به اقتصاد روسیه وارد می‌کند چندان دقیق نبوده‌است. گزارش نشریه اکونومیست نشان می‌دهد که حتی برخی از کشورهای آسیایی که به لحاظ سیاسی به غرب نزدیک‌تر هستند نیز عملا به تحریم‌های آمریکا پایبند نبوده‌اند. همچنین روسیه توانسته برخی از شرکای آمریکا را قانع کند تا از طریق این کشورها اقدام به‌فروش نفت کند یا اینکه برخی از کالاهای مورد‌نیاز خود را از طریق واسطه‌گری این کشورها تامین کند. کارآیی اندک نظام تحریم‌ها در مقابل روسیه یک مساله اساسی را ایجاد می‌کند. با توجه به اینکه نقش روسیه در تجارت‌جهانی با چین قابل‌قیاس نیست، عدم‌همراهی کشورهای آسیایی با کمپین تحریم روسیه، نتیجه روشنی دارد؛ در صورت مقابله اقتصادی بیشتر چین و آمریکا، کشورهای آسیایی کمتری به تعهدات خود به آمریکا پایبند خواهند بود.
  • سیگنال قوی دولت به اتاق

    دنیای‌اقتصاد: پس از ۸ ماه بالاخره جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی برگزار شد؛ در این مدت به دلیل اختلاف بر سر انتخابات ریاست اتاق بازرگانی، دولت که ریاست حسین سلاح‌‌‌‌‌‌ورزی را به رسمیت نمی‌‌‌‌‌‌شناخت از تشکیل این جلسه اجتناب می‌کرد.
  • چرا مرغ گران است؟

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران گفت: فروش مرغ در تهران بیش از ۸۵‌هزار‌تومان مجاز نیست. مهدی یوسف‌‌‌‌‌خانی در گفت‌‌‌‌‌وگو با «ایسنا» در پاسخ به اینکه در حال‌حاضر قیمت مرغ در واحدهای صنفی چقدر است؟ گفت: قیمت هر کیلو مرغ‌گرم در مغازه‌‌‌‌‌های سطح شهر تهران ۸۵‌هزار‌تومان است و فروش بیش از ۸۵‌هزارتومان در واحدهای صنفی مجاز نیست. او افزود: عمده واحدهای صنفی نیز نرخ مذکور را رعایت و حتی برخی کمتر از این قیمت عرضه می‌کنند. البته ممکن است برخی بالاتر از ۸۵‌هزار‌تومان بفروشند که احتمالا آنها نیز مرغ را از مبدا گران خریداری کرده‌اند که اعلام می‌کنیم نباید بیش از قیمت مشخص‌شده، خریداری کنند.
  • زمان پاسخگویی سازمان ملی استاندارد ایران به استعلام‌های گمرکی ۵۰‌درصد کاهش یافت

    دنیای‌اقتصاد: سازمان استاندارد اعلام کرد: با اصلاح دستورالعمل‌‌‌ها و رویه‌‌‌ها و نیز بهره‌‌‌مندی از زیرساخت‌‌‌های فناوری اطلاعات در قالب سامانه‌‌‌ها، کاهش زمان پاسخگویی به استعلام‌های گمرکی محقق شده و زمان پاسخگویی این سازمان به استعلام‌های گمرکی از ابتدای سال ۱۴۰۲ حدود ۵۰‌درصد کاهش یافته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر