شماره روزنامه ۶۱۲۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۲۱ دنیای اقتصاد

اخبار صنایع غذایی - روزنامه شماره ۶۱۲۱

  • کاهش ۲۰درصدی صادرات خشکبار

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: تجارت خشکبار در ایران از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و سایز بازار این محصول نشان داده که به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌‌‌های اقتصادی کشور شناخته شده است. خشکبار به محصولاتی اطلاق می‌شود که از خشک کردن میوه‌‌‌ها و دانه‌‌‌ها به‌‌‌دست می‌‌‌آیند. این فرآیند خشک کردن به حفظ و افزایش مدت نگهداری میوه‌‌‌ها و دانه‌‌‌ها کمک می‌کند، زیرا رطوبت را کاهش می‌دهد و از رشد میکروارگانیسم‌‌‌ها جلوگیری می‌کند. خشکبار معمولا شامل مواردی مانند پسته، بادام، گردو، کشمش، خرما، زرشک و انواع مختلفی از میوه‌‌‌های خشک می‌شود. این محصولات به دلیل طول عمر بالا، ارزش غذایی متمرکز و قابلیت حمل آسان، در بین مردم بسیار محبوب هستند و در آشپزی، به عنوان میان‌وعده یا به عنوان جزئی از ترکیبات دیگر مواد غذایی استفاده می‌‌‌شوند. تقاضای بازار جهانی و همچنین، بررسی آمار واردات و صادرات خشکبار در ایران، حاکی از آن است که ایران جزو اولین کشورهای اصلی و فعال در صادرات این صنعت است. اما در این میان به گفته فعالان این عرصه، این صنعت هم‌اکنون چالش‌‌‌های زیادی دارد که رفع آنها نیازمند تلاش دولت در این بخش است. به اعتقاد آنها درگذشته نه‌چندان دور ایران بیش از ۳۵ قلم کالای صادراتی از بادام و زیره گرفته تا... را در سبد خود داشته و هم‌اکنون سالانه شاهد حذف اقلامی چون بادام، قیسی، بوخورک، (بادام کوهی)زیره، برگ زردآلو و… از سبد صادرات هستیم و اکنون صادرات به سه محصول پسته، خرما، کشمش و تا حدودی انجیر محدود شده است.
  • راهکار کاهش ضایعات ۲۵درصدی محصولات کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: محصولات کشاورزی همواره در کشورهای مختلف با حساسیت زیادی دنبال می‌شود چرا که ارتباط مستقیمی‌‌‌ با امنیت غذایی کشورها دارد. به این واسطه شاهد هستیم که کشورها همیشه در پی دستیابی به تکنولوژی‌‌‌های روز دنیا در جهت به حداکثر رساندن بهره‌‌‌وری و از آن طرف به حداقل رساندن ضایعات و هدررفت محصولات کشاورزی هستند. با وجود این هنوز هم سالانه بخش قابل‌توجهی از محصولات غذایی و کشاورزی در سراسر دنیا تبدیل به ضایعات می‌شود. به طوری که بر اساس جدیدترین آمارها و گزارشی که سایت تحلیلی خبری استاتیستا منتشر کرده است کشور چین در مجموع بیشترین هدر‌رفت را در بین کشورهای دیگر دارد و پس از آن نیز کشورهای هند، ایالات متحده، برزیل، آلمان، انگلیس، روسیه و فرانسه قرار دارند.
  • محدودیت‌های صادراتی برنج هندی کاهش یافت

    دنیای‌اقتصاد: هند محدودیت‌های صادراتی برنج را کاهش داد، اقدامی‌ ‌‌که ممکن است قیمت‌های جهانی را کاهش دهد و نشان‌‌‌دهنده تغییر در سیاست‌‌‌های کشاورزی داخلی پس از انتخابات ملی اخیر باشد. بر اساس اطلاعیه وزارت دارایی این کشور، دولت مالیات بر محموله‌‌‌های برنج نیم‌پز را از ۲۰‌درصد به ۱۰‌درصد کاهش داد. بزرگ‌ترین صادرکننده جهان در تلاش برای تضمین امنیت غذایی داخلی و مهار تورم، محدودیت‌های خود را در سال ۲۰۲۲ آغاز کرده بود. این امر باعث شد که قیمت به بالاترین میزان از سال ۲۰۰۸ صعود کند و مصرف‌کنندگان عمده مجبور شوند به دنبال عرضه از کشورهای دیگر باشند.
  • سهم ۱۱درصدی صنعت دامپروری در تولید ناخالص ملی

    دنیای‌‌‌ اقتصاد: صنعت دامپروری، موتور محرک اقتصاد ایران است و سهمی ‌‌‌۱۱ درصدی در تولید ناخالص ملی دارد. نادر اسدزاده، معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته‌‌‌های موسسه تحقیقات علوم دامی‌‌‌کشور با اعلام خبر فوق گفت: دامپروری نه تنها در تولید ناخالص ملی، بلکه در ایجاد ارزش افزوده بخش کشاورزی نیز سهم قابل‌توجهی دارد. البته دستاوردهای چشمگیر محققان علوم دامی ‌‌‌در ارتقای بهره‌‌‌وری و کاهش هزینه‌‌‌های تولید نقش اساسی در این زمینه داشته است.
  • ظرفیت ۱۵میلیون تنی صادرات آرد به بازارهای هدف وجود دارد

    دنیای ‌اقتصاد: ظرفیت بالقوه ۱۵‌میلیون تنی آرد می‌تواند ما را به عنوان تامین‌‌‌کننده اصلی منطقه معرفی کند. مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد در چهارمین همایش بین‌المللی غلات و دانه‌‌‌های روغنی با بیان مطلب فوق گفت: با توجه به اقلیم چهار فصل کشور، پتانسیل بالایی در تولید محصولات کشاورزی داریم به طوری که سالانه ۱۲۰میلیون تن محصول کشاورزی اعم از زراعی، باغی و پروتئینی در کشور تولید می‌شود و حتی امکان صادرات محصولات غذایی هم داریم‌‌‌. به گفته شهیاد آبنار، در حوزه تامین آرد، گندم، صنایع تبدیلی و مشتقات این حوزه نزدیک به ۳۰ میلیون تن ظرفیت در کشور وجود دارد که اکنون کارخانه‌ها با ۴۰‌درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند و ۶۰‌درصد ظرفیت بالقوه کارخانه‌ها خالی است، در حالی که می‌توان نیاز کشورهای همسایه را تامین کرد.
  • ۲۵‌درصد اشتغال کشور به بخش کشاورزی اختصاص دارد

    دنیای ‌اقتصاد: بخش کشاورزی ظرفیت‌‌‌های منحصر به فردی دارد و بزرگ‌ترین بخش‌‌‌خصوصی اقتصاد کشور است و سه برابر صنعت بازدهی دارد ‌‌‌و بیش از ۲۵‌درصد اشتغال را به خود اختصاص داده است. محمد جواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در نخستین جلسه شورای دولت چهاردهم و بخش خصوصی با بیان مطلب فوق اظهار کرد: بخش کشاورزی با وجود ظرفیت‌‌‌های مختلف در تامین اجتماعی کاستی‌‌‌هایی دارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر