سلطه لویی‌ویتون بر صنعت لوکس دنیا

مالک برند لویی ویتون ماه گذشته اعلام کرد در سال ۲۰۲۲ از درآمد ۲۰ میلیارد دلاری عبور کرده است. این اتفاق چهار سال بعد از آن افتاد که لویی ویتون اولین برند لوکسی اعلام شد که رکورد فروش سالانه ۱۰ میلیارد دلار را زد. این برند از جهش فروش کالاهای لوکس بعد از پاندمی منتفع شده، چرا که خریدارانی که در دوران قرنطینه در خانه مانده بودند، پول خود را پس‌‌‌انداز کرده و بعد از آن به خرید کیف و کفش لوکس روی آوردند. لویی ویتون - که معروف‌‌‌ترین محصول آن کیف‌‌‌های دستی قهوه‌‌‌ای با طرح LV است - بزرگ‌ترین برند شرکت LVMH است که مالکیت برندهای برجسته دیگری مثل تیفانی و کریستین دیور را هم در اختیار دارد.  LVMH معمولا نتایج مالی برندهای خود را به صورت مجزا منتشر نمی‌‌‌کند، اما تحلیلگران می‌‌‌گویند حاشیه سود این شرکت نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش ۵۰ درصدی داشته که یکی از بیشترین جهش‌‌‌ها نسبت به سال ۲۰۱۹ محسوب می‌شود. فروش لویی ویتون تقریبا یک‌چهارم کل درآمد ۸۶ میلیارد دلاری شرکت مادر در سال گذشته را به خود اختصاص داده است.

 

افزایش تقاضا برای اجاره دفاتر کاری

p28 copy

سال گذشته در پی کاهش نسبی شیوع کرونا، تقاضا برای فضاهای کاری در اروپا به شرایط قبل برگشت و با افزایش میزان اجاره در این بخش، اصلاح قیمت ناشی از افزایش نرخ بهره جبران شد.  در سال 2022 کل دفاتر کاری اجاره شده به 6/ 12 میلیون مترمربع رسید که نسبت به سال قبل از آن که خیلی از کارکنان به خاطر پاندمی دورکار شده بودند، افزایش 15 درصدی را نشان می‌دهد.  در سه‌ماه پایانی سال، میزان اجاره دفاتر کاری 2/ 6‌درصد افزایش یافت که بیشترین رقم سالانه از اواسط سال 2008 محسوب می‌شود.  تمایل کسب و کارها به برگشتن نیروی کارشان به دفاتر و بالا رفتن تقاضا، نشان‌‌‌دهنده چشم‌‌‌انداز عملیاتی مثبت برای شرکت‌های املاک است. بالا رفتن هزینه‌‌‌ها در 2022 فعالیت‌‌‌های ساخت‌‌‌وساز را با رکود مواجه کرده بود. کل مساحت ساخته شده در سال 2022 فقط 3/ 4 میلیون مترمربع بود که این رقم در سال 2021، 8/ 4 میلیون مترمربع بوده است.

 

تعدیل نیروهای گسترده سیلیکون‌ولی فرصتی برای تولیدکنندگان کشاورزی

شرکت‌های بزرگ تولید تجهیزات کشاورزی در آمریکا، ماموریت یافته‌‌‌اند کارکنان تکنولوژی سیلیکون ولی را که در موج تعدیل نیروهای گسترده اخیر بیکار شده‌‌‌اند، جذب کنند.  تعدیل نیروی گسترده در شرکت‌های بزرگ تکنولوژی آمریکا، کانال اطلاعاتی استعدادها را برای شرکت‌هایی مثل «دیر‌اند کو»‌(Deere & Co)‌، بزرگ‌ترین سازنده تراکتور دنیا و رقبای دیگری که می‌‌‌خواهند تراکتورهای خودران، کامیون‌‌‌های معدن‌‌‌کاوی و دیگر تکنولوژی‌‌‌های هوشمند کشاورزی تولید کنند، باز کرده است.  از آنجا که موقعیت‌‌‌های شغلی زیاد شده، این شرکت‌ها هم پیشنهاد دورکاری می‌دهند و هم دفاتر جدیدی در شهرهای بزرگ مثل آستین و شیکاگو افتتاح کرده‌‌‌اند تا راه برای کارکنانی که نمی‌‌‌خواهند به شهرهای کوچک‌تری که اغلب این شرکت‌ها در آنها فعالیت می‌کنند کوچ کنند، هموار شود.  مدیران این شرکت‌ها می‌‌‌گویند دسترس‌‌‌پذیر شدن استعدادهای تکنولوژی، می‌تواند تخصص موردنیاز شرکت‌های تولید تجهیزات کشاورزی را پوشش دهد و به تحول این صنعت از طریق استفاده بیشتر از هوش مصنوعی و اتوماسیون کمک کند. این استعدادهای تکنولوژی همچنین می‌توانند نیاز نرم‌‌‌افزاری خودروهای کشاورزی را حل و فصل کنند.