شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۹ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۸۹۹

  • سرعت‏‏‌گیرهای تولید صنعتی

    دنیای اقتصاد: بررسی‏‏‌ها حاکی از آن است که روند تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی همچنان کاهشی است. در این بین، شاخص فروش با سرعت بیشتری در مسیر نزولی قرار گرفته است. نمودارهای تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی در آبان‏‏‌ماه موید این واقعیت است که جدا از روند نزولی تولید، اقتصاد ایران با بحران تقاضای موثر روبه‌روست که افت فروش بنگاه‏‏‌ها را به دنبال داشته است؛ این در حالی است که میزان تقاضا یکی از عوامل تعیین‏‏‌‏‏‌‏‏‌کننده ادامه حیات یک بنگاه اقتصادی است. براساس گزارش بازوی پژوهشی مجلس از پایش بخش حقیقی اقتصاد ایران طی سه‌ماه منتهی به آبان‏‏‌ماه سال ۱۴۰۲، رشد میانگین متحرک سه‌ماهه شاخص تولید کاهش ۳.۶درصدی و شاخص فروش آن کاهش ۶.۲درصدی را نشان می‌دهد.
  • برآورد خسارت ۷ میلیارد دلاری قطع گاز و برق صنایع

    دنیای‌اقتصاد: رئیس شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار گفت: اگر روند مصرف گاز در کشور اصلاح نشود، در پایان برنامه هفتم ۷۲۰میلیون مترمکعب در روز ناترازی گاز خواهیم داشت.حمیدرضا فولادگر، در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار با موضوع ناترازی انرژی، ادامه داد: به نظر می‌رسد در کوتاه‌‌‌مدت، مهم‌ترین اقدامی که می‌‌‌توان علاوه بر افزایش تولید برای حل ناترازی انجام داد، موضوع بهینه‌‌‌سازی مصرف است. در کنار آن، ذخیره‌‌‌سازی و همچنین گازرسانی با روش‌های دیگر از جمله گاز مایع LPG و واردات گاز از ترکمنستان با تعرفه‌‌‌های مناسب، می‌‌‌تواند جوابگوی ناترازی گاز باشد.
  • حذف قیمت‌گذاری دستوری در دستور کار وزارت صمت

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت، تولید صادرات‌محور و گذار از مونتاژ/واردات به نوآوری و خلق محصولات جدید، ارتقای بهره‌‌‌وری و رقابت‌‌‌پذیری (رتبه‌‌‌بندی شرکت‌ها، شاخص‌سازی و ارزیابی)، کاهش ارزبری و عدم‌خام‌فروشی (ارزش‌افزوده پایین)، اصلاح نظام قیمت‌گذاری دستوری و جایگزینی راهبری تولید و تجارت به جای تصدی‌گری (حکمرانی)، ایجاد ثبات در مدیریت و فضای کسب‌وکار (پیش‌بینی‌پذیری)، بازبینی سازوکارهای نظارتی و بازرسی و تعهد به محیط‌زیست را هفت جهت‌گیری راهبردی این وزارتخانه عنوان کرد.وزیر صنعت گفت: برنامه‌‌‌هایی مانند حرکت به سمت تک‌نرخی کردن ارز، افزایش صادرات، حذف قیمت‌گذاری دستوری در کنار حذف برخی رانت‌‌‌ها و حمایت‌‌‌های نامحدود و غیر‌مشروط برای برخی صنایع را در دستور کار داریم.
  • توسعه ظرفیت نیروگاهی در سه محور مهم

    وزیر نیرو آخرین وضعیت توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور در سه‌محور مهم را تشریح کرد و گفت: بخش قابل‌توجهی از ظرفیت‌‌‌های صنعت برق به بخش تولید اختصاص پیدا کرده است؛ بدون اینکه به بخش خانگی محدودیتی تحمیل شود.
  • سهم اقتصاد دانش‌بنیان در تولید ناخالص ملی به ۷‌درصد می‏‏‌رسد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس هیات‌عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه گفتمان دانش‌بنیان در کشور شکل گرفته است، گفت: سهم اقتصاد دانش‌بنیان در تولید ناخالص در برنامه توسعه هفتم به ۷‌درصد می‏‏‌رسد.به گزارش «ایرنا»، محمدصادق خیاطیان، با بیان اینکه گفتمان دانش‌بنیان در کشور شکل گرفته است، اظهار کرد: سهم اقتصاد دانش‌بنیان در تولید ناخالص ملی ۱.۵‌درصد است که در برنامه توسعه هفتم به ۷‌درصد خواهد رسید. وی تاکید کرد: تا زمانی که محصول استاندارد دانش‌بنیان وجود دارد، مردم به سمت سایر محصولات خارجی نخواهند رفت.
  • نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‏‏‌های بادی ۴۰‌درصد افزایش یافت

