با اجرای خط یک پروژه انتقال آب خلیج فارس محقق شد
حیات در فلات مرکزی با راهبری ایمیدرو
اگرچه پروژههای شیرینسازی آب دریا در کشور ما نوپا محسوب میشود ولی در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس این رویکرد ، از مهمترین شیوههای تامین آب محسوب میشود. تامین آب مورد نیاز برای صنعت اگرچه اولویت ابتدایی این پروژه است ولی در کنار آن میتوان به مواردی همچون تامین آب شرب یا آب مورد نیاز بخش کشاورزی نیز توجه کرد. با توجه به وضعیت اقلیمی ایران و استمرار روند گرمشدن کره زمین همچنین ریسک خشکسالی در کنار تغییر رژیم بارش ، به نظر میرسد باید توجه بیشتری به استراتژی شیرینسازی و انتقال آب دریا به مناطق خشک کشور داشت. راهبردی که هماکنون پتانسیل و تجربه آن در ایمیدرو وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، خط نخست ابَرپروژه ملی انتقال آب خلیجفارس به فلات مرکزی به طول ۸۲۰ کیلومتر عملیاتی شده است که به استانهای هرمزگان، کرمان و یزد انتقال مییابد.
این خط اسفندماه سال ۹۹ به بهرهبرداری رسید که هدف از اجرای آن شیرینسازی و انتقال آب مجموعا به میزان ۶۵۰ میلیون متر مکعب در سال است.
خط فوق، شامل ۳ فاز است که در فاز نخست؛ شیرین سازی حدود ۱۸۰ میلیون مترمکعب در سال است که ۱۳۰ میلیون متر مکعب در سال آن به استانهای کرمان و یزد انتقال مییابد و ۵۰ میلیون متر مکعب در سال، برای شرب استان هرمزگان استفاده خواهد شد.
همچنین ظرفیت اجرایی در فازهای ۲ و۳، برابر شیرین سازی و انتقال ۴۷۰ میلیون متر مکعب در سال است. میزان سرمایه گذاری در این خط ۲۳ هزار میلیارد تومان است.
شرکتهای فولاد مبارکه، ملی صنایع مس، گل گهر، چادرملو، فولاد خراسان، اُپال پارسیان، گهرزمین و... سرمایهگذاران شاخص در این پروژه هستند که در اجرای آن مشارکت دارند.