1 copy

2 copy

افت شدید شاخص قیمت خودروهای چینی در مقایسه با خودروهای داخلی

طبق گزارش اخیر کارنامه، بازار خودروهای چینی از ابتدای امسال با افت ۳۰درصدی مواجه بوده و میزان ریزش آن در مقایسه با بازار ماشین‌‌‌های داخلی شدیدتر بوده است.

بر اساس گزارش کارنامه از معاملات خودرو، شاخص قیمت کل بازار در مرداد ‌‌‌۷۹ واحد بود. این درحالی است که شاخص قیمت خودروهای چینی برابر ۶۹ واحد و شاخص قیمت خودروهای داخلی ۸۲ واحد بود. با توجه به این آمار، به‌‌‌نظر می‌رسد واردات خودروهای خارجی و سرعت گرفتن روند ترخیص آنها از گمرکات کشور، به‌‌‌همراه ادامه کاهش قیمت دلار، بیش از همه روی خودروهای چینی تاثیر گذاشته است. ریزش بازار خودروهای چینی و نزدیک شدن قیمت کارخانه‌‌‌ای به قیمت بازار این خودروها باعث شد تا حدود ۵۰درصد از متقاضیان خرید خودروهای چینی از سامانه یکپارچه انصراف دهند و همین امر به ریزش قیمت این خودروها دامن زد.

خروج مشتریان از بازار خودروهای چینی

به‌‌‌نظر می‌رسد امیدواری به عرضه خودروهای خارجی به بازار و کاهش قیمت آزاد خودروهای چینی باعث شد میزان تقاضا برای خرید ماشین‌‌‌های چینی نسبت به ماه گذشته افت کند. این درحالی است که شاخص تقاضای کل و شاخص تقاضای خودروهای داخلی روی مدار صعود قرار گرفتند و همچون ماه گذشته افزایش یافتند.

البته، سرعت رشد شاخص تقاضای کل بازار ‌‌‌نسبت به ماه گذشته کمتر بود. در واقع رشد شاخص کل تقاضا در مردادماه تنها ۱۵‌درصد نسبت به تیرماه افزایش یافت و در این بین، میزان تقاضا برای خرید خودروهای داخلی رشدی ۱۵ درصدی را تجربه کرد.

وضعیت خوش ‌‌‌فروش‌های داخلی در بازاری که دوباره رونق گرفت

بازار خودروهای داخلی در مرداد پر رونق ادامه داشت و برخلاف خودروهای چینی که با ریزش تقاضا همراه بودند، توانست همسو با شاخص تقاضای کل، رشد ۱۶درصدی نسبت به ماه گذشته را تجربه کند.

بررسی شاخص تقاضا برای برندهای داخلی نشان می‌دهد که ماشین‌‌‌های ایرانی با کارکرد بالا همچنان در گروه خودروهای خوش ‌‌‌فروش قرار می‌‌‌گیرند. پراید، پیکان، پژو ۴۰۵ و پژو آردی با ۷ تا ۱۰ سال کارکرد هنوز تقاضای بالایی در بازار دارند.

در بین خودروهای داخلی جدیدتر، بازار دنا پلاس دنده‌‌‌ای، پژو پارس ELX، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و پژو ۲۰۷ دنده‌‌‌ای همچنان پر رونق‌‌‌ است ‌‌‌و این خودروها با تقاضای بالایی خرید و فروش می‌‌‌شوند.

وضعیت قیمت برندهای محبوب داخلی و چینی

به‌‌‌رغم کاهش شاخص قیمت خودروهای داخلی در مرداد، بعضی از برندهای محبوب با افزایش قیمت همراه شدند.

دنا پلاس دنده‌‌‌ای توربو ۳۵میلیون، دناپلاس ساده ۲۵ میلیون، ۲۰۷ اتومات ۵۵ میلیون، ۲۰۷ TU5 ۵۰ میلیون و پژو پارس TU5، ۳۰میلیون، افزایش قیمت یافت و برخلاف روند ریزشی بازار حرکت کرد. دیگر برندهای داخلی بازار نیز یا با کاهش قیمت همراه بودند ‌‌‌یا ثبات نسبی را تجربه کردند.

و اما خودروهای چینی. فونیکس تیگو ۷ پرو ۹۰میلیون، کی‌‌‌ام‌‌‌سی کی۷ ۶۰ میلیون، ام‌‌‌وی‌‌‌ام ۳۱۵ ۵۰ میلیون، فیدلیتی پرایم ۷ نفره جدید ۴۰ میلیون، جی‌‌‌ام‌‌‌سی ۲۰۰ میلیون و کلوت اتومات ۲۰۰ میلیون کاهش قیمت پیدا کردند. البته خودروهایی مثل هایما،‌ام ‌‌‌وی ‌‌‌ام و دیگنیتی با رشد ۲۰ تا ۴۰ میلیونی مواجه شدند و روند ریزشی بازار تاثیری بر آنها نداشت.