قدردانی از بیمه ملت برای خلق محصولات نوآورانه
بنیادی افزود: انتشار اوراق اتکایی، فصل جدیدی در همکاری میان صنعت بیمه و بازار سرمایه است و میتواند تاثیر زیادی در توسعه صنعت بیمه داشته باشد. معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی اشارهای هم به یکی دیگر از محصولات نوآورانه بیمه ملت داشت و گفت: بیمهنامه مسوولیت مدنی دوچرخهسواران نیز یکی از محصولات نوآورانه بیمه ملت است که با همکاری فدراسیون دوچرخهسواری معرفی شده و محصول خوبی است. علیرضا یزداندوست، مدیرعامل بیمه ملت در این مراسم در توضیح انتشار اوراق بیمه اتکایی این شرکت گفت: انتشار اوراق بیمه اتکایی از دهه ۹۰ در دنیا آغاز شد و در حال حاضر در آمریکا و اروپا سهم زیادی در صنعت بیمه مربوط به این اوراق است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط امروز کشور و تشدید تحریمها، این حوزه میتواند کمک حال تمام شرکتهای بیمهگر، بهویژه شرکتهایی مانند بیمه ملت باشد که مجوز قبولی اتکایی خارج از کشور را نیز دارد. یزداندوست گفت: ریسک انتشار اوراق جزو لایههای انتهایی تعهدات فاجعهآمیز است و از این جهت، اطمینان خاطر بالایی به تمام خریداران اوراق داده میشود که این اوراق جزو حوزههای پرریسک شناخته نمیشوند و طول عمر اوراق نیز یکساله است. مدیرعامل بیمه ملت در بخش پایانی صحبتهای خود تاکید کرد: این حوزه میتواند ظرفیتسازی مناسبی برای شرکتهای بیمهای داشته باشد. در شرایطی که ممکن است ما شاهد اتفاقات جدیدی در حوزه روابط بینالمللی باشیم، این حوزه میتواند برای شرکتهای اتکایی و کل صنعت بیمه جذاب باشد.
وی تصریح کرد: امیدوارم با همت همکاران بیمه مرکزی و همراهی سازمان بورس، اوراق بیمه اتکایی تا پایان سال ۱۴۰۱ عرضه شود. یزداندوست همچنین گفت: خریداران این اوراق میتوانند شرکتهای بیمهگر و سایر شرکتهای فعال در حوزه بازار سرمایه باشند و از این شرایط بهره ببرند. در بخشی از این نشست علیرضا یزداندوست، مدیرعامل و عاطفه نقیزاده، مدیر بیمههای اتکایی و امور بینالملل بیمه ملت به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند. نقیزاده در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره ریسک اوراق اتکایی گفت: ما سعی کردیم همه لایههای ریسک را در نظر بگیریم و اگر خسارتی وارد شود به همان میزان که خسارت وارد آن لایه شده است، دارنده سهام در جبران خسارت سهیم شود، اما سودش باقی خواهد ماند.
یزدان دوست نیز در پاسخ به این سوال تاکید کرد: چون این اوراق برای اولین بار منتشر میشود، قطعا در زمان انتشار آن اعتمادسازی انجام خواهد شد و هیچکدام از شرکتها در زمان عملیات بیمهگری در این لایه خسارت نخواهند داشت. مدیر بیمههای اتکایی و امور بینالملل بیمه ملت در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با انواع ریسکهای انتشار این اوراق، گفت: در بیمه ملت ما ظرفیت ۱۰۰ میلیارد تومان را در نظر گرفته بودیم و ۱۰ میلیارد تومان را بیمه مرکزی نزد خود نگه داشته است تا در خسارتهای احتمالی که ممکن است این لایه را در بر بگیرد، این مبلغ را لحاظ کند.