    دنیای‌اقتصاد: وزارت نیرو با هدف حداکثرسازی ضریب تحقق مزایای تولید برق از منابع تجدیدپذیر، نرخ خرید تضمینی برق نیروگاه‏‏‌های بادی را ابلاغ کرد.به گزارش وزارت نیرو، با ابلاغ مصوبه نرخ و ضوابط خرید تضمینی برق از نیروگاه‏‏‌های غیردولتی تجدیدپذیر، قیمت خرید تضمینی برق نیروگاه‏‏‌های بادی با ظرفیت ۲۵۰کیلووات و کمتر برای هر کیلووات‏‏‌ساعت، ۲۲‌هزار و ۵۰۰ریال تعیین شده است. همچنین قیمت خرید تضمینی در نیروگاه‏‏‌های بادی با ظرفیت ۲۵۰کیلویت ساعت تا یک‌مگاوات، برای هر کیلووات‏‏‌ساعت ۱۷‌هزار ریال تعیین شده است.ظرفیت مجاز برای احداث نیروگاه بر روی انشعاب، حداکثر دوبرابر ظرفیت انشعاب تا سقف یک‌مگاوات برای نیروگاه‏‏‌های بادی با نرخ پایه اعلام شده است؛ مشروط بر اینکه ملاحظات فنی و حفاظتی مربوط به اتصال به شبکه برای این نیروگاه‏‏‌ها پیش از عقد قرارداد رعایت شود.براساس این گزارش، نرخ‌های جدید تعیین‌شده برای خرید تضمینی برق نیروگاه‏‏‌های تجدیدپذیر نسبت به سال گذشته رشد حدود ۴۰درصدی داشته است.
  • هیچ‌‌‌یک از نیروگاه‌‌‌های کلان‌شهرها مازوت نمی‌‌‌سوزانند

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر برنامه‌‌‌ریزی و بهره‌‌‌برداری تولید شرکت برق حرارتی گفت: از ابتدای سال تاکنون هیچ‌یک از نیروگاه‌‌‌های داخل کلان‌شهرهای کشور از مازوت استفاده نکرده‌‌‌اند.ساناز جعفرزاده در گفت‌‌‌وگو با «ایسنا»، با بیان اینکه در زمان حاضر ذرات معلق معضل جدی آلایندگی هوا در تمام کلان‌شهرهای کشور است، اظهار کرد: براساس ترازنامه انرژی ۸۰‌درصد ذرات معلق تولیدشده در کشور مربوط به بخش حمل‌‌‌ونقل است.وی با بیان اینکه سهم بخش نیروگاهی در تولید ذرات معلق حدود ۷‌درصد است، گفت: براساس گزارش سیاهه انتشار سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره سهم منابع ثابت و متحرک در آلایندگی هوا نیز مشخص شده است که در شهر تهران سهم منابع متحرک در آلودگی هوا ۵۹درصد، در تبریز ۵۷درصد، در اهواز ۷۲درصد و در اراک ۵۰‌درصد بوده است.
  • تجارت ۳۸.۶ میلیاردی با همسایه‌ها

    دنیای اقتصاد: رئیس کل گمرک گفت: در ۸ماهه امسال صادرات ایران به همسایگان خود بیش از ۱۸میلیارد دلار بوده که در مقایسه با سال گذشته ۹درصد افزایش داشته است.
  • قفل بوروکراسی بر قوای ایران

    دنیای اقتصاد: انتقاد مسوولان از وضع امور در کشور امری عادی است و در آخرین نمونه رئیس مجلس در همایش حمل‌ونقل؛ چالش‌ها و فرصت‌ها، با انتقاد از اوضاع کشور، حل مسائل عمده را مستلزم رسیدن به فهمی مشترک میان بخش خصوصی و قوای سه‌گانه دانست. محمدباقر قالیباف که میهمان اتاق بازرگانی تهران بود، همچنین گفت مسائل و مشکلاتی که مطرح می‌شود بعضا از ۳۲ سال پیش تغییر نکرده و این نشان‌دهنده این مساله است که مشکل همچنان پابرجاست و نه‌تنها پیشرفتی حاصل نشده است بلکه در برخی موارد پسروی هم کرده‌ایم. قالیباف علاوه بر این اعلام کرد تنها راه بهینه‌سازی سوخت افزایش قیمت نیست و می‌توان با جلوگیری از هدررفت انرژی سالانه ۱۰۰میلیارد دلار صرفه‌جویی کرد.
  • چشم‌انداز نامطمئن تجارت جهانی در ۲۰۲۴

    دنیای اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: چشم‌انداز تجارت جهانی در سال ۲۰۲۴ همچنان «نامطمئن» و «بدبینانه» خواهد ماند. کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنکتاد) در گزارش «به‌روزرسانی تجارت جهانی» که اخیرا منتشر شد، این موضوع را تایید کرده است. این گزارش با توجه به عواملی مانند تنش‌های ژئوپلیتیک، افزایش بدهی‌ها و آسیب‌پذیری گسترده اقتصاد جهانی، نسبت به تجارت جهانی در سال ۲۰۲۴ بدبین است.
  • خشکسالی در پاناما؛ تهدیدی برای تجارت غلات

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‌الملل: تاجران و تحلیلگران معتقدند به دلیل خشکسالی در کانال پاناما، کشتی‌هایی که غلات را از سواحل خلیج مکزیک در آمریکا به آسیا حمل می‌کنند، مجبورند مسیرهای طولانی‌تری را طی کنند و هزینه‌های حمل‌و‌نقل بیشتری را متحمل شوند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر