عضویت 350 شرکت ایرانی در اتاق کوالالامپور

به گزارش «دنیای‌اقتصاد» در هفتمین دوره انتخابات اعضای هیات‌مدیره و بازرسان انجمن فرانگران نوین که سازمانی مردم‌نهاد متشکل از صاحبان صنایع و برندهای شناخته‌شده خراسان رضوی است، «خیری بن عمر» سفیر مالزی در ایران، گواهی عضویت این انجمن در اتاق بازرگانی بین‌المللی کوالالامپور را به طرف ایرانی تحویل داد.

سفیر مالزی در ایران با بیان اینکه مفتخرم در این جمع حضور دارم، گفت: این اولین تجربه حضور من در جمع فعالان اقتصادی بخش خصوصی ایران است، بهترین احترامات را از طرف مردم مالزی تقدیم شما می‌کنم و مفتخرم که وارد سرمایه‌گذاری در این کشور شدیم. بین عمر با بیان اینکه مالزی نسبت به تسهیل سرمایه‌گذاری میان ایران و مالزی خوش‌بین بوده و خواستار توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور است، اظهار کرد: با امضای این تفاهم‌نامه، در آینده خبرهای خوشی را در حوزه سرمایه‌گذاری بین دو کشور شاهد خواهیم بود.

هادی شهپر، رئیس شورای تجاری ایران در اتاق بازرگانی کوالالامپور نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: پس از تعامل با مجموعه فرانگران و تلاش‌های تیم شورای ایران در اتاق بازرگانی کوالالامپور، مجموعه فرانگران به عنوان اولین عضو ایرانی اتاق بازرگانی کوالالامپور معرفی شد و این مجموعه به عضویت انجمن کسب‌و‌کارهای پایدار مالزی درآمد.

احسان مصطفوی، مدیرعامل انجمن فرانگران نوین در پاسخ به این سوال «دنیای‌اقتصاد» که عضویت انجمن فرانگران نوین در بازار کسب‌و‌کار مالزی، چه فرصت‌هایی را پیش روی شرکت‌های داخلی قرار می‌دهد، گفت: مالزی از موفق‌ترین اقتصادهای جنوب شرق آسیاست. از جمله مزایای توسعه روابط تجاری با مالزی، عضویت این کشور در اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) است و چنانچه بتوانیم روابط خودمان را با این کشور توسعه دهیم، به بازار ۱۰ کشور جنوب شرق آسیا و جمعیتی۲ میلیاردی شرق آسیا دسترسی خواهیم داشت.

مصطفوی که خود از تولیدکنندگان بخش کشاورزی است، با بیان اینکه در این مجموعه از هم‌افزایی و تجربیات پیشکسوتان صنایع مختلف در راستای بهبود مستمر سایر اعضای انجمن بهره می‌بریم، عنوان کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که هم‌صدایی از هر صدایی شیواتر و همراهی از هر راهی هموارتر است. بهره‌مندی از تجارب پیشکسوتان که اصالت صنعت هستند و توان جوانان که جوهر صنعت به شمار می‌روند برای ما چراغ راه است. بدون تردید خلق آینده پایدار، توسعه ماندگار و صنعت استوار در گرو توجه به این ایده آینده‌دار است. یقینا ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته‌‌‌بندی به منظور توسعه صادرات امری مهم و ضروری است. سرمایه‌گذاری روی ایجاد واحدهای کوچک و بزرگ در حوزه فرآوری و صنایع تبدیلی زیرساختی مهم در جهت ایجاد ارزش افزوده بوده که ضمن تولید مواد غذایی و سایر فرآورده‌‌‌های با ارزش، موجبات بهره‌وری بیشتر از منابع را فراهم می‌کند.

مصطفوی با گلایه از تناقضات سیاستگذاری در توسعه صادرات کشور گفت: معمولا ما در کشورمان دچار دو اشکال هستیم، گاهی قانونی خوب است اما بد اجرا می‌شود و گاهی برنامه‌ای بد، خوب اجرا می‌شود. این هر دو برای مدیریت اقتصاد کشور مضر است. رفع تعهد ارزی از آن قوانینی است که نیازمند تجدیدنظر است. هم اکنون با نزدیک شدن قیمت‌های پایه صادراتی به قیمت‌های واقعی کمی اوضاع بهتر شده است اما به عنوان یک اصل کلی باید نگاه به این سمت برود که صادرکننده، برای صادرات محصولش که البته با زحمات جوانان و صنعتگران این آب و خاک تولید و جلوه و تجلی یافته است، انگیزه کافی و وافی داشته باشد. ملاک در تدوین و قوانین باید این باشد که آیا این طرح انگیزه‌ها را تقویت می‌کند یا گلایه‌ها را، قطعا با این نگاه خیلی مسائل حل خواهد شد.

در ادامه این مراسم تفاهم‌نامه سه‌جانبه مشترک میان انجمن فرانگران نوین، کانون کارآفرینان خراسان رضوی و خانه صنعت، ‌‌‌معدن و تجارت جوانان خراسان رضوی امضا شد.