در نشست تولیدکنندگان لوازم خانگی با مسوولان دولتی و مجلس اعلام شد
قول حل مشکلات صنعت لوازم خانگی
به گزارش «ایسنا» به گفته معاون وزیر صنعت در حال حاضر مشکلات صنعت لوازم خانگی به تامین ارز، مالیات و تامین اجتماعی بر میگردد، در حالی که برخی قوانین مربوط به اوایل انقلاب است و باید اصلاح شوند. برادران در این جلسه با اشاره به اینکه جلسهای با محوریت وزارت صنعت برگزار شد که به واحدهای صنعتی معافیت داده شود، گفت: بانک قبلا یک بندی برای اعطای تسهیلات گذاشته بود مبنی بر اینکه درخواستکنندگان ارز باید پول بلوکه در بانک داشته باشند در حالی که این شرط برای واردکنندگان ناشناخته است نه تولیدکنندگان که سابقه طولانی دارند.
وی با بیان اینکه صنعت لوازم خانگی متفاوت از صنعت خودرو است، افزود: در صنعت لوازم خانگی شرکتها خصوصی هستند و رقابت پذیرند اما صنعت خودرو دولتی و تا حدودی غیررقابتی است. معاون وزیر صنعت با بیان اینکه رضایت مردم نسبت به استفاده از لوازمخانگی ایرانی افزایش یافته است، تصریح کرد: در حال حاضر مشکلات صنعت لوازم خانگی به تامین ارز، مالیات و تامین اجتماعی بر میگردد، در حالی که برخی قوانین مربوط به اوایل انقلاب است و باید اصلاح شوند برای نمونه بلوکه کردن سرمایه شرکتها توسط تامین اجتماعی است.
حل میدانی مشکل واحدهای صنعتی
همچنین عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه مشکل واحدهای صنعتی باید به صورت میدانی حل شود، گفت: در مجلس دو طرح دو فوریتی مطرح کردهایم که یکی جلوگیری از پلمب واحدهای صنعتی با هر عنوان و همچنین جلوگیری از زندان کردن تولیدکنندگان بود که متاسفانه در زمانی که من کرونا گرفتم این طرح را رقیق و بعد از دور خارج کردند. به گفته رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در شرایط کنونی آمادگی داریم مشکلات بخش صنعت را در مجلس پیگیری کنیم. بخشی از مشکلات ناشی از انباشت مواد اولیه در گمرکات ناشی از عدمهماهنگی سازمانهای دولتی هستند. وی با بیان اینکه برای جرایم اقتصادی باید مجازات اقتصادی گذاشته شود، تصریح کرد: برای نمونه جریمه فعال اقتصادی باید ایجاد اشتغال یا راهاندازی واحد تولیدی جدید و... باشد.
اکبری تالارپشتی با تاکید بر اینکه مسوولی که قدر تولیدکنندگان را نداند نقشی مخرب یا غارتگر را دارد، تصریح کرد: در شرایط کنونی آمادگی داریم مشکلات بخش صنعت را در مجلس پیگیری کنیم. بخشی از مشکلات ناشی از انباشت مواد اولیه در گمرکات ناشی از عدمهماهنگی سازمانهای دولتی هستند. این نماینده مجلس با بیان اینکه هدفگذاری رشد تولید بدون حضور بخش خصوصی ممکن نیست، اظهار کرد: در جنگ اقتصادی سرداران ما تولیدکنندگان هستند و بر این باور استوار هستیم که اگر بخش خصوصی فعال نباشد هدفگذاری تولید در برنامه هفتم توسعه ممکن نیست.
قیمت صعودی مواد اولیه
در این جلسه اعضای هیاتمدیره انجمن ضمن بیان مشکلات صنعت لوازم خانگی درباره گرانی مواد اولیه، قیمتگذاری دستوری گلایههایی کردند و تاکید شد لوازم خانگی در سالهای اخیر رشد قابلتوجهی داشته اما هنوز در داخل کشور مسوولان هنوز صنعت لوازم خانگی ایران را باور نکردهاند. مدیرعامل گروه صنعتی انتخاب با اشاره به اینکه در سالجاری پیشبینی میشود ظرفیت تولید لوازم خانگی در کشور کاهش یابد، اظهار کرد: در حال حاضر کارخانهای ۱۸هزار نیروی کار دارد و امروز فشار نرخ سود تسهیلات بانکی به ۳۶درصد و نرخ تامین مالی از طریق بورس و اوراق گام به بالای ۴۲درصد رسیده است. حسین فهیمی با بیان اینکه ضوابط قیمتگذاری دستوری در بازار لوازم خانگی مربوط به۱۰ سال پیش است، افزود: در حالی که روی قیمت کالاهای نهایی لوازم خانگی کنترل زیادی وجود دارد قیمت مواد اولیه به شدت صعودی است.
وی با تاکید بر اینکه سیاستهای کنونی شاید چنددرصد نرخ تورم را کاهش دهد اما منجر به بهبود رفاه در جامعه نمیشود، اظهار کرد: در چند وقت اخیر جلوی واردات درصدی گرفته میشود، مانع ترخیص مواد اولیهای میشوند که ماهها در گمرک مانده و... در حالی که این مواد اولیه برای تولید لوازم خانگی قرار است به کار گرفته شود که نیاز مردم را قرار است تامین کند. به گفته تولیدکنندگان لوازم خانگی با وجود افزایش حقوق و دستمزد و هزینههای مواد اولیه و...باید حداقل قیمت لوازم خانگی ۳۰درصد افزایش مییافت در حالی که ۱۸درصد مجوز افزایش قیمت برای لوازم خانگی صادر شده است.
همچنین ظروفی مدیر کارخانه پارس با اشاره به اینکه تولید ورق لوازم خانگی ذوب آهن از پاییز تعطیل میشود، گفت: در همین راستا وزارت صنعت اعلام کرده ورق لوازم خانگی واردات میشود در حالی که ارز هم وجود ندارد. وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات امروز صنعت لوازم خانگی قیمتگذاری دستوری است، افزود: با وجود افزایش حقوق و دستمزد و هزینههای مواد اولیه و...باید حداقل قیمت لوازم خانگی ۳۰درصد افزایش مییافت در حالی که ۱۸درصد مجوز افزایش قیمت برای لوازم خانگی صادر شده است. همچنین نظامیپور عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به اینکه قیمت ارز برای تولیدکنندگان بالای ۴۴هزار تومان است، گفت: کمبود تسهیلات مرگ آرامی را برای صنعت لوازم خانگی رقم میزند. عربلویی عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی نیز با انتقاد از عملکرد تامین اجتماعی برای بلوکه کردن دارایی شرکتها گفت: تامین اجتماعی باید حساب شرکتها را براساس میزان بدهی آنها مسدود کند نه اینکه تمام حساب شرکتها را ببندند.