حمید جوانی، شهردار منطقه ۳ در مورد وضعیت پروانه‌‌‌های ساختمانی صادر شده از ابتدای سال‌جاری تاکنون گفت: از ابتدای فروردین تا ۲۵ آذر ۱۴۰۲، ۲۵۵ پروانه صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییر چشمگیری نداشته است.

وی در مورد وضعیت بافت فرسوده منطقه ۳ با تاکید بر اینکه این منطقه با مساحتی بالغ بر ۲۹۲۸.۲ هکتار، ۲۴.۵ هکتار بافت فرسوده دارد گفت: این منطقه ۸‌درصد بافت فرسوده دارد و به‌‌‌طور کلی ۰.۹‌درصد منطقه ۳ در بافت فرسوده قرار دارد. در صدر ۲۴۶ پارسل، اختیاریه ۱۶۴ پارسل، ده ونک ۷۶۲ پارسل و زرگنده ۹۴۹ پارسل یا همان پلاک ساختمانی دچار فرسودگی هستند. در راستای نوسازی، ارائه بسته‌‌‌های تشویقی برای نوسازی و ترغیب و تشویق مالکان به اخذ پروانه و تخریب و نوسازی و آگاهی‌بخشی به مالکان در این خصوص در حال انجام است.  وی ادامه داد: تخفیف عوارض تسهیل در صدور پروانه و تسهیل‌‌‌گری در دفاتر نوسازی بافت فرسوده، به منظور آگاهی‌بخشی عموم شهروندان درخصوص حق و حقوقشان انجام می‌گیرد، به این ترتیب که با مالکان املاک ریزدانه رایزنی کرده و آنها را نسبت به تجمیع پلاک‌های ریزدانه تشویق کرده و با سازندگان معتبر ارتباط می‌دهند. سپس توافق‌نامه‌‌‌ای بین مالک و سازنده با توجه به قدر‌السهم تنظیم خواهد شد.

وی در مورد رونق ساخت‌وساز در این منطقه به افزایش قیمت مسکن اشاره کرد و گفت: قطعا افزایش قیمت مسکن رونق ساخت‌وساز را در مناطق مورد تاثیر خود قرار خواهد داد، منطقه ۳ نیز از این قاعده مستثنی نیست و امسال به دلیل عدم‌تمایل به خرید واحد توسط شهروندان با افزایش یا رشد قابل‌توجه در حوزه ساخت مواجه نبودیم. جوانی عدم‌رونق در صنعت ساخت‌وساز را از موانع اصلی در توسعه ساخت‌وساز در منطقه دانست و گفت: با توجه به اینکه خود موانع راهکار ارائه می‌دهد، در این خصوص می‌توان به ایجاد مشوق‌‌‌هایی جهت اخذ پروانه، تسهیل در زمان صدور پروانه، تخفیف یا مهلت در پرداخت عوارض اشاره کرد اما به‌طور کلی تورمی که در بخش مسکن وجود دارد، قسمتی از آن در مناطق پایتخت بازار ساختمانی را تحت‌تاثیر قرار داده است که همین موضوع باعث کاهش تقاضا برای ساخت‌وساز می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ساختمان ناایمن در سطح منطقه دارید و چه اقداماتی برای ایمن‌‌‌سازی انجام دادید؟ گفت: از میان ۱۲۹ ساختمان ناایمن در شهر تهران، چهار ساختمان ناایمن در منطقه ۳ وجود دارد که با همکاری یکی از مالکان، اکنون فقط سه ساختمان دارای شناسنامه ناایمنی هستند. در این میان، دو ساختمان با جلسات متعددی که مسوولان شهرداری با حضور مالک یا مالکان، نماینده آتش‌‌‌نشانی، نماینده کمیته ایمنی شهرداری و شهردار ناحیه برگزار کرده‌اند در مرحله رفع نواقص ایمنی است و تنها یکی از این ساختمان‌‌‌ها به دلیل اتمام مهلت قانونی و عدم‌همکاری مالک یا مالکان در زمان تعیین‌شده، با تبعیت از دستورالعمل شهردار تهران در قرارگاه ایمنی، با دستور قضایی نسبت به قطع انشعاباتشان اقدام خواهد شد. جوانی در مورد طرح‌‌‌های شاخص عمرانی منطقه ۳ نیز با بیان اینکه ایمن‌‌‌سازی بزرگراه چمران شامل احداث پیاده‌‌‌راه و مسیر دوچرخه به طول ۱۵۵۰ متر است، گفت: ایمن‌‌‌سازی فضای بی‌دفاع شهری بوستان چمران که شامل نصب پایه چراغ و روشنایی و نصب المان‌‌‌های شهری از جمله آلاچیق و صندلی می‌شود و همچنین ایمن‌‌‌سازی حاشیه همت که شامل احداث پیاده‌‌‌راه به طول ۸۵۰ متر، نصب المان‌‌‌های شهری شامل پایه چراغ، نیمکت و صندلی می‌شود.

وی ادامه داد: مرمت کانال زرگنده، حدفاصل پل صدر تا خیابان ظفر به متراژ ۲۲۰ متر که شامل مرمت کف، جداره‌‌‌سازی و ایمن‌‌‌سازی دیواره‌‌‌ها می‌شود و همچنین مرمت کانال رودبار به طول ۴۰۰ متر که شامل مرمت دیواره‌‌‌های کف، جداره‌‌‌سازی و ایمن‌سازی دیواره‌‌‌ها می‌شود، همچنین مرمت کانال‌‌‌ها، شامل کف و جداره و همچنین احداث کانال منظریه، شامل لوله‌گذاری به منظور جمع‌‌‌آوری آب‌های سطحی خیابان منظریه، الهیه و قیطریه از جمله پروژه‌های عمده منطقه ۳ است.

وی همچنین در مورد سرانجام پارکینگ نیایش گفت: به‌طور حتم پس از بهره‌‌‌برداری از این پارکینگ، از بار ترافیکی معابر منتهی به مجموعه‌‌‌های پردیس ملت، بوستان ملت، بیمارستان قلب شهید رجایی و خیابان ولی‌‌‌عصر (عج) تقاطع بزرگراه هاشمی‌رفسنجانی کاسته خواهد شد.