شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۰ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۱۰

  • نوبت اصلاح قانون نظام‌صنفی

    دنیای اقتصاد: اصلاح قانون نظام صنفی درحالی در هفته پیش ‌رو به صحن علنی مجلس می‌رود که از آخرین تحولات این قانون ۱۰سال می‌گذرد. مطالبه اصناف برای به‌روزرسانی قانون مذکور به‌دلیل تحولات اخیر در فضای کسب‌وکار است.
  • افت ۷‌درصدی واردات کالاهای اساسی

    دنیای‌اقتصاد: ششمین جلسه کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران با حضور مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالای اساسی وزارت جهادکشاورزی برگزار شد. در این نشست که به بررسی وضعیت واردات کالاهای اساسی اختصاص داشت، فعالان صنعت لبنیات، برخی سیاست‌های محدودیت‌‌‌‌زا در این بخش را به نقد گذاشتند. بر اساس آمارها، به‌‌‌‌رغم کاهش ۷.۲درصدی ارزش واردات کالاهای اساسی، ارزش کل واردات در هشت ماهه ۱۴۰۲ با رشد ۱۲.۴‌درصدی روبه‌رو شده و این روند نشان‌دهنده آن است که افزایش واردات مربوط به کالاهایی غیر‌از کالاهای اساسی بوده و درآمد ارزی بیشتر صرف کالاهای غیراساسی شده‌است. بر اساس گزارش ارائه‌شده در این جلسه، واردات گوشت قرمز، کود شیمیایی، جو و انواع بذر، بیشترین افزایش و واردات چای‌خشک، برنج، شکر خام، گوشت مرغ و گندم در ۸ماهه نخست امسال بیشترین کاهش را شاهد بوده‌اند.
  • آمار تراز تجاری واقعی شد

    اصلاح رویه آماری درخصوص تراز تجاری برای ایجاد شفافیت و همچنین تحلیل درست از وضعیت درآمدهای ارزی بوده و البته یک رویه معمول علمی است. به گزارش «شادا» مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش مورخ ۱۴۰۲.۱۰.۶ روزنامه «دنیای‌اقتصاد» با تیتر «روتوش آماری تراز تجاری» توضیح داد: تراز تجاری به‌معنای علمی آن تفاوت بین ارزش واردات و صادرات یک کشور برای یک دوره معین است و کشوری که از نظر ارزشی بیشتر از صادرات خود کالا و خدمات وارد می‌کند، دارای کسری تجاری است؛ درحالی ‌که، کشوری که بیشتر از واردات کالا و خدمات صادر می‌کند، دارای مازاد تجاری است.
  • استراتژی تاب‏‏‌آوری‏‏‌‍ بنگاه‏‏‌های خانوادگی

    دنیای اقتصاد: کسب‌وکارهای‏‏‌ خانوادگی‏‏‌ از نظر استراتژیک‏‏‌، عنصر کلیدی‏‏‌ در رشد و توسعه‏‏‌ اقتصادی‏‏‌ کشورها هستند و تداوم عملکرد موفق‏‏‌ آنها تاثیر مثبتی‏‏‌ بر اقتصاد کشور، بهبود عملکرد تجاری‏‏‌، برنامه‏‏‌ استراتژیک‏‏‌ بلندمدت و استقلال کسب‌وکار دارد. این‏‏‌ تحول در صورتی‏‏‌ امکان‌پذیر است‏‏‌ که‏‏‌ این‏‏‌ شرکت‌ها از منظر تامین‏‏‌ منابع‏‏‌ انسانی‏‏‌، سرمایه‏‏‌ اجتماعی‏‏‌ و منابع‏‏‌ مالی‏‏‌ حمایت‏‏‌ شوند. گزارش مک‌کینزی‏‏‌ (٢٠٢٣)، نشان می‌دهد که کسب‌وکارهای‏‏‌ خانوادگی‏‏‌، در سراسر صنایع‏‏‌ و مناطق‏‏‌ جغرافیایی‏‏‌ در تلاش هستند تا تاب‏‏‌آوری‏‏‌ خود را در برابر تحولات اقتصادی‏‏‌، ژئوپلیتیک‏‏‌ و فناوری‏‏‌ افزایش‏‏‌ دهند. کسب‌وکارهای‏‏‌ خانوادگی‏‏‌، مدت‌هاست‏‏‌ که‏‏‌ نقش‏‏‌ بزرگی‏‏‌ در اقتصاد جهانی‏‏‌ ایفا کرده‌اند. این‏‏‌ مشاغل‏‏‌ بیش‏‏‌ از ٧٠‌درصد تولید ناخالص‏‏‌ جهانی‏‏‌ را تشکیل‏‏‌ داده‌اند و سالانه‏‏‌ بین‏‏‌ ٦٠ تا ٧٠تریلیون دلار گردش مالی‏‏‌ ایجاد می‌کنند.
  • بودجه ۱۴۰۳؛ حامی تولید

    دنیای‌اقتصاد: وزارت اقتصاد نسبت به گزارش روزنامه «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «پالس منفی بودجه به دولت» که در تاریخ ۱۴۰۲.۱۰.۴ منتشر شد، واکنش نشان داد. در این گزارش با بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ عنوان شده بود رشد ۵۰درصدی درآمدهای مالیاتی دولت در بودجه و فشار مالیاتی به بخش مولد در حالی است که بنگاه‌‌‌های تولیدی به ‌‌‌دلیل محدودیت‌های ناشی از تحریم، بن‌‌‌بست تامین مالی و رکود بازار در تنگنا قرار دارند و بیش از نیمی از ظرفیت تولید به‌‌‌دلیل موانع موجود، عدم‌صرفه سرمایه‌گذاری و سیاست‌‌‌‌‌‌های دستوری خالی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر