بیمه آسانسور سامان؛ محصولی در راستای حمایت از مالکان
استفاده از آسانسورها در کنار مفید بودنشان ریسکهایی همچون سقوط، برق گرفتگی، محبوس شدن یا گیر کردن دست و پا یا بدن در قسمت بالای کابین آسانسور را با خود به همراه دارند. درعین حال افراد جامعه به فراخور نقش اجتماعی خود مسوولیتهای بیشماری در قبال سایر افراد برعهده دارند و در صورت بروز حادثه باید خسارتهای وارد شده درآن بخش را جبران کنند اما گاهی ممکن است هزینههای ناشی از خسارتهای وارد شده به افراد ثالث بسیار پرهزینه و حتی غیرقابل جبران باشد.
بیمه مسوولیت مدنی آسانسور
در بخش ساختمانها و مجتمعهای مسکونی، براساس ماده ۱۴ آییننامه اجرایی قانون تملک آپارتمان، مسوولیت حفظ و اداره ساختمان و مجری تصمیمات مجمع عمومی، مدیر یا مدیران ساختمان است.
درواقع طبق این قانون مدیر یا مدیران ساختمان در قبال ساکنان، مالکان، مستاجران و اشخاص ثالث مجتمع اداری، تجاری یا مسکونی مسوولیتهایی برعهده دارند که درصورت بروز حادثه باید خسارت مربوطه را که گاه تا یک دیه کامل میرسد پرداخت کنند.
در همین راستا شرکتهای بیمهای محصولی تحت عنوان «بیمه مسوولیت مدنی آسانسور» را طراحی و روانه بازار کردهاند .
بیمه آسانسور زیرمجموعه بیمه مسوولیت مدنی است و خسارات وارد شده به افرادی را که در کابین آسانسور براثر حادثه دچار آسیب جانی یا مالی شدهاند، تا سقف مشخص شده و طبق شرایط بیمه نامه تحت پوشش قرار میدهد.
باید توجه کرد که بیمه مسوولیت آسانسور با بیمهای که مربوط به شرکتهای تعمیر و نگهداری آسانسور است، متفاوت است.
درحقیقت این بیمهنامه برای مالکان، مستأجران، بهرهبرداران و در نهایت هیات مدیره و مدیر ساختمانهای مسکونی و اداری بوده، به این معنی که اگر حادثه ای رخ داد و مالکین آسانسور مسوول شناخته شوند، شرکت بیمه طبق شرایط و تعهدات بیمه آسانسور خریداری شده، این خسارت را پرداخت خواهد کرد.
بیمه مسوولیت آسانسور چه تعهداتی دارد؟
شرکتهای بیمه در بیمه مسوولیت آسانسور موارد زیر را تحت پوشش قرار میدهند:
• پوشش هزینه پزشکی ناشی از حادثه
• پوشش غرامت فوت (دیه)
• پوشش غرامت نقص عضو
فراموش نکنید که برای استفاده از بیمه آسانسور در زمان حادثه، باید تمام سرویسهای قبل از حادثه به موقع انجام شده باشند.
همچنین تعمیرکار باید به صورت شرکتی باشد و تمام فاکتورها و گزارش سرویس و مدارک سلامت آسانسور وجود داشته باشند و در شرایطی که تعمیرکار متفرقه باشد خسارت توسط شرکتهای بیمهای پرداخت نخواهد شد.
هزینه بیمه آسانسور چطور محاسبه می شود؟
بیمه مسوولیت آسانسور بر اساس تعداد طبقات ساختمان، ظرفیت آسانسور، وجود درب داخلی در آسانسور، میزان تعهدات فوت و نقص عضو (دیه) و همینطور حداکثر هزینه پزشکی قابل پرداخت، محاسبه میشود.
درعین حال با توجه به افزایش نرخ تورم و همچنین افزایش مبلغ دیه به صورت معمول در هر سال، هزینه و مبلغ غرامت فوت در این بیمه نامه هر سال تعیین میشود.