مدیرعامل فولاد خوزستان با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۲:
حمایت از تولید به مهار تورم میانجامد
امین ابراهیمی در ادامه گفت: اشتغال پایدار در کشور نیازمند جذب سرمایههای داخلی و خارجی است. باید سرمایهگذاران را تشویق به سرمایهگذاری در اقتصاد و تولید ملی کرد. باید فضای کسب و کار و زیرساخت را آماده کرد. یکی از مهمترین منابع تولید برای هر جامعه، کمیت و کیفیت نیروی کار آن است.
وی با اشاره به سخنان رهبری در آغاز سال نو و تاکید ایشان به حمایت همهجانبه از تولید، اظهار کرد: در سالهای اخیر شعار سال با محوریت تولید، اشتغال، توجه به شرکتهای دانشبنیان و تقویت اقتصاد از سوی معظمله تعیین میشود. تاکید ایشان بر کاهش تصدیگری دولت و تشویق بخش خصوصی و نقشآفرینی مردم در اقتصاد است. دولت میتواند با تسهیل شرایط حضور بخش خصوصی به شکوفایی اقتصادی کمک کند. از طرفی تدوین دستورالعملهای تشویقی، به حضور فعال آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی کلان منجر میشود. بدون شک افزایش تولید به رشد مستمر میانجامد.
نایبرئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اشارهای هم به نقش فولاد در تجارت خارجی و ارزآوری داشت و اظهار کرد: در سالهای اخیر صادرات فولاد جایگزین مناسبی برای جبران کاهش درآمد ارزی ناشی از صادرات نفت بود. تولید فولاد خوزستان، صادراتمحور است، به طوری که در سالهای اخیر توانسته با درآمد ارزی نقش موثری در اقتصاد کشور ایفا کند. در سال ۱۴۰۰ درآمد فولاد خوزستان با صادرات ۲ میلیون تن، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو معادل ۳درصد ناخالص داخلی بود. این مجموعه در سال ۱۴۰۱ نیز، بهرغم محدودیتهای انرژی و کاهش تولید برنامهریزیشده، توانست ۸۰۰ میلیون یورو درآمد ارزی عاید کشور کند.
ابراهیمی در پایان از افتتاح طرح زمزم ۳ در نیمه اول سالجاری خبر داد و افزود: در نیمه اول امسال طرح زمزم ۳، بزرگترین مگامدول آهن اسفنجی کشور با ظرفیت تولید یک میلیون و ۷۶۰هزار تن در سال در فولاد خوزستان افتتاح میشود. این طرح با سرمایهگذاری ۱۳۷ میلیون یورویی، علاوه بر اشتغالزایی مستقیم برای ۲۰۰ نفر، به تکمیل زنجیره ارزش تولید و تامین کمبود آهن اسفنجی فولاد خوزستان کمک میکند.
وی در ادامه گفت: بهرهبرداری از پست ۴۰۰ کیلوولت در دهه فجر سال گذشته که علاوه بر کاهش توقفات تولید، به پایداری شبکه برق سراسری کمک میکند، طرح ماشین ریختهگری اسلب عریض، احداث کارخانه اکسیژن و نیروگاه برق ۵۲۰ مگاواتی از دیگر طرحهایی هستند که بهرهبرداری از آنها، علاوه بر افزایش تولید به اشتغالزایی و آبادانی منطقه و شکوفایی اقتصادی کشور کمک میکند.